Anotace – Hmyzožravci Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností, na základě znalostí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Advertisements

ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
ZLOMENINY A PORANĚNÍ HLAVY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Anotace – Otázky Anotace - Pracovní list k procvičení tvoření otázek pomocí tázacích zájmen, překlad vět Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
AnotacePrezentace pro 5. třídu ZŠ speciální k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vlastivědných vědomostí o bydlení dříve a dnes. Je určeno pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Přírodopis – Neživá příroda Koloběh vody Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k učivu o neživé přírodě. Jejím obsahem je koloběh vody. Jednoduchými.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o pohybech hmot v zemské kůře, zemětřesení. AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
KOČKY A PSI ANOTACE Prezentace seznámí žáky s rozdíly mezi kočkovitými a psovitými šelmami. Význam psů a koček pro člověka DATUM AUTORTereza.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Anotace - Animals Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština, angličtina Očekávaný výstup - Plynulé.
ANOTACE Didaktická hra, která procvičuje znalosti z prvouky a přírodovědy. Upevňuje znalosti z oboru živé přírody a jejího rozdělení. AUTORTereza Skálová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Šimotová Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová.
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název klíčové aktivity:INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY V OBLASTI PŘÍRODNÍCH.
HMYZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Anotace – Měsíce v roce Anotace Pracovní list k procvičení slovní zásoby – doplnění chybějících slov, spojování slov s čísly měsíců, křížovka, spojování.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
VY_32_INOVACE_
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Anotace – Dny v týdnu Anotace Autor Čeština, angličtina Jazyk
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
SUDOKOPYTNÍCI - NEPŘEŽVÝKAVÍ
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
Volně žijící zvířata – rybník, potok
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Přírodní vědy DUM 15 KOLOBĚH VODY
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_129_Hmyz - brouci
VY_32_INOVACE_11_ZDRAVÍ_ zdraví, nemoc, zdravá strava
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Přírodní vědy DUM 23 HOUBY - TEST
Ekosystém louka Živočichové
Tělesa –čtyřboký hranol
Nový dokument v Adobe Photoshop
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název projektu: Modernizace vzdělávání
Základní obeznámení s programem
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.08_Lidské_tělo Datum:
pedagogických pracovníků (NÚV).
PTÁCI – LETCI (SOVY) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název sady materiálů: Člověk a zdraví
Transkript prezentace:

Anotace – Hmyzožravci Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností, na základě znalostí poznat o jaké zvíře se ve větě jedná, zodpovědět na doplňkové otázky k textům Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština Očekávaný výstup - Plynulé čtení s porozuměním nahlas i potichu, zvládnutí učiva o hmyzožravcích (ježek, krtek, letouni) Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova - Hmyzožravci, ježek, krtek, letouni, netopýr Druh učebního materiálu - Pracovní list Druh interaktivity - Aktivita Cílová skupina - Žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina let Celková velikost kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kolářová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Hmyzožravci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kolářová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Už z názvu kapitoly vyplývá, čím se hmyzožravci živí. Mezi nejznámější patří ježek a krtek, které známe z našich zahrad, luk a lesů. Ježek Před nepřáteli se chrání bleskovým svinutím do klubíčka a vztyčením ostrých bodlin. Osudná se jim tato strategie stává při přecházení silnic. Místo aby utekli, sbalí se před blížícím autem do klubíčka. Ježci jsou samotáři a setkávají se jen kvůli páření. Kromě hmyzu se živí i žížalami nebo například hady. Svou kořist hledá pomocí čichu. Loví v noci. Zimu přespává zahrabán pod listím. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kolářová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Krtek Žije v podzemních chodbách, které si sám vyhrabává. Při jejich vyhrabávání vytlačuje zeminu ven a vznikají krtiny. Největší prostor má v obytné komoře, kterou má vystlanou listím. Jeho tělo je přizpůsobené životu v podzemí – přední končetiny jsou krátké a silné, mají lopatkovitý tvar, tvar těla je válcovitý, oči pod zemí nepotřebuje, má ale dobře vyvinutý sluch a hmat. Ve vlastních chodbách pak loví hmyz, červy anebo i myši. Krtci jsou samotáři. Sameček brání své teritorium. Často se přihodí, že je po boji jeden sameček sežrán druhým. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kolářová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Letouni Stejně jako ptáci mohou létat. Na rozdíl od ptáků jim k letu slouží blána, která je roztažená mezi prsty horních končetin, zadními končetinami a ocasem. Létají především v noci a živí se lovem létajícího hmyzu. Jejich oči jsou ale velmi malé a sotva schopné vypátrat kořist a nebo se vyhnout překážkám, proto se u nich vyvinula schopnost orientovat se bez zraku, ale pomocí sluchu. S moderními přístroji se zjistilo, že vydávají tóny o tak vysoké frekvenci, které jsou pro lidské ucho neslyšitelné. Tyto zvukové vlny se odrážejí od předmětů jako ozvěna. Vydávají tedy nosem nebo tlamou zvuk, který pak přijímají uchem nebo výrůstky na čenichu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kolářová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Netopýři přes den v houfech spí zavěšení hlavou dolů. Bydlí ve vykotlaných stromech, na starých půdách nebo v jeskyních. Tato zvířata jsou chráněná, některé druhy až kriticky ohrožená. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kolářová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

O jaké zvíře se jedná? Žije ve skupině. netopýr Zimu přežívá zahrabaný v listí. ježek Loví v noci létající hmyz. netopýr Nemá oči. krtek Bydlí v jeskyních a starých stromech. netopýr Před nepřítelem neutíká. ježek Žije samotářsky. ježek, krtek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kolářová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Po přečtení úvodních článků budeš umět odpovědět na tyto otázky Co dělá netopýr přes den? Který smysl pomáhá netopýrovi objevit potravu? Čím se živí netopýr? K čemu slouží ježkovi bodliny, kterými má pokryté tělo? Jak přečkává ježek zimu? Čím se ježek živí? Jaký má krtek zrak? Jak je krtek přizpůsoben životu v podzemí? Proč ho nemají zahrádkáři rádi? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kolářová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Seznam použitých obrázků: Da_th7R0JvdfctQM7Ahttp://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRSPw8EnzfwO6wbr7aZFaPSsDkFz3UYArlqXBiylXBI Da_th7R0JvdfctQM7A yZsGE/s1600/vleermuizen_laatvlieger.gifhttp://4.bp.blogspot.com/_zs7hLcRk3bQ/TTiRdwz1ncI/AAAAAAAAARw/4oJ_5- yZsGE/s1600/vleermuizen_laatvlieger.gif by-jumbo.jpghttp://img.drom.sk/fotoreport-medium/letecky-den-v-spisskej-novej-vsi-tarca-jezko foto- by-jumbo.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kolářová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).