Č LOVĚK A JEHO PROSTŘEDÍ Životní podmínky člověka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Advertisements

; Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_03
Didaktické testy pro ověřování znalostí
VY_32_INOVACE_VkZ Základní složky potravy
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
„EU peníze středním školám“
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Zdravá výživa aneb výživou ke zdraví.
Vitamíny rozpustné ve vodě
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Lidské zdraví a potrava
„EU peníze středním školám“
VITAMÍNY A MINERÁLY.
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_06
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Autor: Mgr. Helena Koždoňová
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
LIDSKÝ ORGANISMUS Význam potravy, vody a vzduchu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Stránská Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Př - výživa a zdraví TEMA:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_03_16C_Vitamíny Téma: Biologie člověka Registrační.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Vitamíny Jejich funkce a kde je najdeme VY_32_INOVACE_05_36.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Potrava
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o vitamínech. Klíčová slova: vitamíny,
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o fotosyntéze. Klíčová slova: fotosyntéza,
Potraviny a výživa - Zelenina
Název projektu: Moderní škola
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Zdravá výživa test   VY_32_INOVACE_17_36.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_PŘÍRODOPIS
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
PESTROST STRAVY.
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
AUTOR: Blanka Petlánová
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZŠ Brána Nová Paka Přírodopis, 6. – 9. tř. Autor: Ing. Michal Koťátko
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Alternativní směry ve stravování
Transkript prezentace:

Č LOVĚK A JEHO PROSTŘEDÍ Životní podmínky člověka

NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTURozvoj čtení a práce s informacemi ČÍSLO A NÁZEV KLÍČOVÉ AKTIVITY III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT AUTORMgr. Ema Koťátková PŘEDMĚTPřírodověda NÁZEV DUMČlověk a jeho prostředí ROČNÍK3.-5. ČÍSLO MATERIÁLUVY_32_INOVACE_1 _01_PR DATUM TVORBY ANOTACEMateriál slouží k výkladu a diskuzím o člověku a jeho životním potřebám

Č LOVĚK JE ŽIVOČICH – OBRATLOVEC - SAVEC Základní potřeby člověka = základní potřeby živočichů Člověk je závislý na přírodě, proto musí přírodu chránit … Diskuze: Jak chráním přírodu já? Člověk je závislý na přírodních zdrojích Diskuze: Jaké jsou přírodní zdroje?

Z ÁKLADNÍ ŽIVOTNÍ PODMÍNKY ČLOVĚKA Světlo Teplo Vzduch Voda Potrava

Z ÁKLADNÍ ŽIVOTNÍ POTŘEBY Jíst Pít Vylučovat Spát Toto nám ale ke spokojenosti nestačí…

K PLNOHODNOTNÉMU ŽIVOTU DÁLE POTŘEBUJEME Pohyb Rozvoj vědomostí - škola Zdravá výživa Cukry - ovoce, zelenina Tuky – maso, mléčné výrobky Bílkoviny – maso, sója, mléčné výrobky Vitamíny, stopové prvky

VITAMÍNY A Zelenina (mrkev, rajčata, špenát) Ovoce (ostružiny ) B Maso, droždí, slupky obilovin, ořechy C Šípky, čerstvé ovoce (citrusové plody, kiwi), zelenina (paprika, zelí, brambory) D Rybí tuk, mléko, máslo, vejce

S TOPOVÉ PRVKY - MINERÁLNÍ LÁTKY Sodík, jód Kuchyňská sůl Vápník Mléko, mléčné výrobky Železo Zelený salát, špenát, maso, vnitřnosti Fluór Maso mořských ryb

ZDROJE Zdroje textu: JURČÁK,J. Přírodověda, příručka pro učitele, 5. ročník, Prodos.Olomouc, ISBN Zdroje obrázků: Galerie MS Office