Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_43 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Stolničení Tematický okruh: Druhy míšených nápojů a servis Téma: Barový inventář II. Ročník: 2 Jméno autora: Anna Hanáková Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s prací barmana a barovým provozem, zároveň je seznamuje s druhy míšených nápojů, jejich výrobou a správným servisem v praxi. Materiál je určen pro žáky 2. ročníku (opakování pro žáky 3. ročníku) obor kuchař, číšník do předmětu „Stolničení“. Slouží k výkladu a procvičení učiva na interaktivní tabuli.

2 Barový inventář II.

3 OBSAH Skleněný inventář Další pomůcky barmana Led Zdroje

4 Skleněný inventář I. Koktejlka 7 -10 cl coctail glass
Old fashioned glass cl Tumbler cl highball glass Tumbler cl collins Kalíšek na nožce sour cl Koňaková sklenice - Napoleonka cognac glass Šampaňská flétna cl champagne tulip

5 Skleněný inventář II. Vinné sklo od 0,15 – 0,4l Burgund Bordeaux
Large champagne saucer Speciální Pousse cafés Shooters Likérky Hot toddycup 8. baculatější, štíhlejší, šampaňská miska 9. Dole buclatější horní okraj otevřený, malé soudečkovité, na teplé nápoje s objímkou

6 Další pomůcky barmana Souprava na bowle 4 – 5 l
Různé druhy pinzet na ozdoby Kleště na led Menzura - zkumavka na přeměření zbytku lihovin Sifonové a šlehačkové lahve Různé druhy otvíračů konzerv Ozdobné rozetky a koktejlové ubrousky 4. Používá se při předávání směn - hárek

7 Led I. Barman ke své práci kromě inventáře a pomůcek potřebuje hlavně dostatek kvalitního ledu Existuje mnoho druhů ledu podle velikosti kostek, mezi nezbytné patří : Míchací Vložkový Vločkový

8 Led míchací Tvar krychle s ostrými tří centimetrovými hranami
Tento led je vhodný k šejkrování nebo do míchací sklenice Nejpomaleji se rozpouští

9 Led vložkový Má více tvarů: Menší krychle
Malé kuželky s dutinami nebo bez Používáme ho při přípravě long drinků, pokud to nenaruší chuťové vlastnosti nápoje Tento led se rozpouští rychleji než-li míchací

10 Led vločkový Vločkový led připravujeme z jakéhokoliv druhu ledu
Led drtíme v ručním nebo elektrickém mlýnku Tento led používáme při výrobě nápojů s ledovou drtí: Frappés Cobblers Tento led se rozpouští velmi rychle

11 OTÁZKY A ÚKOLY Napiš pět druhů barových sklenic.
Co je a k čemu slouží MENZURA? Jaké jsou základní druhy ledu, který je vhodný k šejkrování?

12 Zdroje Literatura: Internet:
Burešová P:, Zimáková B:. Gastronomické služba – servis, Praha: vydavatel Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o , ISBN Černý Jiří:. Barový provoz v kostce, Úvaly: vydavatelství Ratio, ISBN Mottl Jindřich:. Nápoje, Výroba, ošetřování, podávání, Praha: Grada Publisching 1996, ISBN X Salač Gustav: Stolničení, Praha: Fortuna 2006, ISBN Internet: Obrázky :. Sada Microsoft Office a web Office Online


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google