Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225."— Transkript prezentace:

1 VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225 Jméno autora:Mgr. Lukáš Židek Třída/ročník:VIII. Datum vytvoření: 3. 11. 2013

2 Vzdělávací oblast: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast: Tabulky v textu Předmět:Informatika Výstižný popis způsobu využití, případně metodické pokyny: Prezentace PowerPoint. Podpora výkladu vyučujícího. Žáci mají možnost využít i při domácím samostudiu. Klíčová slova:Tabulka, tabulka v MS Word Druh učebního materiálu:Prezentace Soulad se ŠVP:Je plně v souladu se ŠVP - Strom Rozvíjené klíčové kompetence: Kompetence k učení, kompetence k řešení problému, kompetence komunikativní, kompetence pracovní Odkaz: http://www.hfdata.cz/joom/index.php/inf89/788

3 MICROSOFT WORD Tabulky v textu

4 Tabulka v textu Program MS Word umožňuje vkládání, nebo vytváření vlastních tabulek. Tabulky v MS Word mají plnit informativní charakter. Pro tvorbu tabulek, ve kterých mají probíhat výpočty, automatické skripty apod. rozhodně použijeme program MS Excel, nebo jiný tabulkový kalkulátor.

5 Vytvoření tabulky Kurzor myši nastav na záložku „Vložení“. Z nabídky vyber ikonu tabulka. V levé části se zobrazí nabídka se čtvercovými poli. Pomocí myši označ požadovaný počet sloupců a řádků tvé tabulky. Stejný počet a tvar tabulky se zakreslí na pracovní plochu.

6 Vložení dat do tabulky Do tabulky je možné zapisovat text i číselné údaje. Jednoduše nastav textový kurzor do buňky, do které chceš data vložit a klikni levým tl. myši. Šířku sloupce můžeš upravit. Nastav kurzor na přechod mezi buňkami a tažením myši uprav šířku buňky.

7 Návrhy tabulky Pro výběr barevného schématu a celkové podoby tabulky je možno vybírat z předdefinovaných designových návrhů.

8 Úkol Vytvoř jednoduchou tabulku v programu MS Word Tabulka bude obsahovat 6 sloupců a 10 řádků. V názvu sloupců bude Jméno Příjmení Datum narození Ulice bydliště Město bydliště Věk Do této tabulky vyplň všechny požadované údaje pro celkem 10 smyšlených lidí.

9 Zdroje obrázků http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Word2013.jpg Print Screen MS Office Word – karta vložení tabulky Print Screen MS Office Word – tabulka Print Screen MS Office Word – tabulka návrh


Stáhnout ppt "VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225."

Podobné prezentace


Reklamy Google