EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0670 Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I.
Advertisements

VY_32_INOVACE_09_ICT_501_Rok
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Rychlejší ovládání počítače
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
MS Windows.
X EXEL.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Školení počítače Excel
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
IT začátečníci - Word Modul 3.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
MICROSOFT EXCEL 2..
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)
Tabulkové kalkulátory
TEXTOVÝ EDITOR.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.09 Téma: PowerPoint Číslo.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Digitální učební materiál
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
MS Word - označení, mazání, vkládání a kopírování textu
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Střední škola obchodně technická s. r. o.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Transkript prezentace:

EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ČísloIII/2 Zpracoval Petr FaltusICT 1 Název produktu Návody Vyjmout, kopírovat, vložit Číslo produktu 12 Použito Základní škola, Znojmo, Mládeže VY_32_ZAZNAM_ICT1.12

Návody Vyjmout, kopírovat a vložit

VYJMOUT → VLOŽIT Funkce Vyjmout → Vložit (přesunutí) umožňuje vyjmutí určitých textových a grafických položek z dokumentů sady Office a dalších programů a jejich vkládání do jiného dokumentu sady Office. Můžete například vyjmout text z e- mailové zprávy, data ze sešitu nebo datového listu a grafiku z prezentace a poté vše vložit do dokumentu. Vyjmutí a následné vložení lze provést několika způsoby.

VYJMOUT → VLOŽIT pravé tlačítko myši Označte daný text, přesuňte kurzor dovnitř výběru a stiskněte pravé tlačítko myši. Zvolte funkci Vyjmout a tím se text uloží do schránky. Přesuňte kurzor na požadované místo v dokumentu nebo jinam, opět stiskněte pravé tlačítko a zvolte Vložit.

VYJMOUT → VLOŽIT Panel nástrojů Standartní Postupujte obdobným způsobem, jen místo pravého tlačítka použijte Vyjmout a Vložit na Panelu nástrojů Standartní.

VYJMOUT → VLOŽIT Řádek nabídek Postupujte obdobným způsobem, jen místo pravého tlačítka použijte Vyjmout a Vložit v Řádku nabídek.

VYJMOUT → VLOŽIT Klávesové zkratky Další možností je použití klávesových zkratek. Označte daný text a stiskněte klávesovou zkratku Ctrl + X. Pro vložení přemístěte kurzor na požadované místo a použijte klávesovou zkratku Ctrl + V.

VYJMOUT → VLOŽIT Přetažení levým tlačítkem myši Jednoduchou a rychlou možností je přetažení myší. Označte text a přemístěte kurzor dovnitř výběru. Stiskněte levé tlačítko myši, držte je a přesuňte text na libovolné místo. Poté tlačítko uvolněte.

KOPÍROVAT → VLOŽIT Funkce Kopírovat → Vložit umožňuje kopírování určitých textových a grafických položek z dokumentů sady Office a dalších programů a jejich vkládání do jiného dokumentu sady Office. Můžete například kopírovat text z e- mailové zprávy, data ze sešitu nebo datového listu a grafiku z prezentace a poté vše vložit do dokumentu. Kopírování a následné vložení lze provést několika způsoby.

KOPÍROVAT → VLOŽIT Pravé tlačítko myši Označte daný text, přesuňte kurzor dovnitř výběru a stiskněte pravé tlačítko myši. Zvolte funkci Kopírovat a tím se text uloží do schránky. Přesuňte kurzor na požadované místo v dokumentu nebo jinam, opět stiskněte pravé tlačítko a zvolte Vložit.

KOPÍROVAT → VLOŽIT Panel nástrojů Standartní Postupujte obdobným způsobem, jen místo pravého tlačítka použijte tlačítka Kopírovat a Vložit na Panelu nástrojů Standartní.

KOPÍROVAT → VLOŽIT Řádek nabídek Postupujte obdobným způsobem, jen místo pravého tlačítka použijte Kopírovat a Vložit v Řádku nabídek.

KOPÍROVAT → VLOŽIT Klávesové zkratky Další možností je použití klávesových zkratek. Označte daný text a stiskněte klávesovou zkratku Ctrl + C. Pro vložení přemístěte kurzor na požadované místo a použijte klávesovou zkratku Ctrl + V.

KOPÍROVAT → VLOŽIT Přetažení levým tlačítkem myši Jednoduchou a rychlou možností je přetažení myší. Označte text a přemístěte kurzor dovnitř výběru, stiskněte klávesu Ctrl a nechte ji přidrženou. Stiskněte levé tlačítko myši, držte je a přesuňte text na libovolné místo. Poté tlačítko uvolněte. Nakonec uvolněte klávesu Ctrl.

VYJMOUT, KOPÍROVAT → VLOŽIT Přetažení pravým tlačítkem myši Kombinovanou možností je přetažení pravým tlačítkem myší. Označte text a umístěte kurzor dovnitř výběru. Stiskněte pravé tlačítko myši, nechte je přidržené a přesuňte text na libovolné místo. Uvolněte tlačítko myši a teprve v této chvíli zvolte Přesunout sem nebo Zkopírovat sem.