Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek 22. 6. 2015 "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/97.00046“ 3. Komunitní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby pro rodiny v ČR výzvy a perspektivy
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Sociální služby SOZ.
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Prostějově
Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice od 1. 7
Životní zkušenosti se stigmatem a diskriminací. Dagmar Zomerská a Jaroslav Hodbo ď Stigma a diskriminace osob s duševním onemocněním.
ALKO JÓGA PRAVIDELNÝM PROCVIČOVÁNÍM DOVEDETE PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC K DOKONALOSTI.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Ing. Vojt ě ch Miler Zkušenosti a zhodnocení projektu Regionálního centra podpory sociálního podnikání.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
1 Neziskové organizace a rozvoj m ě st. Města a jejich vývoj 2 80% urbanizace ve vysp ě lých zemích Tém ěř 50% urbanizace v rozvojových zemích s rychlou.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Rekapitulace výchozí situace v Kadani.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov. Statutární m ě sto Ostrava m ě stský obvod Slezská Ostrava odbor sociálních v ě cí, odd ě lení sociálních slu.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Zm ě ny postoj ů frekventant ů kurz ů k osobám se specifickými pot ř ebami Petra Bendová Olomouc 15. kv ě tna 2008.
Minimální preventivní program školy
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Kulhánková Adéla, C4A.  Ř ecké ethos = zvyk, oby č ej, charakter  Praktická filosofie – morální jevy  Deskriptivní etika – mravní jednání a hodnoty.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Ú ř ad vlády Č R Tereza Kunertová 2013 Evropský rok občanů.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0801_ŽIVOTNÍ Ú. Téma: Pojem _ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ Číslo projektu:
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní plán sociálních služeb v Děčíně

Cílová skupina KS Rodiny, děti a mládež Rodiny D ě ti Mládež "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “

Cíle a opatření 3. komunitního plánu 1. Udržení stávající sít ě služeb zam ěř ených na rodiny, d ě ti a mládež 2. Rozvoj stávajících sociálních služeb zam ěř ených na rodiny s d ě tmi 3. Z ř ízení nových služeb zam ěř ených na rodiny s d ě tmi 4. Udržení a rozvoj dalších aktivit zam ěř ených na rodiny s d ě tmi "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “

Cíl 1. Udržení stávající sítě služeb zaměřených na rodiny, děti a mládež Vznikly z reakce na pot ř eby, problematiku cílové skupiny a zkušenostmi poskytovatel ů D ů ležité pro zdravý vývoj cílové skupiny Služby podporují:  rodiny v nep ř íznivých životních situacích  snížení sociální ho vylou č ení rodin  d ě ti a mládež v problémových rodinách; v sociáln ě vylou č ených lokalitách  podchycení nep ř íznivé situace ohrožující fungování rodin "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “

Cíl 2. Rozvoj stávajících sociálních služeb zaměřených na rodiny, děti a mládež Nutný i p ř es silnou základnu stávajících služeb Nutný pro zdravý vývoj cílové skupiny Jedná hlavn ě o zvýšení kapacity odborného poradenství a rozší ř ení terénní práce Nutnost personálního navýšení  u více osob rychleji ř ešit problém  využití nových prvk ů "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “

Cíl 3. Zřízení nových služeb zaměřených na rodiny s dětmi Nízkoprahové za ř ízení pro d ě ti a mládež (NZDM) poskytovatelé služeb poukazují na pot ř ebu vzniku NZDM je pot ř eba:  poskytnout smysluplné trávení volného č asu  pomoc se za č len ě ním do školního kolektivu; do spole č nosti  motivovat ke vzd ě lání  následná pomoc ke vstupu na trh práce  zastavení inklinace k patologickým jev ů m u mládeže. "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “

Cíl 4. Udržení a rozvoj dalších aktivit zaměřených na rodiny s dětmi Podpora slad ě ní rodinného a pracovního života  Jednodušší návrat a uplatn ě ní rodi čů na trhu práce, zvýšení jejich kvalifikace Zamezení sociálního vylou č ení rodi čů a d ě tí  Existence MC center poskytujících nap ř. ozdravné pobyty pro rodiny s d ě tmi, p ř ím ě stské; pobytové tábory, volno č asové aktivity a aktivity podporující spole č né setkávání rodi čů a d ě tí "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “

Cíl 4. Udržení a rozvoj dalších aktivit zaměřených na rodiny s dětmi Rozvoj rodi č ovských kompetencí a jejich upev ň ování  pro vznik a fungování rodin nezbytné  po ř ádáním p ř ednášek, besed, vzd ě lávacích seminá řů, kurz ů a diskusními skupinami. Prevence rizikového chování d ě tí a mládeže  d ů ležitý rozvoj spolupráce všech podílejících se aktér ů v této oblasti,  eliminaci výchovných potíží; rizikového chování "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “

Cíl 4. Udržení a rozvoj dalších aktivit zaměřených na rodiny s dětmi Rozvoj sociáln ě -pedagogických služeb pro p ř edškolní d ě ti ze sociáln ě znevýhodn ě ného prost ř edí P ř edškolní kluby Pomoc k získání dovedností a návyk ů nezbytných pro úsp ě šný vstup na základní školu "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “

Co plánujeme? najít vhodný prostor pro NZDM navýšení pracovních úvazk ů a rozší ř ení personálního složení nastavení spolupráce aktér ů "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “

Co jsme dokázali? 2. místo v sout ě ži Obec p ř átelská rodin ě 2014 bohaté volno č asové a kulturní vyžití vznik nové služby v oblasti p ě stounské pé č i "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “

„Lidstvo má jen jedinou opravdu účinnou zbraň - je jí smích.“ Mark Twain

D ě kuji za pozornost Bc. Jana Braunštejnová Manažer KS Rodiny, d ě ti a mládež Koordinační skupina Rodiny, děti a mládež "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “