Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže"— Transkript prezentace:

1 EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
VY_32_ZAZNAM_ICT2.16 Základní škola , Znojmo, Mládeže EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo III/2 Zpracoval Petr Faltus Název produktu Návody Zobrazení dokumentu Číslo produktu 16 Použito

2 Návody Zobrazení dokumentu

3 Dokumenty v programu Microsoft Word lze zobrazovat různými způsoby
Dokumenty v programu Microsoft Word lze zobrazovat různými způsoby. Každý z nich můžete využít na jiný typ práce, i když většina uživatelů využívá asi nejčastěji Rozložení při tisku, případně zobrazení Koncept.

4 Rozložení při tisku Jedná se o nejčastěji používané zobrazení, protože se při něm neustále přepočítává aktuální rozložení textu, okrajů i grafiky na stránce. Poznáte ho podle toho, že jsou při něm zobrazena dvě pravítka, svislé a vodorovné.

5 Rozložení při tisku Jednotlivé stránky dokumentu se zobrazují celé, tedy i s okraji, sloupce jsou zobrazeny vedle sebe tak, jak se budou tisknout a grafika je umístěna ve správné poloze.

6

7 Koncept neboli Normální zobrazení
Jedná se o základní zobrazení, v němž se nepřepočítává aktuální rozložení textu a grafiky. V celém zobrazení vidíte pouze tiskovou oblast stránky. Zobrazení Koncept poznáte podle vodorovného pravítka a podle symbolu konce dokumentu (čárka pod textem).

8 Koncept neboli Normální zobrazení
Konce stránek jsou znázorněny tečkovanou čarou, sloupce nejsou zobrazeny vedle sebe, ale jsou pod sebou odděleny čarou. Z tohoto zobrazení nikdy netiskněte, dokud se v jiném pohledu nepřesvědčíte o úpravě celého dokumentu.

9

10 Čtení na celé obrazovce
Schovají se ikony a karty, jen nahoře zůstanou šipky pro posun na další stránky nebo ikona pro tisk či pro ukončení pohledu. V tomto zobrazení můžete text sice opravovat, ale je určen především pro pohodlné čtení.

11

12 Rozložení dokumentu Tento způsob zobrazení se používá při úpravě a psaní dlouhých dokumentů s logickou strukturou. Tehdy se v levé části obrazovky vyčlení část, ve které se zobrazují nadpisy zobrazené v dokumentu a můžete tak snadno přecházet mezi jednotlivými částmi dlouhého dokumentu.

13 Rozložení dokumentu Do tohoto zobrazení se dostanete zatržením možnosti Rozložení dokumentu na pásu karet Zobrazení , nacházejícím se na kartě Zobrazit či skrýt.

14

15 Miniatury Obdobně funguje i zobrazení Miniatury. Zapnete a vypnete ho obdobným způsobem jako Rozložení dokumentu.

16

17 Rozložení webové stránky.
Toto zobrazení je vhodné pouze tehdy, chcete-li daný text publikovat na publikovat na internetu, protože Microsoft Word ho umí převést do formátu HTML.

18

19 Zdroj: Časopis Počítač pro každého 14/2010


Stáhnout ppt "EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže"

Podobné prezentace


Reklamy Google