Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“."— Transkript prezentace:

1 Průzkumník Program pro práci se soubory

2 Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.

3 Prohlížení souborů a složek:  V pravém okně je adresářový strom pro snadné prohlížení  V levém okně se nám zobrazuje obsah zvolené složky.

4 Hledání:  Použijeme tlačítko „hledat“ a dále postupujeme podle pokynů na obrazovce.

5 Vytvoření nové složky:  Po kliknutí pravým tlačítkem do levého okna vybereme volbu „nový“ a potom „složka“ a napíšeme název složky.

6 Přesouvání souborů a složek:  Přetažením myší, nebo po kliknutí pravým tlačítkem na daný objekt vybereme volbu „vyjmout“ a pak v cílovém místě „vložit“.  Kopírujeme přetažením myší s klávesou „ctrl“, nebo volbou kopírovat.

7 Vymazání:  Označený soubor mažeme klávesou „delete“ – soubor je umístěn do koše. Odtud ho lze obnovit, nebo vysypat koš.


Stáhnout ppt "Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“."

Podobné prezentace


Reklamy Google