Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.08_Lidské_tělo Datum:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.08_Lidské_tělo Datum:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.08_Lidské_tělo Datum: Ročník: první Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Lidské tělo Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Výukový program slouží k procvičování částí lidského těla a částí hlavy. Žáci prvního ročníku určují lidské smysly a příslušné smyslové orgány. Současně je ověřováno chápání významu slov.

2 LIDSKÉ TĚLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

3 Pojmenuj jednotlivé části lidského těla.
horní končetina koleno rameno pata dolní končetina prsty loket hruď hlava břicho krk

4 Pojmenuj jednotlivé části hlavy.
brada čelo ústa ucho vlasy nos oko

5 palec malíček prostředníček prsteníček ukazováček
Pojmenuj prsty na ruce. palec malíček prostředníček prsteníček ukazováček

6 Přiřaď k jednotlivým smyslům smyslové orgány.
sluch chuť hmat čich zrak

7 Přečti si věty a urči, který smysl musíme použít,
abychom to zjistili. sluch Tráva je zelená. čich hmat Polštář je měkký. zrak chuť Děti se nahlas smály. Květiny krásně voní. Med je sladký.

8 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: cvičenec oko chlapec tělo hlava oči ruka ucho nos jazyk ruka 2 © Mgr. Pavla Balejová 2013


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.08_Lidské_tělo Datum:"

Podobné prezentace


Reklamy Google