Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc 26. 2. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 – 22. kolo.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
On-line vyjadřování k existenci sítí
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Webová prezentace Libereckého kraje
Setkání regionálních výrobců
odbor politiky bydlení
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
IS SS ve vztahu ke Krajské síti sociálních služeb v MSK
Informační systém sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v JMK pro rok 2020
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc

Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji  Účel Postupu stanovení způsobu realizace změn v síti sociálních služeb v Olomouckém kraji financovaných z rozpočtu Olomouckého kraje postup definuje proces zařazení nové sociální služby do sítě sociálních služeb a akceptace změn u sociální služby, která je součástí sítě sociálních služeb  dne schválen Radou Olomouckého kraje  vyvěšen na webových stránkách Olomouckého kraje

Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Změny v síti sociálních služeb v Olomouckém kraji:  na základě písemné žádosti na předepsaném formuláři + povinné přílohy (vyjádření OÚORP, Čestné prohlášení o pravdivosti údajů, Doklad o právní osobnosti žadatele)  Fyzická či právnická osoba se záměrem registrace sociální služby a poskytovatelé registrovaných sociálních služeb  možnosti doručení – písemně, datovou schránkou, elektronicky na ovou adresu  datum přijetí žádosti není rozhodující, pokud je doručena ve stanoveném termínu (v případě podání žádosti písemně rozhoduje datum poštovního razítka na zásilce)

Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb Olomouckého kraje ZAŘAZENÍ NOVÉ SLUŽBY DO SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Proces : formální posouzení žádosti(OSV) → hodnocení v PS (strukturovaný formulář vybraných kritérií) → bodové hodnocení-OSV → RMT (stanovisko k žádostem a návrh sítě) → schvalovací orgány kraje → aktualizovaná síť sociálních služeb  termín pro podávání žádostí o zařazení nové služby do sítě do roku předcházejícího roku, ve kterém má být služba zařazena do sítě  žádosti o zařazení nové služby do sítě jsou hodnoceny systémem bodů  bodové hodnocení vychází z informací z žádosti, vyjádření OÚORP, informací z PS a dalších zdrojů OSV (benchmarking, mapy územní dostupnosti…)  podmínkou financování záměrů nové služby zařazené do sítě je pravomocné rozhodnutí o registraci do 31.8.

Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb Olomouckého kraje AKCEPTACE ZMĚN V JEDNOTKÁCH U SLUŽBY, KTERÁ JE SOUČÁSTÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Proces : formální posouzení žádosti(OSV) → hodnocení (OSV) → RMT (stanovisko k žádostem) → schvalovací orgány kraje → zveřejnění aktualizovaných jednotek na webových stránkách Olomouckého kraje  změny se týkají jednotek, které jsou rozhodné pro výpočet dotace z rozpočtu Olomouckého kraje (lůžko, pracovník v přímé péči)  termín pro podávání žádostí o akceptaci změny v jednotkách do roku předcházejícího roku, ve kterém má být změna v síti zohledněna  změny v jednotkách u sociálních služeb, které jsou součástí sítě sociálních služeb, které nastanou po příslušného kalendářního roku, nebudou zohledněny ve financování sociální služby z veřejných zdrojů dle PROGRAMU, v roce následujícím

Děkuji za pozornost. Valerie Navrátilová