Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz

2 Anotace Seznámení s grafickými objekty - ilustracemi, které můžeme vložit do dokumentu v programu WORD. Materiál umožňuje použití pro samostatnou práci a je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorIng. Petr Hanáček (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník 29-54-H/01 Cukrář 66-51-H/01 Prodavač Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaObrázek, klipart, graf, smartart, obrazec Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina16 - 19 let Vazby na ostatní materiály Je součástí studijních materiálů pro výuku předmětu Informační a komunikační technologie 1. a 2. ročník.

3 Ilustrace Ilustrace jsou grafické objekty, mezi které patří: 1. Obrázky 2. Kliparty 3. Obrazce 4. SmartArty 5. Grafy 6. Snímky z obrazovky Ilustrace se do dokumentu vkládají přes kartu Vložení.

4 Obrázky Do dokumentu je možné vložit obrázek z vlastních zdrojů (fotografie, naskenovaný obrázek, stažený obrázek z internetu …). Obrázek musí být ve vhodném formátu, aby ho bylo možné načíst. Obrázek je vhodné mít velikostně upravený pro potřeby zobrazení v dokumentu, aby nebyl datově příliš velký. Obrázek se stává součástí dokumentu a zvětšuje jeho celkovou datovou velikost.

5 Vložení obrázku Výběr obrázku pro vložení do dokumentu.

6 Kliparty Jsou to obrázky, které jsou v programu WORD k dispozici, jsou nahrány při instalaci balíku Microsoft Office. V nabídce jsou rozděleny do určitých kategorií.

7 Obrazce Program WORD nabízí základní kategorie automatických obrazců. Po vložení do dokumentu se obrazec chová jako klipart a je možné měnit jeho velikost, typ čar, barvu výplně, případně další parametry.

8 SmartArty SmartArty jsou speciální obrázky, zobrazující například organizační schémata, sestavy bloků, cykly a jiné objekty.

9 Grafy Vytvoření grafu pro ilustraci a porovnání dat. K dispozici jsou různé typy grafů.

10 Snímky obrazovky Do dokumentu je možné vložit snímky obrazovky libovolných programů. Je možné taky provést výřez obrazovky a vložit jen určitou část.


Stáhnout ppt "ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google