Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_23_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_23_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_23_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška

2 Název vzdělávacího materiáluMicrosoft Word – textový editor Číslo vzdělávacího materiáluVY_12_INOVACE_23_6TR_INF Číslo šablonyI/2 AutorRyška David, Mgr. Ročník5. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVPInformatika TémaMicrosoft Word Očekávaný výstup Žák rozlišuje textové editory. Vytváří textové soubory. Pohybuje se v dokumentu pomoci klávesnice a myši. Anotace (způsob použití) Inovovaný výukový materiál slouží k seznámení žáků se základními informacemi softwarového programu - Microsoft Word Datum vytvořeníZáří 2012 Druh výukového materiáluPrezentace v PowerPointu Klíčová slovaKarta domů – schránka, písmo Rozvíjené klíčové kompetenceKompetence k učení a k řešení problémů Použitá literatura a zdrojeMicrosoft Office CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU

3 Nabídka START Všechny programy Microsoft Office Microsoft Word

4 Pokud chceme text zkopírovat, označíme ho a použijeme ikonu „Kopírovat“. Označíme místo, kam chceme text vložit a klikneme na ikonu „Vložit“. Při odebrání či smazání textu použijeme ikonu „Vyjmout“.

5 Písmo (neboli font) můžeme změnit, označíme-li text a poté klikneme-li na šipku, která nám nabídne různé typy písma. Stačí si jen vybrat.

6 Velikost písma změníme tak, že označíme text a rozklikneme šipku. Máme na výběr z přednastavených velikostí. Pokud bychom chtěli jinou velikost, stačí do políčka vepsat číslo.

7 Písmo můžeme jednoduše zvětšovat či zmenšovat o jedno.

8 Po kliknutí na ikonu „B“ bude text označen tučně.

9 Po kliknutí na ikonu „ I “ bude text označen kurzívou.

10 Po kliknutí na ikonu „ U “ bude text podtržen.

11 Pokud chcete změnit barvu písma, použijte tuto ikonu.

12 1. Jaké písmeno označuje ikona, která podtrhne vybraný text? 2. Můžeme zvolit velikost písma (fontu) 13,5? 3. Jaké písmeno označuje ikona, která zobrazí vybraný text kurzívou? U Ano I


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_23_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."

Podobné prezentace


Reklamy Google