Virtuální kolega Attavena, o.p.s. Prezentace projektu a návrh implementace jeho nabídky: do systému vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Nástroje a prostředky CCR VM k podpoře cestovního ruchu Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Výroční konference cestovního.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Vzdělávací portál Vzdělávací portál.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Název materiálu: Služba Edu Live Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
model fungování a praxe
Centrum na podporu integrace cizinců
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Internet.
Státní maturita Jindřich Kitzberger.
S Europassem ukážete, co umíte
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
METODIKA ZAVÁDĚNÍ UIS NA JINÝCH UNIVERZITÁCH
Inf Počítač a lidé s handicapem
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
EIZ - bilance Profesionální informační zdroje
Pracovní porada Pracovní list.
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Název vzdělávacího materiálu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
Pracovní porada Pracovní list.
Základní informace o poskytovateli
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Má země Česká republika.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Uživatelská příručka DuoTrainin
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_
Windows – práce s okny VY_32_INOVACE_32_641
Prodeji produktu nebo služby
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Firemní brožura Tohle je skvělé místo pro cíle společnosti.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
ProQuest Central Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Portál - role studenta v informačním systému STAG
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Virtuální kolega Attavena, o.p.s. Prezentace projektu a návrh implementace jeho nabídky: do systému vzdělávání zaměstnanců a spolupracovníků knihoven a jako nová služba pro návštěvníky knihoven na počítačích s veřejným internetem.

Virtuální kolega Případové situace Knihovník potřebuje vytvořit plakátek, aby informoval veřejnost o připravované akci. Knihovník se chce naučit efektivně používat databázové nástroje a hledání na internetu. Knihovník v rámci své práce vytváří a upravuje různé dokumenty. Knihovník chce efektivně pomoci návštěvníkovi, který ho požádá o radu s počítačem.

Virtuální kolega Tyto potřeby knihovníků, případně návštěvníků knihoven, pomáhá řešit Virtuální kolega. Nabízíme k dispozici kompletní přístup k webovému portálu, kde jsou přehledně řazené studijní materiály popisující práci s počítačem. Na portálu je nyní přibližně 130 lekcí s více než studijními materiály. Jde především o videonávody, příklady, cvičení, kvízy a rady práce s internetem, kancelářskými programy, editory obrázků či prezentačním softwarem.

Virtuální kolega Z úvodní stránky si uživatel může rovnou vybrat jednu z níže uvedených oblastí výuky: Jsem online– Internet, komunikace, hledání informací Jsem v kanceláři– Word, Excel, tisk Jsem v týmu– Společná práce na dokumentech, plánování Prezentuji (se)– Webové stránky, PowerPoint, tvorba tiskovin Jsem v obraze– Obrázky, fotky, grafika Jsem na to sám– Tvorba konkrétních dokumentů, např.: Životopis, Dopis, Databáze, Plakát, Poster,… Moje Země– doplněk výuky, environmentální tématika

Virtuální kolega Studijní materiály jsou standardně oceněny. Cena kompletního přístupu je aktuálně 8 525Kč. Součástí portálu jsou také studijní materiály zdarma, aby mohl studovat opravdu každý. V současné době máme řadu uživatelů, kteří využívají pouze bezplatné lekce dostupné po registraci. Přístup k obsahu není časově omezen. Naším primárním cílem je pomáhat a vzdělávat. Finanční příjem nám slouží pro pokrytí nákladů na portál a jeho další rozvoj.

ukázka členění obsahu Lekce

ukázka přehrávacího okna videolekce

Nabídka pro knihovny: 1.Každý zaměstnanec knihovny (včetně dobrovolníků) dostane plný přístup k obsahu 2.Návštěvníci těch poboček knihoven, kde je počítač a připojení k internetu, zde budou moci studovat také s plným přístupem. 3.Návštěvníci knihoven obdrží částečný přístup i pro studium z domova. Nabídka je pro všechny knihovny v ČR bezplatná.

Knihovna pošle na informaci o počtu osob, pro které chce plný přístup k Virtuálnímu Do dvou pracovních dnů dostane zpět příslušný počet kódů pro plný přístup. Oprávněný uživatel pak získá přístup tak, že provede svoji registraci na a při nákupu celého obsahu portálu použije zaslaný kód. Postup bude upřesněn po pilotním vyzkoušení v knihovnách v Jihočeském kraji. 1. Přístup pro knihovníky a dobrovolné spolupracovníky (návrh řešení)

2. Ukázka řešení na počítači v knihovně pro přístup návštěvníků Po spuštění internetového prohlížeče se návštěvníkovi nabízí základní rozcestník. Tuto domovskou stránku knihovně nastavíme my, případně s pomocí metodiků knihoven.

Po kliknutí na stránku Virtuálního kolegy se návštěvník dostává na upravený portál, kde se již nemusí registrovat a má celý obsah zdarma. Specificky upravená stránka obsahuje návodnější texty a možnost získat částečný přístup pro studium z domova. 3. Zde může klient knihovny získat svůj soukromý přístup

Virtuální kolega Co očekáváme od knihoven, za poskytnutí bezplatného přístupu k obsahu Virtuálního kolegy? Pomozte nám pomáhat a informujte o Virtuálním kolegovi své spolupracovníky a návštěvníky. Informujte o dostupnosti Virtuálního kolegy ve vaší knihovně v místním zpravodaji, rozhlase či regionálním vysílání televize. Umístěte informaci o dostupnosti Virtuálního kolegy na webové stránce vaší knihovny. Poskytněte nám dobrou součinnost a pište si o přístupy k Virtuálnímu kolegovi ve vaší knihovně. Informujte okolní knihovny.

Virtuální kolega Kontakt: Zdeněk Klouda ředitel Attaveny o.p.s