Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, 434 01 Most +420 476 706 696 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Advertisements

Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, Cheb Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
P ROGRAM M ICROSOFT O UTLOOK Předmět: Práce s počítačem Ročník: 3. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Anotace: Seznámení s programem Microsoft.
Charakteristika rybího masa
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Energetická hodnota potravin (EH)
Způsoby připojení k internetu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby zápisu algoritmů
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Průvodní list Jméno autora: Ing. Miroslava Jeřichová
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Požadavky na okna
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Kategorie odbytových středisek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: Moderní škola
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Závislost elektrického odporu
Střední škola obchodně technická s. r. o.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuBukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmětTechnologie přípravy pokrmů Tematický okruhÚvod do gastronomie Ročník1.-2. ročník Jméno autoraIng. Roman Sejval Období tvorby DUMčerven 2012 Označení DUMRozdělení gastronomie 2 Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Žák je seznámen s pojmem gastronomie, z čeho se gastronomie skládá, jak se rozděluje a co ji v současné době nejvíce ovlivňuje.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 3.MODERNÍ gastronomie Základními prvky moderní gastronomie jsou převážně: dodržování hygienických pravidel a předpisů v gastronomii racionální příprava pokrmů kombinace využívání moderních technologií zamezení ztrátě vitamínů a minerálních látek

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 3. MODERNÍ gastronomie zjednodušení technologických postupů úspora času při přípravě pokrmů částečné použití konvenience nekombinují se teplé a studené doplňky nebo teplé jídlo a studená ozdoba zdravá výživa, používání biopotravin

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 3. MODERNÍ gastronomie

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 3. MODERNÍ gastronomie

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 4.ZÁŽITKOVÁ gastronomie (FUN FOOD) Pod pojmem zážitková gastronomie si zákazník představí asi nějakou zajímavou či zvláštní úpravu jídla. Jde v zážitkové gastronomii ještě o vaření? Určitě ano. Zákazník, který se rozhodne pro tento způsob vaření, se má nač těšit… Podstata této gastronomie je v souznění dobrého jídla s krásným prostředím a atmosférou, příjemnou profesionální obsluhou a hlavně s neopakovatelným chuťovým zážitkem.

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 4.ZÁŽITKOVÁ gastronomie (FUN FOOD) Sestava takového degustačního menu obsahuje více chodů, než jsme zvyklí u standardního menu tříchodového nebo čtyřchodového. Jídla jsou většinou v malých porcích připravovaná v té nejvyšší možné kvalitě. Častokrát nalezneme v menu lahůdky z Foie Gras, lanýžů, čerstvých ryb, zvěřiny či mořských plodů…

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 5.ETNICKÁ gastronomie (ETHNO FOOD) KUCHYNĚ JINÝCH NÁRODŮ… Trend etnických kuchyní hýbe Evropou a již po několik desetiletí jsou oblíbené. Po asijských kuchyních (čínská, japonská, indická, thajská, indonéská…) přišli Italové s pizzou a těstovinami…

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 5.ETNICKÁ gastronomie (ETHNO FOOD) Jiná vlna se šíří ze Španělska, které nabízí paellu a empanadas. Mexiko tacas, tortillas, echiladas, tostadas a spousty dalších jídel… Tyto kuchyně jsou velmi chutné a populární. … v posledních letech expandovaly i u nás. Díky kvalitním surovinám i velice autentické…

„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu: METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., ISBN ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA