Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název sady materiálů: Člověk a zdraví

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název sady materiálů: Člověk a zdraví"— Transkript prezentace:

1 Název sady materiálů: Člověk a zdraví
Základní škola UNESCO Uherské Hradiště, Komenského náměstí 350, příspěvková organizace číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů: Člověk a zdraví Název materiálu: VY_32_INOVACE_Člz_8_2403_Vývoj_a_adaptace_savců Autor: Mgr. Martina Plačková Anotace: Žáci se seznámí s vývojem a adaptacemi třídy savců. Klíčová slova: Vývoj savců, vejcorodí, živorodí, adaptace

2 Třída: Savci Mláďata savců sají po narození mateřské mléko
Vyvinuli se v druhohorách (před 200 miliony let) pravděpodobně z plazů Savce dělíme na: 1. Vejcorodé 2. Živorodé ADAPTACE = schopnost přizpůsobit se životu v různých podmínkách (u savců je velká)

3 Otázky k učivu: 1. Kdy nastal největší rozvoj savců?
2 .Uveď, které ekosystémy savci osídlili. 3. Která skupina savců je vývojově starší? 4. Kam v systému savců řadíme člověka? 5. Uveď příklad adaptace savců na život ve vodě, ve vzduchu a na stromech. 6. K čemu mohou savci využít různé zbarvení srsti?

4 Autorské řešení. 1. Ve třetihorách, před cca 65 miliony let.
2. Vodu, vzduch, pevninu. 3. K živorodým placentálním savcům. 4. Ve vodě: hustá srst, ploutve, podkožní tuk, tvar těla. Ve vzduchu:létací blána mezi prsty. Na stromech: uchopovací horní končetiny, chápavý ocas, dobrý zrak 5. Jako krycí zbarvení a ke zrakovému dorozumívání.

5 Použité zdroje Vlastní práce autora.


Stáhnout ppt "Název sady materiálů: Člověk a zdraví"

Podobné prezentace


Reklamy Google