Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Aktualizace strategického plánu rozvoje města Písku
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 „Kraj, kde je radost žít“ Brno, hotel Voroněž, 20. června 2012.
JAKÁ JE PERSPEKTIVA ÚSTECKÉHO KRAJE Mgr. Jan Kučera, RRA ÚK.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Krajský úřad Karlovarského kraje
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 28. listopadu 2011.
Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace „Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu“ 4. března 2015 Jihlava.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Moravskoslezského kraje
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Program rozvoje cestovního ruchu Jihomoravského kraje na období 2014–2020.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Možnosti sledování konkurenceschopnosti destinací turismu na úrovni regionů a míst Monika Palatková Výroční konference ATIC ČR Turistická informační centra.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Příprava na programovací období východiska a přístupy.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 „Kraj, kde je radost žít“
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Rekapitulace přípravy SRJMK 2020
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
Ing. Jan Šild, Mgr. Michal Bajer, HOPE-E.S., v.o.s.
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Transkript prezentace:

Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015

Vize 2020 Kraj bude ekonomicky prosperujícím regionem, otevřeným vůči mezinárodním výzvám a impulzům, poskytující svým obyvatelům prostor pro kvalitní život. 4 pilíře  Konkurenceschopnost  Sociální soudržnost  Infrastruktura  Vyvážený rozvoj území kraje Motto Kraj, kde je radost žít.

Priorita 1: Konkurenceschopná regionální ekonomika v evropském/globálním měřítku Opatření 1.2: Kvalitní prostředí pro podnikání Vytvořit podmínky pro dynamický rozvoj malého a středního podnikání Opatření 1.3: Efektivní marketing kraje Zvýšit efektivitu marketingu JMK z hlediska všech potenciálních cílových skupin Priorita 2: Kvalitní a odpovídající nabídka veřejných služeb Opatření 2.2: Zkvalitnění a rozšíření nabídky celoživotního vzdělání a kulturního vyžití Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020

Opatření 3.1: Výstavba a modernizace páteřní silniční sítě a sítě mezinárodních cyklostezek Dobudovat a zkvalitnit vnější dopravní napojení kraje a navazující komunikace vyšších kategorií Priorita 4: Dlouhodobá životaschopnost znevýhodněných částí kraje Opatření 4.3: Rozvoj podnikatelských aktivit Zvýšit konkurenceschopnost místních podnikatelů a jejich napojení na vnější trhy a rozšířit nabídku pracovních příležitostí Opatření 4.5: Zemědělství a péče o krajinu Stabilizovat krajinu s ohledem na její produkční funkci i z hlediska jejích přírodních hodnot a zvýšit udržitelnost, konkurenceschopnost a image zemědělství a potravinářství jako strategických odvětví z hlediska místní ekonomiky i péče o krajinu Priorita 3: Rozvoj páteřní infrastruktury a dopravního napojení

Program rozvoje Jihomoravského kraje Rozvoj CR

Prioritní oblasti 1.Rozvoj znalostní ekonomiky a podpora pólů růstu 2.Snižování regionálních disparit a zvyšování konkurenceschopnosti lokálních ekonomik 3.Atraktivní region pro obyvatele, návštěvníky i investory 4.Kapacitní napojení na nadnárodní centra ekonomické aktivity a napojení periferních částí regionu na centrum Program rozvoje Jihomoravského kraje

Jednotlivá opatření k podpoře CR 1.3.Rozvoj podnikání 2.1Rozvoj potenciálu lokálního cestovního ruchu 2.4 Rozvoj zemědělství, vinařství a na ně navázaných oborů 2.5 Rozvoj přeshraniční spolupráce 3.3 Zvyšování adaptability pracovníků a rozvoj systému celoživotního učení 3.7 Atraktivita regionu pro CR 4.5 Rozvoj infrastruktury pro nemotorovou dopravu Program rozvoje Jihomoravského kraje

Program rozvoje cestovního ruchu Jihomoravského kraje na období 2014–2020

PRIORITA 1: Fungující systém řízení a koordinace cestovního ruchu v Jihomoravském kraji a jeho turistických oblastech PRIORITA 2: Kvalitní turistická infrastruktura a služby PRIORITA 3: Efektivní systém marketingu a realizace produktů cestovního ruchu PRIORITA 4: Synergické aktivity regionálního rozvoje s vazbou na cestovní ruch

STRATEGICKÁ VIZE JIHOMORAVSKÉHO KRAJE JIHOMORAVSKÝ KRAJ Atraktivní region s bohatou nabídkou a kvalitními službami Motto: JIŽNÍ MORAVA – kraj, kde je co zažít Strategické cíle:  Vytvoření organizačních struktur na všech úrovních  Zkvalitnění turistické infrastruktury  Konkurenceschopné programy a produkty  Koncentrace marketingových aktivit  Tvorba nových pracovních příležitostí v malém a středním podnikání  Zvýšení příjmů z CR do veřejných rozpočtů  Prodloužení průměrné doby pobytu  Zvyšovat celkovou pozitivní image kraje v ČR a zahraničí  Rovnoměrnější „rozprostření“ návštěvníků v kraji