Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktuální informace k financování vodohospodářských projektů v působnosti Ministerstva zemědělství odboru vodovodů a kanalizací Připravil ing. Zdeněk Hledík.
Advertisements

KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Moravská Třebová - projekt odkanalizování Udánek, Sušic, Boršova a modernizace ČOV.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Nástroje územního plánování
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Stavební zákon a územní plánování
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Plánovací proces v oblasti vodního hospodářství. (návrh novely – tzv. „EURONOVELA“) Zákon č. 254/2001Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon),
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Problematika exekucí ve veřejnoprávních smlouvách Ing. Michal Obrusník.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
Vodohospodářské aktuality
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Průměrné ceny dopravní a technické infrastruktury odbor regionální politiky oddělení regionálních agend duben 2017.
odbor politiky bydlení
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
mapový aplikační server
o vodovodech a kanalizacích
Územní plánování v ORP Pacov
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Kanalizační Přípojky F-M
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Informace o závazných částech „Národního plánu povodí Dunaje“– problematika DČOV v ÚPD Informace o závazných částech „Plánu pro zvládání povodňových rizik“
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)

Základní informace o PRVKOK Legislativa: Zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, Novela č. 275/2013 Sb., účinná od 1. 1. 2014 Ust. § 4 Vyhláška č. 428/2001 Sb., která provádí zákon č. 274/2001 Sb. Novela č. 48/2014 Sb., účinná od 1. 4. 2014 Ust. § 3 a 4

Základní informace o PRVKOK Zpracování, schválení a následující průběžné aktualizace zajišťuje kraj v samostatné působnosti – není opatření obecné povahy, nevztahuje se správní řád PRVKOK = podklad pro zpracování : územně plánovací dokumentace (dle stavebního zákona) politiky územního rozvoje (dle stavebního zákona) Plánu dílčího povodí (dle zákona o vodách)

Základní informace o PRVKOK PRVKOK je podklad pro: Činnost vodoprávních úřadů Stavebních úřadů Činnost obcí a kraje v samostatné i přenesené působnosti Dotační politiku ČR, EU a Olomouckého kraje

CO JE PRVKOK www.kr-olomoucky.cz Koncepční dokument složený z textové, mapové a tabelární části. www.kr-olomoucky.cz Životní prostředí a zemědělství (rychlá navigace- zcela spodní část obrazovky) Vodní hospodářství Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (samostatný odkaz ve střední části obrazovky)

KDE NAJÍT PRVKOK

KDE NAJÍT PRVKOK

TEXTOVÁ ČÁST

Základní informace o PRVKOK PRVKOK obsahuje: Koncepci řešení zásobování pitnou vodou (stávající stav a výhled) Vymezení zdrojů uvažovaných pro zásobování pitnou vodou Varianty nouzového zásobování pitnou vodou za krizové situace (PRVKOK = podklad pro krizový plán obce) Koncepci odkanalizování a čištění odpadních vod (stávající stav a výhled) Ekonomická část (výpočet nákladů na výstavbu vodovodů a kanalizací dle metodického pokynu MZE)

TEXTOVÁ ČÁST Obec (místní část) má tzv. „Kartu obce“ A. Název obce (kód obce, mapa území) B. Charakteristika obce (základní informace o obci) C. Podklady (pro výchozí zpracování PRVKOK) D. Vodovody (mapa, bilance potřeby vody, popis současného zásobování pitnou vodou, rozvoj vodovodů, vymezení nových zdrojů pro úpravu na pitnou vodu, varianty nouzového zásobování, časový harmonogram) E. Kanalizace a ČOV (mapa, základní údaje, významní producenti OV, popis odkanalizování a čištění ve výhledu, časový harmonogram) F. Ekonomická část (technicky nejvhodnější řešení, možnosti financování výstavby a provozu infrastruktury)

TEXTOVÁ ČÁST

MAPOVÁ ČÁST Formou finální dynamické webové prezentace Zpracováno programem WebMap Provoz prezentace v prostředí Internetu/Intranetu nebo ze samospustitelných CD/DVD Lze vyvolat mapovou nebo tabelární část

MAPOVÁ ČÁST

MAPOVÁ ČÁST

MAPOVÁ ČÁST

TABELÁRNÍ ČÁST Obsahuje výstupní tabulky PRVKOK Zpracovány v MS Excel Vodovody: Tab. VII – bilanční údaje obce Tab. XI – technické a finanční údaje Kanalizace: Tab. X – bilance odpadních vod a znečištění Tab. XII – technické a finanční údaje

TABELÁRNÍ ČÁST

TABELÁRNÍ ČÁST

TABELÁRNÍ ČÁST

TABELÁRNÍ ČÁST

AKTUALIZACE PRVKOK Při změně koncepce zásobování pitnou vodou/odkanalizování a čištění (např. zásobování z vlastních studní x výstavba veřejného vodovodu, vlastní ČOV x napojení na sousední obec apod.) Při změně technického řešení (např. změna typu čistírny – kořenová čistírna x malá balená x klasická mechanicko-biologická, jednotná x splašková kanalizace)

AKTUALIZACE PRVKOK Změnou PRVKOK se neřeší: Obnova stávajících vodovodů, úpraven vod, kanalizací a čistíren odpadních vod, pokud se nejedná o změnu technického řešení. Zainvestování nových stavebních ploch s výjimkou přivedení pitné vody/odvodu odpadních vod k obvodu nové stavební plochy.

PROCES ZMĚNY PRVKOK Žadatel: pouze obec – provozovatelé VaK prostřednictvím obce (novela) Žádost: elektronicky www.kr-olomoucky.cz Životní prostředí a zemědělství (rychlá navigace – spodní část obrazovky) Vodní hospodářství Žádost o změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (samostatný odkaz ve střední části obrazovky)

PROCES ZMĚNY PRVKOK

PROCES ZMĚNY PRVKOK

PROCES ZMĚNY PRVKOK KÚOK po prostudování žádosti: Vydá předběžný souhlas Projedná žádost s Ministerstvem životního prostředí a zdravotnictví (je-li to třeba) Postoupí doklady na Ministerstvo zemědělství Po obdržení kladného stanoviska MZE nechá schválit změny Radou Olomouckého kraje Po schválení provede změnu v Kartě obce

KONTAKT DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Magda Špičáková Odbor životního prostředí a zemědělství Oddělení vodního hospodářství tel: 585 508 629 E-mail: m.spicakova@kr-olomoucky.cz DĚKUJI ZA POZORNOST