Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)"— Transkript prezentace:

1 Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Písmo ve Wordu 2010 Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)

2 Informační technologie / zpracování a využití informací
Název : Písmo ve Wordu 2010 se zaměřením změnu řezu písma Klíčová slova :karta “Domů“, skupina „Písmo“ řezy písma (tučné, podtržené, kurzíva + zkratky) Věková skupina : 3.ročník Datum ověření : Autor : Mgr. Eva Marková

3 Anotace : Žák pracuje s textem napsaným ve Wordu 2010 a učí se volit a použít daný řez. Využívá klávesové zkratky i myš. Porovnává oba způsoby práce a hodnotí jejich použitelnost.

4 Jak zvýraznit písmo v textu?
Spusť aplikaci Word bez použití myši. Do otevřeného okna napiš libovolný text (velikost písma 20). Dbej na to, aby text byl napsán na jeden řádek a byl bez chyb. Vyber si jedno slovo, které chceš zvýraznit.

5 Jak změníme řez písma? č.1 Ohranič dané slovo – pomocí myši či pomocí kláves. Najdi na kartě „Domů“ ve skupině „Písmo“ písmeno „B“. Klikni na písmeno „B“ a sleduj proměnu označeného slova. Ohraničené slovo se zvýrazní, písmo se změní na tučné. Na kartě „Domů“ se oranžově zvýrazní písmeno „ B“. Aktivace i deaktivace je možná klávesovou zkratkou (CTRL+B). Vyzkoušej to.

6 Prohlédni si výsledek práce.

7 Jak změníme řez písma? č.2 Ohranič jiné slovo – pomocí myši či pomocí kláves. Najdi na kartě „Domů“ ve skupině „Písmo“ symbol řezu Klikni na symbol a sleduj proměnu ohraničeného slova. Ohraničené slovo je podtržené, je změněné. Na kartě „Domů“ se zvýrazní symbol řezu Aktivace i deaktivace je možná klávesovou zkratkou (CTRL+U). Vyzkoušej to.

8 Prohlédni si výsledek práce.

9 Jak změníme řezu písma? č.3
Ohranič jiné slovo – pomocí myši či pomocí kláves. Najdi na kartě „Domů“ ve skupině „Písmo“ symbol řezu „I“ Klikni na symbol „I“ a sleduj proměnu ohraničeného slova. Ohraničené slovo je zvýrazněné kurzívou. Na kartě „Domů“ se zvýrazní symbol řezu „I“. Aktivace i deaktivace je možná klávesovou zkratkou (CTRL+I). Vyzkoušej to.

10 Prohlédni si výsledek práce.

11 Samostatná práce Vyzkoušej si úpravu řezů písma v jednotlivých slovech i v celých větách. Používej k ohraničení slov či vět „myš“ i klávesy. K úpravě řezu písma použij myš i klávesové zkratky. Uvažuj, zda je možné při úpravě slova či věty použít všechny tři procvičované úpravy současně ? Přemýšlej nad využitím jednotlivých řezů písma. Napadá tě něco?

12 Ano, jde to. Zvýrazněná je pouze poslední zvolená úprava řezu písma.

13 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10
Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „obrazy z textového editoru“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8)


Stáhnout ppt "Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)"

Podobné prezentace


Reklamy Google