Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NAŠE SMYSLY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0866 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NAŠE SMYSLY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0866 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."— Transkript prezentace:

1 NAŠE SMYSLY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0866 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_10_NAŠE SMYSLY Sada: 2 Druh materiálu: DUM PRV č. 10 Jméno autora: Mgr. Žaneta Gruntová Škola: ZŠ A MŠ Cholina, okres Olomouc, příspěvková organizace Cholina 35, 783 22 Datum vytvoření: 27. 12. 2011 Předmět: Prvouka Ročník: třetí Anotace: Materiál (DUM) je určený k procvičení učiva o našich pěti smyslech a jejich funkcích. Je určen ke společné práci, která proběhne na interaktivní tabuli. Klíčová slova: zrak, sluch, čich, chuť, hmat, orgán Zdroje: www.microsoft.office.com, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Human_skin_structure.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tongue.agr.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Neus1.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Eye_iris.jpg,www.microsoft.office.comhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Human_skin_structure.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tongue.agr.jpghttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Neus1.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Eye_iris.jpg

2 NAŠE SMYSLY  ZRAK  SLUCH  CHUŤ  ČICH  HMAT Vše kolem nás vnímáme pomocí smyslů.

3 ZRAK Orgánem je OKO. Vnímáme světlo, barvu, tvar a pohyb.

4 SLUCH Orgánem je UCHO. Vnímáme zvuky.

5 ČICH Orgánem je NOS. Vnímáme vůně a pachy.

6 CHUŤ Orgánem je JAZYK. Vnímáme 4 chutě:  hořkou, kyselou, sladkou a slanou sladká slaná kyselá hořká

7 HMAT KŮŽE Vnímáme teplo, chlad, bolest, dotyk a tlak. Nevidomí lidé se učí číst hmatem. Braillovo písmo.

8 NAŠE SMYSLY Doplň tabulku. ZRAK OČIVIDÍME SLUCHUŠISLYŠÍME ČICHNOSČICHÁME CHUŤJAZYKCHUTNÁME HMATPOVRCH TĚLA HMATÁME


Stáhnout ppt "NAŠE SMYSLY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0866 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."

Podobné prezentace


Reklamy Google