ING. LIANA HRABÁLKOVÁ VINAŘSTVÍ LUDWIG S.R.O. Vína Ludwig ve Vietnamu Seminář na Dni Vietnamu 15.6.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Platební podmínky.
Advertisements

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky
Celostátní konference k základním cílům programu strany LEV 21 v Evropském parlamentu Řešení problematiky nezaměstnanosti Ing. Jiří Paroubek předseda strany.
Zahraniční obchod.
Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.
Exportní příležitosti pro MSP ve Vietnamu Milan Vágner, ODEV, MZV Designovaný DEK ZÚ Hanoj Praha PS Parlamentu ČR.
Nabídka personálních služeb
Průzkum: Čeští zákazníci neznají rizika nákupu spotřebního zboží.
Jemen „Arabia Felix“ Teritoriální setkání ICC ČR 3. září 2013.
Vinařství Kašík L.P Víno s tradicí. Úrodná půda, vinná réva, slunce, vinařovo srdce. To jsou již po staletí hodnoty,které tvoří jeden celek.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
Moderní zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit
Případová studie internetového projektu Skladuj.cz Praha Tomáš Formánek, Logio.
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY 1. část: TRENDY, POJMY, PRINCIPY.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_15_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
VY_62_INOVACE_1_2_03 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Finanční nezávislost.
Jak vypadá profesionální poradenské řešení Petr SYROVÝ €FA.
Elektronická fakturace Jan Petr, Bylo odcizeno 55 miliónu korun Policie obvinila z podvodu úředníka pražského magistrátu Zajistit se podařilo.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Nové výzvy a zkušenosti v úvěrovém pojištění MSV Brno 2007 Pavol Parízek Generální ředitel EGAP.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Automobilový klastr – integrátor aktivit „Společně v automotive!“
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
RUM (Tuzemák).
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Život v regionech Petr Machala.
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
Ročník:3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světové vinařství Téma: Vinařství.
L O společnosti - Rodinná společnost Matějovský byla založena v první polovině 90. let - Více než 20 let je úspěšným výrobcem ložního povlečení a jedničkou.
Základní fakta o vinařství TARAPACA Založeno v roce 1874, cílem bylo vždy vyrábět vína špičkové a konzistentní kvality. Patří mezi největší a nejdůležitější.
Vinařský marketing Znovínu Znojmo, a. s. Eva Gargelová.
Rehabilitace poruch komunikace Mgr. Ivana Šemberová.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.14 Ročníktřetí.
Zahraniční obchod Význam, formy a členění. Obsah výkladu Význam zahraničního obchodu Formy zahraničního obchodu Členění zahraničního obchodu Otázky a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Etiopie, Keňa Obchodní příležitosti pro české zemědělství a potravinářství Praha, 7. dubna 2016.
2 USKUPENÍ BOHEMIA SEKT BOHEMIA SEKT je největším dodavatelem klidných šumivých vín a jedním z předních výrobců lihovin v České republice Výhradní dovozce.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 4: Marketingové řízení MSP.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza interkulturního obchodního jednání mezi Čechy a Japonci Autor.
Základní pojmy Absolutní a komparativní výhoda
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
nabídka, poptávka, trh, utváření ceny, základní pojmy Michal Janovec
213. ŽOFÍNSKÉ FÓRUM KDO ZASTAVÍ PROPAD STAVEBNICTVÍ?
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Obhajoba bakalářské práce
Seminární práce – splněná docházka
Ing. Veronika Dostálková MBA
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Transition Facility 2005 Twinning Projekt CZ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
ŘÍZENÍ OBCHODU Katedra managementu Ing. Patricia Jakešová
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
S čím a jak obchodovat v Srbsku
Transkript prezentace:

ING. LIANA HRABÁLKOVÁ VINAŘSTVÍ LUDWIG S.R.O. Vína Ludwig ve Vietnamu Seminář na Dni Vietnamu

Cesta Vinařství Ludwig Více než staletá tradice Výroba 1,5 mil. lahví/rok, kapacita dvojnásobná Produkce vín z moravských vinohradů K dispozici i levnější řady vína z EU a Chile První obchodní úspěchy na čínském trhu a HK Naše zvědavost, malá znalost pouze z doslechu

Objektivní pozitiva vietnamského trhu Téměř 100 milionů obyvatel Pozitivní obchodní bilance s většinou států Rozvoj dopravní infrastruktury Velmi dobrá znalost ČR a přátelské vztahy Zvyšující se HDP a snižující se inflace Vietnamský „budhismus“

Proč s vínem na vietnamský trh? Rostoucí zájem o víno Nákup luxusního zboží Víno – moderní záležitost Nenasycený trh Stoupající spotřeba Omezení spotřeby lihovin

Naše chyby při vstupu do Asie - Neznalost typu nejprodejnějších vín - Malý důraz na tradici firmy - Materiály jen v angličtině - Neznalost místních zvyků - Možná ano = asi ne - Neformální oblečení - Nepřipravenost na korupci

Připravte se na: Dlouhá jednání na několikrát Změny dohodnutého následující den Protahování uzavření kontraktu Smlouvání Dlouhé pracovní večeře Patriotismus a tradiční hodnoty Focení, focení, focení… a karaoke

Specifika při prezentaci Nepochopení přeloženého hesla či vize Princip pěstování a výroby vína Neznalost vinařských pojmů (vůně po broskvích / vůně připomínající broskve) Nelze udělat řízenou degustaci Neznalost kultury pití vína Doporučení k místním jídlům

Problematické chvilky Zasedací pořádek, přiměřené protějšky Požadavek na pozvání do ČR Certifikáty a průvodní doklady pokaždé jinak Na čí straně je tlumočník? Popotahování nosem Přikyvování Jednání s obchodními řetězci Přípitky, vtipy, nedoporučovaná témata Ne zcela tradiční pokrmy V HCMC pouliční kriminalita

Shrnutí - nezapomeňte na: Pevné nervy a trpělivost při dlouhých jednáních Nejdřív poslouchejte Pár slov ve vietnamštině Pár slov o krásách Vietnamu, pochvalte místní pivo Dárky a vizitky (prezident společnosti) Materiály v konkrétním jazyce Mapu Evropy a přiblížení ČR (pivo, sklo, hokej) Důraz na tradice a historii Vaší firmy Folklor, kroje, případně vyznamenání Pište záznam z jednání a odsouhlaste si ho A trénujte karaoke

Děkuji za pozornost a hodně zdaru v Asii.