Svatý Norbert je zakladatel řádu Premonstrátů. Premonstrátský klášter v Louce byl po šest století jedním z nejvýznačnějších klášterních komplexů. Velkolepou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Románská architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Advertisements

HISTORIE LÁZEŇSTVÍ V ČESKÉ REPUBLIKY
Románská architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Slouží ke grafickému znázorn ě ní množin, vztah ů mezi množinami a operací s množinami. Vennovy diagramy Projekt OP VK - CZ.1.07/1.1.26/ „Matematika.
Přemyslovská orlice Český stát v 11. a 12. století Děkan Kosmas, autor kroniky.
Česká republika – Praha VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_Česká republika Praha Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace.
Putování po Plzeňsku s Akademií třetího věku o.s. TOTEM, naše zastavení v Plzni na Roudné, kostel Všech svatých.
Konstantin a Metoděj Vypracovala: Petra Mertová 4. B.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
říčka Balinka Ze Stránecké Zhoře jsme vyšli brzo ráno podél říčky Balinky a nově upraveného rybníčka do malebné vísky Frankův Zhořec. Tady jsme se.
UNESCO UNESCO je Organizace pro výchovu, vědu a kulturu založená při OSN v roce 1946 v roce 1972 přijalo UNESCO Úmluvu o ochraně nejvýznamnějšího světového.
VY_32_INOVACE_36_Chodsko Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: AUTOR: Petra Koutná NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Gotický sloh TÉMA SADY: Vlastivěda.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ZEMĚPIS Téma: Zlínský kraj Ročník: 9. Číslo.
Ostrava. Ostrava je město na rozhraní Slezska a Moravy na severovýchodě České republiky, poblíž hranic s Polskem.
Lesy mírného pásma test k filmu. V tajze, která se rozkládá na severní polokouli, se nachází a) 1/3 stromů na světě. b) 1/2 stromů na světě. c) 2/3 stromů.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_ANEŽKA ČESKÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Život ve středověku Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
Kateřina Sobková XI.A 2015/16. Lednicko-Valtický areál je jedním z největších pokladů České republiky a světového a kulturního dědictví vůbec nejrozsáhlejší.
Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Náležitosti nápojových lístků
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Památky Kladna. Památky Kladna Zámek Původně tvrz označována jako Hořejší 60.léta 16.stol vystavěná trojkřídlá patrová stavba Západní křídlo- kaple.
Druh učebního materiálu
DUM II. / 19. významné osobnosti českých dějin
Česká republika Obyvatelstvo
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Historie obyvatelstva obce Přívozec
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Regionální dějiny Památky Uherského Brodu.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_25_Kultura_a_umění_ _romantismus_ib1 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vytvořila : Karolína Mifková a Michala Svobodová Třída : 8.A
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_19_ZEMĚPIS
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
Krásný Bůh, cca 1230, hlavní průčelí katedrály v Amiensu
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-20-Zlínský kraj-procvičování.
Rotunda sv. Kateřiny ve Znojmě
VELEHRAD Jonáš Uřičář IX.B
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
HRADČANY třetí pražské město založené kolem Hradčanského náměstí
Název školy: Základní škola Městec Králové
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Anotace: Klíčová slova:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Přírodní podmínky na území Slovácka
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Baroko Název školy: ZŠ Karla Klíče v Hostinném Autor: Alena Pavolková
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Československá republika-demokratický stát
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
KDY SE NARODIL KAREL IV. ? A) 1216 B) 1316 C) 1416.
VRCHOLNÝ A POZDNÍ STŘEDOVĚK
Kostely v Plzeňském kraji
Kraj tradic, vína, zpěvu, … a mnoha dalších krás
Dělnická tělocvičná jednota Satalice
Obrázky z fotogalerie 3 Autor prezentace : Herbert Novotný.
Transkript prezentace:

Svatý Norbert je zakladatel řádu Premonstrátů. Premonstrátský klášter v Louce byl po šest století jedním z nejvýznačnějších klášterních komplexů. Velkolepou stavbu zastavily až josefínské reformy roku Dalších dvě let, byl objekt, sloužící vojenským účelům scela nepřístupný. Teprve nyní mo- numentální barokní komplex se probouzí k odleskům své slávy.

Pro rozsáhlé vinohradnictví měl klášter i odpovídající sklepní hospodářství. Byly to prostorné vinné sklepy přímo pod budovami kláštera se samostatnou lisov- nou a bednářskou dílnou. Z dochovaných listin se víno v 17. a 18. století třídilo podle barvy na bílé a červené a cenilo se podle ročníků. Raritou bylo sedmnáct let staré víno z ročníku 1766 a dokonce 40 let staré víno z ročníku 1739.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie a Svatého Václava

Vinohrad Šobes byl založen na jižním svahu uzavřeného meandru. Šobes leží v lokalitě Devět mlýnů v Národním parku Podyjí a je nejmalebnější ze všech vinných tratí. Je to jedna z nejstarších evropských vinných poloh. Má speci- fické mikroklima a vína z této vinice patří mezi velmi ceněná. Šobes je viniční tratí I. kategorie.

Dovolenková Boží Muka Dovolenková Boží Muka byla postavena roku 1748 přesně na hranicích Moravy a Rakouska. Zde se poutníci loučili s těmi, kteří zůstávali pracovat na polích a ve vinicích. Zde se modlili, ale i vítali a také se zde konali mše.

Kostel svatého Jakuba Staršího v Konicích

Sekvojovec obrovský

Růže Jundzillova

Jevišovice Starý zámek

Prezentace Ing. Jan Krejčí 2011 Seriál č. 3 Znojemsko