Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní obeznámení s programem

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní obeznámení s programem"— Transkript prezentace:

1 Základní obeznámení s programem
Adobe Photoshop Základní obeznámení s programem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školy Vybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Anotace Adobe Photoshop Klíčová slova Adobe Photoshop, základní obeznámení Předmět Praktická výuka, fotografický design Autor Lukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiálu Prezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůcky Interaktivní tabule, PC, Adobe Photoshop Cílová skupina Žáci střední školy Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, procvičení Zdroje Autorská práce

3 Úvodní obrazovka Adobe Photoshop CS6

4 Adobe Photoshop se řadí k nejlepším bitmapovým grafickým programům na světě. Dnes je naprostou součástí valné většiny fotografické a grafické práce (s dalšími programy řady Creative Suite). To platí jak pro volnou tvůrčí činnost, tak pro velké komerční zakázky. První verze programu vznikla v roce 1990 pro MAC OS, následovaly další dvě verze s označením 2.0 a 3.0. V roce 1994 vyšla verze 4.0 pro operační systém Microsoft Windows. Od verze 8.0 nese označení CS (Creative Suite) – to znamená integraci s ostatními programy jako např. Adobe Ilustrator, InDesign a další.

5 Následovaly verze CS2 (9. 0); CS3 (10. 0); CS4 (11. 0); CS5 (12
Následovaly verze CS2 (9.0); CS3 (10.0); CS4 (11.0); CS5 (12.0); CS5.5 (12.5); CS6 (13.0). Zatím poslední verzí tohoto programu je Adobe Photoshop CC (14.0). Tato verze je svým způsobem revoluční převrat v přístupu společnosti Adobe. Tato verze je mnohem více integrována do tzv. cloud computingu. Programy Adobe Photoshop tvoří takzvanou Photoshop Family. Do té patří také např. Photoshop Elements, Adobe Lightroom, Photoshop Touch.

6

7 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Cs6 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Základní obeznámení s programem"

Podobné prezentace


Reklamy Google