Ing. Ladislav Sýs vedoucí oddělení správy povodí Ministerstvo zemědělství w w w. v o d a. g o v. c z w w w. w a t e r. g o v. c z w w w. v o d a. g o v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Advertisements

Určeno pro: žáky 2.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Ekonomika Téma: Centrální banka Jméno.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Pilotní projekt základního registru územní identifikace a nemovitostí („PP ZRÚIN“) Vít Suchánek, ČÚZK.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
P OJIŠTĚNÍ NEMOVITOSTÍ V ZÁPLAVOVÝCH ÚZEMÍCH – MOŽNOST POVINNÉHO ZAVEDENÍ ? Ing. Daniel Pokorný RNDr. Pavel Punčochář, CSc. sekce vodního hospodářství.
Integrovaný registr znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
„Integrované dopravní systémy – informační systémy pro podporu rozhodování veřejné správy při výstavbě a provozování IDS v České republice“ Výzkumný projekt.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Mgr. Veronika Vytejčková, odbor legislativní MŽP Mgr. Veronika Vytejčková, odbor legislativní MŽP Vybrané problémy vodoprávní praxe I.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Účast ČR v H2020 a v programu EURATOM v období leden 2014 – červenec 2015 Základní výstupy 1. průběžné zprávy o účasti ČR v H2020 (Frank,Albrecht – plánované.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Hana Matoušková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
model fungování a praxe
Úřad práce České republiky
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
SMĚRNICE 2000/60/ES Evropského parlamentu a Rady z 23
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
eRecept – komunikace se základními registry
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Druhy podniků v ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Povinnosti a práva původců z hlediska soudobé úrovně správy dokumentů
Roční seminář pro vodoprávní úřady
Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra - ředitelka sekce
2. ČNB a její role v platebním styku.
Organizace veřejné správy blok č. 1
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Ochranná pásma vodních zdrojů – aktuální stav a jak dál?
Zákon o vodovodech a kanalizacích č. 274/2001 Sb
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Subjekty správního řízení
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Zvládání sucha a stavu nedostatku vody
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
MZLU v Brně František Dařena MZLU.
Subjekty správního řízení Doc. JUDr. H. Prášková, CSc.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Požadavky na digitální data pro GIS SPÚ
Transkript prezentace:

Ing. Ladislav Sýs vedoucí oddělení správy povodí Ministerstvo zemědělství w w w. v o d a. g o v. c z w w w. w a t e r. g o v. c z w w w. v o d a. g o v. c z / w a p Brno, 10. září 2008

ČESKÁ REPUBLIKA „střecha Evropy“

„rozvodnice tří moří“ „ km vodních toků“

Ministerstvo zemědělství Ministerstvo životního prostředí Ministerstvo zdravotnictví Ministerstvo dopravy Ministerstvo obrany Informační systém veřejné správy - VODA zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů – „ústřední vodoprávní úřady“ Brno, 10. září 2008

Ministerstvo zemědělství Ministerstvo životního prostředí § 22 odst. 3 a 4 vodního zákona ukládá MZe a MŽP povinnost spravovat příslušné informační systémy veřejné správy pro vedení evidencí podle § 21 odst. 2 písm. c) vodního zákona vyhláška č. 391/2004 Sb. – specifikace, rozsah údajů a způsob ukládání do ISVS Informační systém veřejné správy - VODA Brno, 10. září 2008

Hlavní principy ISVS - VODA prezentace informací o vodním hospodářství nezávisle na dělení kompetencí v ČR, prezentace informací o vodním hospodářství nezávisle na dělení kompetencí v ČR, prezentace informací jednotnou formou, prezentace informací jednotnou formou, prezentace informací na jednom místě, prezentace informací na jednom místě, zajistit věrohodné informace z oblasti vod, zajistit věrohodné informace z oblasti vod, přispět ke zkvalitnění výkonu státní správy. přispět ke zkvalitnění výkonu státní správy. Informační systém veřejné správy - VODA Brno, 10. září 2008

Informační systém veřejné správy - VODA Zásady meziresortního projektu cíl – jednotná prezentace informací nezávisle na rozdělení kompetencí ve vodním hospodářství ČR, cíl – jednotná prezentace informací nezávisle na rozdělení kompetencí ve vodním hospodářství ČR, společný portál – „Vodohospodářský informační portál“, společný portál – „Vodohospodářský informační portál“, internetová adresa portálu - internetová adresa portálu každý resort – své projektové úlohy + financování, každý resort – své projektové úlohy + financování, délka trvání projektu: 2005 – délka trvání projektu: 2005 – Brno, 10. září 2008

II. I. III. Organizační struktura Projektu ISVS - VODA

Hlavní principy publikace dat na Portálu VODA: decentralizovaný (distribuovaný) systém prezentace informací – jednotlivé aplikace (evidence) provozují ty subjekty, které jsou autory dat (s.p. Povodí, ZVHS, Lesy ČR, s.p., ČHMÚ, VÚV T.G.M., v.v.i.), decentralizovaný (distribuovaný) systém prezentace informací – jednotlivé aplikace (evidence) provozují ty subjekty, které jsou autory dat (s.p. Povodí, ZVHS, Lesy ČR, s.p., ČHMÚ, VÚV T.G.M., v.v.i.), dílčí aplikace, které využívají centrální služby přístupového portálu – „rozcestník“ k jednotlivým datovým základnám, dílčí aplikace, které využívají centrální služby přístupového portálu – „rozcestník“ k jednotlivým datovým základnám, portálové řešení – v gesci ministerstev + koordinace všech aktivit souvisejících s publikací a prezentací dat. portálové řešení – v gesci ministerstev + koordinace všech aktivit souvisejících s publikací a prezentací dat.

Centrální evidence vodních nádrží Evidence jakosti povrchových vod Evidence odběrů, vypouštění a akumulace vod Evidence oblastí povodí Evidence zdrojů pitné vody Vodoprávní evidence …

„panika při povodni“

Brno, 10. září 2008