Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz

2 Anotace Seznámení s nastavováním vzhledu stránky textového dokumentu v programu Word. Materiál umožňuje použití pro samostatnou práci a je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorIng. Petr Hanáček (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník 29-54-H/01 Cukrář 66-51-H/01 Prodavač Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaVelikost, formát, orientace, okraje, Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina16 - 19 let Vazby na ostatní materiály Je součástí studijních materiálů pro výuku předmětu Informační a komunikační technologie 1. a 2. ročník.

3 Základní nastavení Po spuštění textového editoru MS Word je provedeno základní nastavení vzhledu stránky: Formát A4 na výšku Nastavení okrajů Normální (2,5 cm vlevo, 2,5 cm vpravo, 2,5 cm nahoře, 2,5 cm dole) Zápis textu v jednom sloupci Pozadí stránky bílé bez ohraničení Program MS Word umožňuje podrobnější nastavení rozložení stránky podle vlastních požadavků.

4 Možnosti nastavení rozložení stránky Nastavování lze provádět pomocí nabídky na kartě Rozložení stránky. Nastavení počtu sloupců Nastavení velikosti stránky Nastavení orientace stránky Nastavení okrajů stránky

5 Nastavení formátu stránky V programu MS Word je možné si vybrat z široké nabídky formátů. Je možné si zvolit orientování stránky na výšku nebo na šířku.

6 Nastavení okrajů V programu MS Word je možné si vybrat z nabídky nastavení okrajů nebo provést vlastní nastavení okrajů. Při nastavování okrajů je nutné brát v úvahu zda budeme na stránce využívat záhlaví a zápatí.

7 Vlastní nastavení okrajů V této nabídce se provádí zadávání číselné hodnoty nastavení okrajů. Je zde taky možné provést další podrobnější nastavení vzhledu stránky.

8 Počet sloupců na stránce V této nabídce se nastavuje počet textových sloupců na stránce. Zadání je možné provést výběrem z předefinovaných způsobů nebo pomocí číselného zadání počtu sloupců a jejich šířek.

9 Ohraničení a stínování stránky V této nabídce je možné zvolit způsoby ohraničení stránek dokumentu. Výběr stylu, šířky, případně efektu ohraničení.


Stáhnout ppt "ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google