Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava Zlín, 13. 6. 2005 Formulář žádosti – ELZA Zajišťování publicity Ing. Marek BERAN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Pravidla publicity projektu
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Je vás vidět – publicita projektu květen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz PUBLICITA PROJEKTŮ OP LZZ.
PUBLICITA. Publicita Proč publicita a informovanost?  povinnost informovat cílovou skupinu a veřejnost o financování projektu ze zdrojů EU v rámci OP.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Formulář žádosti – MSSF Benefit, legislativa Ing. Marek BERAN.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Publicita v projektech
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava Zlín, Formulář žádosti – ELZA Zajišťování publicity Ing. Marek BERAN

Osnova 1.Elektronická žádost - ELZA 2.Zajišťování publicity 3. Další informace

Elektronická žádost - ELZA 1

Monitorovací systém strukturálních fondů (MSSF) Informační systém sloužící pro monitorování implementace programů a projektů spolufinancovaných ze SF MSSF Central – IS určený pro řídící orgán, poskytuje souhrnné informace o přípravě i stavu realizace OP MSSF Central – IS určený pro řídící orgán, poskytuje souhrnné informace o přípravě i stavu realizace OP MONIT – IS zprostředkujících subjektů umožňuje sledování projektů MONIT – IS zprostředkujících subjektů umožňuje sledování projektů ELZA – program pro vyplnění žádosti, slouží pro žadatele ELZA – program pro vyplnění žádosti, slouží pro žadatele 

Elektronická verze formuláře žádosti - ELZA  pro 4. kolo – aktuální verze č ke stažení z webu na a) b) či c) elza.crr.cz

Oblasti vyplňované v elektronické žádosti Stručný obsah projektuStručný obsah projektu Základní ekonomické informace o žadateliZákladní ekonomické informace o žadateli Výchozí situace a zdůvodnění projektuVýchozí situace a zdůvodnění projektu Všeobecný cíl projektuVšeobecný cíl projektu Specifické cíle projektuSpecifické cíle projektu Popis aktivit projektuPopis aktivit projektu Připravenost projektu k realizaciPřipravenost projektu k realizaci Předpoklady a rizika realizace projektuPředpoklady a rizika realizace projektu 

Oblasti vyplňované v elektronické žádosti Přehled o financování projektuPřehled o financování projektu Harmonogram projektuHarmonogram projektu Uznatelné náklady projektuUznatelné náklady projektu Hodnotící ukazatele projektuHodnotící ukazatele projektu Udržitelnost projektuUdržitelnost projektu Vliv na životní prostředíVliv na životní prostředí Veřejné zakázky vztahující se k realizaciVeřejné zakázky vztahující se k realizaciprojektu Zkušenosti žadatele s řízením projektůZkušenosti žadatele s řízením projektů Povinné přílohy projektuPovinné přílohy projektu 

Elektronická verze formuláře žádosti – ELZA

- cíle projektu

Elektronická verze formuláře žádosti – ELZA - rozpočet

Elektronická verze formuláře žádosti – ELZA - etapizace

Elektronická verze formuláře žádosti – ELZA - přílohy

Nejčastější chyby při vyplňování žádosti nejsou vyplněny všechny povinné položkynejsou vyplněny všechny povinné položky elektronická verze je dodána na nečitelnémelektronická verze je dodána na nečitelném médiu, chybí elektronicky dodaný ISPROFIN v.xls ISPROFIN v.xls na médium (CD disk/disketu) nutné uložitna médium (CD disk/disketu) nutné uložit vygenerovaný.xlm soubor, případně.ben kolonka - udržitelnostkolonka - udržitelnost 

Požadavky na instalaci Systémové požadavky: Microsoft Windows 95, Windows 98, Windows NT nebo Windows XPMicrosoft Windows 95, Windows 98, Windows NT nebo Windows XP Hardwarové požadavky: Minimální: Procesor Pentium 166 MHz,Minimální: Procesor Pentium 166 MHz, 64 MB RAM, 2 MB místa na disku Doporučené: Procesor Pentium 700 MHz, 128 MB RAMDoporučené: Procesor Pentium 700 MHz, 128 MB RAM Rozlišení monitoru: minimálně 800 x 600 bodůRozlišení monitoru: minimálně 800 x 600 bodů 

Zajišťování publicity 2

Základní legislativa SF Evropská legislativa 1260/1999 – obecná ustanovení1260/1999 – obecná ustanovení o strukturálních fondech 1685/2000 – způsobilost výdajů1685/2000 – způsobilost výdajů 448/2004 – upr. způsobilost výdajů448/2004 – upr. způsobilost výdajů 1159/2000 – informační a propag. opatření při pomoci ze SF1159/2000 – informační a propag. opatření při pomoci ze SF 448/2001 – provádění oprav při financování pomoci ze SF448/2001 – provádění oprav při financování pomoci ze SF 438/2001 – podrobná pravidla pro řízení a kontrolu438/2001 – podrobná pravidla pro řízení a kontrolu 1783/1999 – ERDF1783/1999 – ERDF 1784/1999 – ESF1784/1999 – ESF Česká legislativa 128/2000 – o obcích128/2000 – o obcích 129/2000 – o krajích129/2000 – o krajích 248/2000 – o podpoře regionálního rozvoje248/2000 – o podpoře regionálního rozvoje 320/2001 – o finanční kontrole ve veřejné správě320/2001 – o finanční kontrole ve veřejné správě 218/2000 – o rozpočtových pravidlech218/2000 – o rozpočtových pravidlech 250/2000 – o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů250/2000 – o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů 100/2001 – o posuzování vlivu na ŽP (EIA)100/2001 – o posuzování vlivu na ŽP (EIA) 40/2004 – o zadávání veřejných zakázek40/2004 – o zadávání veřejných zakázek 1159/2000 – informační a propag. opatření při pomoci ze SF1159/2000 – informační a propag. opatření při pomoci ze SF

Nařízení Komise č. 1159/2000 Informační a propagační opatření určená pro širokou veřejnost zahrnují (ERDF): a) u investic do infrastruktury s celkovými náklady více než 3 mil. EUR postavení velkoplošných reklamních panelůpostavení velkoplošných reklamních panelů umístění trvalých pamětních desek na místech přístupných široké veřejnostiumístění trvalých pamětních desek na místech přístupných široké veřejnosti

Nařízení Komise č. 1159/2000 b) u spolufinancovaných opatření zaměřených na vzdělávání a zaměstnanost: informaci pro příjemce vzdělávacích opatření o tom, že se účastní opatření financovaného EUinformaci pro příjemce vzdělávacích opatření o tom, že se účastní opatření financovaného EU opatření zaměřená na to, aby si široká veřejnost uvědomila roli EU (odborné vzdělávání, zaměstnanost, RLZ)opatření zaměřená na to, aby si široká veřejnost uvědomila roli EU (odborné vzdělávání, zaměstnanost, RLZ) c) u investic do podniků, rozvoj místního potenciálu a jiná opatření základní informace pro příjemcezákladní informace pro příjemce

Nařízení Komise č. 1159/2000 Základní typy propagace: -velkoplošné reklamní panely (infrastruktura) -pamětní desky (trvalé, jednoroční – investice do podniků) na místech přístupných široké veřejnosti (kongresová centra, letiště, nádraží apod.) -plakáty (zabezpečuje‚ ŘO) – RLZ, vzdělání a zaměstnanost -sdělení příjemcům -informační a komunikační materiál - publikace (brožury, letáky), www aj. -informační akce (konference, semináře, veletrhy aj.)

Grafický manuál pro SROP -důležitý dokument a pomůcka při používání využívání loga SROP -součástí manuálu je i základní grafický design pro tištěné a elektronické materiály -logo SROP společně s textovým označením – nedílnou součástí veškerých propagačních a informačních produktů

Grafický manuál pro SROP Kde logo použít? -Velkoplošné billboardy -Pamětní desky -Plakáty -Brožury, letáčky, skládačky -Stojany k výstavám -Video -Prezentace -Reklamní produkty -Konferenční materiál -CD-ROM -Webové stránky

Grafický manuál pro SROP Využití loga: -nezbytné použití loga SROP s logem EU, obě loga ve stejném formátu a umístění -použití ostatních log omezeno na minimum -horizontálně - SROP, pak EU -vertikálně – SROP nahoře nad ostatními logy -logo SROP nesmí být nikdy menší než loga ostatních organizací

Další manuály Např. Visual Identity Guidelines for Contractors and other Implementing Partners

Další manuály

Kontakty MMR – Odbor řídícího orgánu SROP Komunikační pracovník pro KAP pí Ondráčková – tel Nebo informační linka MMR Tel

Další informace 3

Více informací naleznete na webovských stránkách regionu soudržnosti a nebo také na 

Děkuji za pozornost Ing. Marek BERAN Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín