Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže"— Transkript prezentace:

1 EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
VY_32_ZAZNAM_ICT1.10 Základní škola , Znojmo, Mládeže EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo III/2 Zpracoval Petr Faltus ICT 1 Název produktu Slovníček pojmů Klávesové zkratky ve Wordu Číslo produktu 10 Použito

2 Klávesové zkratky ve Wordu
Slovníček pojmů Klávesové zkratky ve Wordu

3 Klávesová zkratka (anglicky keyboard shortcut) je kombinace několika kláves, jejichž současné stisknutí vyvolá nějakou funkci. Klávesová zkratka se obvykle skládá ze dvou až tří kláves (větší počet ovšem není vyloučen), z nichž typicky poslední bývá plnovýznamová klávesa a ostatní klávesy jsou takzvané klávesy předřazovací (Shift, Ctrl, Alt a Alt Gr,). Pořadí stistku předřazovacích kláves bývá libovolné, plnovýznamová klávesa musí být stisknuta jako poslední.

4 Klávesová zkratka se zapisuje jako sekvence tisknutých kláves, většinou oddělených mezerou nebo znakem plus (+), ojediněle i jiným způsobem (např. znakem mínus). Příkladem může být zápis Ctrl+C, kde + neznamená stisk klávesy +, ale současný stisk kláves Ctrl a C. Konkrétní klávesové zkratky jsou vždy silně závislé na použitém hardware a software, autoři programového vybavení se však obvykle snaží dodržovat určité zažité standardy pro nejobvyklejší funkce.

5 Nabídka SOUBOR Ctrl+N Ctrl+O Ctrl+S Ctrl+P
Vytvořit nový soubor Otevřít soubor Uložit soubor Tisknout

6 Nabídka ÚPRAVY Ctrl+Z Ctrl+Y Ctrl+A Ctrl+C Ctrl+X Ctrl+V Ctrl+F Ctrl+G
Vzít zpět poslední akci Znovu nebo opakovat Vybrat (označit) vše Kopírovat označené do schránky Vyjmout označené do schránky Vložit ze schránky Najít Přejít na (další řádek, stranu, …)

7 Nabídka FORMÁT PÍSMA Ctrl+B Ctrl+I Ctrl+U Ctrl+Shift+] Ctrl+Shift+[
Ctrl+mezerník Shift+F3 Tučně Kurzíva Podtrhnout Zvětšit velikost písma o 1 bod Zmenšit velikost písma o 1 bod Odstranit specifický formát písma Změnit písmena na velká nebo malá

8 Nabídka VLOŽIT Ctrl+K Ctrl+Enter
Vložit hypertextový odkaz Konec stránky

9 Jiné užitečné zkratky Ctrl+←
Ctrl+Backspace Ctrl+Shift+mezerník Jít o jedno slovo vlevo Jít o jedno slovo vpravo Odstranit slovo vlevo Pevná mezera


Stáhnout ppt "EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže"

Podobné prezentace


Reklamy Google