Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU"— Transkript prezentace:

1 GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates

2 Anotace. Materiál poukazuje na možnosti založení
Anotace Materiál poukazuje na možnosti založení příborů používané při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova masový, dezertní, rybí, moučníkový příbor Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Slavnostního stolování

3 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ

4 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ rozhodující pro založení příborů je skladba slavnostního menu založení musí být přesné a bezchybné jako základní příbor zakládáme příbor k hlavnímu chodu – masový, vidličku vlevo, nůž vpravo ostřím k talíři

5 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ maximální počet založených příborů: vlevo 3 vidličky, vpravo 3 nože a polévková či dezertní lžíce nad klubový talíř zakládáme příbor na moučník speciální a malé příbory zakládáme až s příslušným chodem

6 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ

7 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ základní sestava ve směru od slepého talíře: masový, rybí a dezertní příbor nad klubový talíř zakládáme příbory dle druhu a dělitelnosti moučníku

8 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ vzdálenost mezi příbory je 3-5 mm, nesmí se vzájemně dotýkat příbory, které nelze založit do tabule připravíme na tácky s ubrousky na příruční stůl

9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU"

Podobné prezentace


Reklamy Google