Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUM: VY_32_INOVACE_III_3_16_Svět kolem nás Šablona číslo: III Sada číslo: Pořadové číslo DUM: 16 Autor: Mgr. Eva Komárková

2 Anotace: V prezentaci se žáci seznamují s tříděním všeho, co nás obklopuje na přírodniny živé, přírodniny neživé a lidské výtvory. Očekávaný výstup: Žák rozpozná a správně umí určit přírodniny živé, neživé a lidské výrobky. Uvědomuje si rozdíl mezi přírodninou, surovinou a lidským výrobkem. Druh učebního materiálu: prezentace Typická věková skupina: 3. třída Klíčová slova: živé přírodniny, neživé přírodniny, lidské výtvory, houby, rostliny, živočichové, voda, vzduch, půda, teplo a světlo ze Slunce, nerosty a horniny, suroviny Pomůcky a materiál: interaktivní tabule Potřebný čas pro výuku DUM: 20 minut Metodické zhodnocení a popis práce s digitálním učebním materiálem: Žáci jsou v prezentaci seznamováni pomocí obrázků, na jaké kategorie dělíme vše, co nás obklopuje. V závěru si zkusí třídění do jednotlivých kategorií sami.

3 Svět kolem nás příroda živá (živé přírodniny)
příroda neživá (neživé přírodniny) lidské výtvory - výrobky

4 Živé přírodniny živočichové včetně člověka houby rostliny

5 Neživé přírodniny voda půda vzduch nerosty a horniny
teplo a světlo ze Slunce

6 Lidské výtvory přírodniny suroviny lidské výtvory

7 Přírodniny živé označ zeleně,
přírodniny neživé modře a lidské výtvory černě.

8 Zdroje: Fotografie jsou čerpány z fotoarchivu autorky,
3 fotografie ( „ vzduch “, „ půda “ a „ světlo a teplo ze Slunce “ ) - jsou použity z otevřené galerie Microsoft Office.


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170"

Podobné prezentace


Reklamy Google