Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která."— Transkript prezentace:

1 Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která jsou uložena v jiném adresáři, než samotný zástupce souboru. Sám o sobě je zástupce souboru malý soubor, který obsahuje kromě cesty k cílovému souboru i bitmapu počítačové ikony, která je zobrazena v grafickém uživatelském rozhraní.

2 Práce s objekty Objekty můžeme například vytvářet, kopírovat, přesouvat a nebo mazat. Vytváření (složky) je většinou dostupné pomocí tlačítka na panelu nástrojů, nebo pomocí volby v nabídce. K vytvoření dokumentu dojde většinou při jeho uložení na disk z aplikace, pomocí které byl tento dokument vytvořen. Kopírování a přesun objektu je možné jeho přetažením mezi otevřenými okny složek, využitím schránky nebo odesláním objektu do stanoveného umístění. Označení více objektů je možné pomocí myši a využitím kláves Ctrl (označení objektů, které nejsou vedle sebe) a Shift (označení sousedních objektů). Odstranění (smazání) objektu, obnovení objektu Odstranění objektu probíhá dvoustupňově: 1. Odstranění objektu z místa, kde se nacházel. Takto odstraněný objekt systém umístí do Koše. (zabírá tedy stále místo na disku) 2. Vysypání Koše. Tím (téměř) definitivně objekt z disku odstraníme.

3 Označení Objektů Označit vše : Na označení všech souborů na jednou použijeme klávesou zkratku, tento způsob je vhodný pro označení všech souboru například ve složce .Nejprve si označíme jeden soubor a pak stisknem klávesovou zkratku "Ctrl"+"a" označily se všechny soubory či složky nacházející se na místě kde jste klávesovou zkratku zadaly. Označení jen některých souborů : Ted si ukážeme jak označit né všechny soubory najednou ale jen část, musí být však u sebe. Takže klikneme na volné místo a nepouštíme (klik držíme) a tahem myší označíme část souborů které chcem. Označení na přeskáčku : Označení na přeskáčku je dobré když chcete označit z několika souborů jen fakt ty co si vyberete. Při označování zmáčkneme a držíme klávesu "Ctrl" a jednotlivě klikáme na soubory které chceme mít označené :-), pokud by jste se spletly a označily soubor ,který jste označil nechtěně, stačí na něj kliknout znova a on se odznačí. Nejdůležitější je držet tu klávesu, pustíme ji jenom tehdy, když už jsme označily vše co jsme chtěly.


Stáhnout ppt "Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která."

Podobné prezentace


Reklamy Google