10. 12. 2015 PRAHA Zkušenosti z realizace nástrojů Leader a CLLD a jejich aplikace v MAS 10. 12. 2015NS MAS1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
. Partnerství na venkově v Libereckém kraji 2004 – 06:  Leader + (1 MAS),  Leader ČR (5 MAS) 2007 – 13:  PRV – osa IV (6 MAS)  – op. III.4.1 (2.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Prezentace ke schvalovacímu mechanismu na MV a Koordinačního mechanismu mezi OPZ a IROP 24. únor 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
FONDY EU Předvstupní podpora Agenda 1999 – 2006 a její plnění v ČR.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Role Úřadu Regionální rady
Státní organizace.
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Hlavní město praha a integrace cizinců
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Základní informace o poskytovateli
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Evropský návratový fond (ENF)
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Pozemkové úpravy.
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
MAS Ústeckého kraje CLLD Ústí nad Labem,
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Centralizované rozvojové projekty 2017
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Komora sociálních podniků
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Transkript prezentace:

PRAHA Zkušenosti z realizace nástrojů Leader a CLLD a jejich aplikace v MAS NS MAS1

NS MAS2 Struktura prezentace 1. Co jsou MAS a jak fungují? 2. Metoda LEADER v období Komunitně vedený místní rozvoj v období

NS MAS3 Základní pojmy  Místní akční skupina (MAS) je společenství občanů, neziskových organizací, soukromé podnikatelské sféry a veřejné správy (obcí, svazků obcí a institucí veřejné moci), které spolupracuje na rozvoji venkova, zemědělství a získávání finanční podpory z EU a z národních programů, pro svůj region, metodou LEADER.  Z principu je MAS neziskovou organizací nezávislou na politickém rozhodování.  spolek, ústav, o.p.s. nebo z.s.p.o. (již se nevyužívá) Základním cílem MAS je zlepšování kvality života a životního prostředí ve venkovských oblastech.

MAS = Koordinátor spolupráce  Místní akční skupiny pracují jako koordinátor rozvojových aktivit v regionu své působnosti.  V rámci své aktivity vytváří strategii rozvoje, která definuje směry, kterými by se měl region vydat s cílem vyřešení ve strategii definovaných problémů.  V místních akčních skupinách se sdružují aktivní jedinci či subjekty, jejichž cílem je ve vzájemném partnerství spolupracovat na naplňování jimi stanovené strategie NS MAS4

Územní působnost MAS NS MAS5 ** Venkov = obce do 25 tis. obyvatel Územní působnost MAS Počet MAS k MAS Počet obcí v území působnosti MAS5 873 Porovnání počtu obcí v ČR94 % Počet obyvatel obcí v území působnosti MAS Porovnání počtu obyvatel vůči ČR58 % Porovnání počtu obyvatel vůči VENKOVU* *96 % Výměra obcí v území působnosti MAS km2 Porovnání výměry vůči ČR91 % Porovnání výměry vůči VENKOVU* *97 %

NS MAS6

LEADER jako jedna z hlavních metod pro rozvoj regionu Myšlenka v EU již od roku 1991 ZÁKLADNÍ PRINCIPY METODY LEADER: 1) existující strategie místního rozvoje 2) partnerství na místní úrovni tvořící MAS 3) přístup „zdola – nahoru“ 4) integrované a vícesektorové akce 5) inovační přístup 6) spolupráce 7) vytváření sítí NS MAS7

NS MAS8

NS MAS9

Zkušenosti s LEADER v ČR Pozitivní  Animační schopnost MAS celkem administrovaly cca 15 tis. projektů a z toho 10 tis. projektů je vybraných a realizovaných Podpora zrealizování „dobrého nápadu“ Dostupnost manažerů a kanceláře MAS Zvýšená konzultační možnost  Zvyšování způsobilosti místních aktérů Žadatel se učí, počty konzultací se posupně snižují a žadatel podává projekty i mimo MAS ve větším finančním objemu NS MAS10

Zkušenosti s LEADER v ČR Negativní  Otevřenost MAS Jsou známy případy, kdy MAS nebyla zcela otevřeným partnerstvím = řeší standardizace MAS  Kapacita MAS Nedostatečná odborná kapacita v MAS = zvyšuje se spolupráce s univerzitami a absolventy, předávání zkušeností mezi MAS, zapojení odborníků z praxe  Duplicita kontrol (MAS i SZIF) Role MAS byla spíše poradní, rozhodující slovo měla platební agentura (Státní zemědělský intervenční fond - SZIF) NS MAS11

Standardy MAS  Kladen důraz na to, aby MAS byla otevřeným místním partnerstvím a aby všechny činnosti MAS vykonávané vůči platební agentuře, Řídicím orgánům, žadatelům i široké veřejnosti v území byly maximálně transparentní a nediskriminační.  MAS prokáže schopnost podílet se na implementaci programů financovaných z evropských strukturálních a investičních fondů – bez osvědčení nelze získat podporu strategie NS MAS12

NS MAS13  Na rozhodovací úrovni nezastupuje ani veřejný sektor* ani žádnou ze zájmových skupin** více než 49 % hlasovacích práv. *Veřejná sféra (sektor) – stát, kraje, obce, dobrovolné svazky obcí, orgány státní správy a právnické osoby, které jsou zřízeny či vlastněny min. z 50 % obcemi, dobrovolnými svazky obcí, kraji či státem bez ohledu na jejich právní formu, tj. např. příspěvkové organizace, ale také podniky v majoritním vlastnictví obcí či státu (např. technické služby, Lesy ČR apod.). **Zájmová skupina – partneři MAS tvoří zájmové skupiny, které jsou cíleně zaměřené na určitou problematiku SCLLD. MAS vymezí zájmové skupiny v souladu s SCLLD. Příslušnost k dané zájmové skupině definuje partner MAS podle své převažující činnosti. Partner MAS může být příslušný pouze k jedné zájmové skupině.

Počty MAS v rámci standardizace NS MAS14 Počty aktuální k

Komunitně vedený místní rozvoj (CLLD) Strategie komunitně vedeného místního rozvoje (SCLLD) - ucelený rozvojový dokument, vztahující se na území MAS, který propojuje subjekty, záměry a zdroje. V rámci ČR bude využito multifondové financování strategií MAS. Záměrem v novém období je umožnit propojené a integrované čerpání fondů na provádění strategií pro místní rozvoj NS MAS15

Základní principy CLLD  Místní přístup (place-based)  Partnerství utvořené zdola (bottom-up)  Strategický a koncepční přístup  Transparentnost  Efektivita, potřebnost, hospodárnost  Integrovaný přístup a synergie – vyšší účinnost NS MAS16

Hlavní úkoly MAS dle EN 1303/2013 Zvyšování způsobilosti místních aktérů pro vypracovávání a provádění operací, včetně jejich schopností v oblasti projektového řízení; Vypracování nediskriminačního a transparentního výběrového řízení a objektivních kritérií pro výběr operací, jež brání střetu zájmů a zajišťují, aby nejméně 50 % hlasů při rozhodování o výběru měli partneři, kteří nejsou veřejnými orgány, a umožní provádět výběr na základě písemného postupu; NS MAS17

Při výběru operací zajišťování souladu se strategií komunitně vedeného místního rozvoje tím, že stanoví jejich pořadí podle přínosu těchto operací k plnění záměrů a cílů strategií; Příprava a zveřejňování výzev k podávání návrhů nebo průběžného postupu pro předkládání projektů, včetně vymezení kritérií výběru; Přijímání a posuzování žádostí o podporu; NS MAS18

Výběr operací a stanovení výše podpory, případně předkládání návrhů orgánu odpovědnému za závěrečné ověření způsobilosti před schválením; Sledování průběhu provádění strategie komunitně vedeného místního rozvoje a podporovaných operací a vykonávání zvláštních hodnotících činností souvisejících s touto strategií NS MAS19

Počty MAS v rámci MS2014+ Počty aktuální ke xxx NS MAS20 Počty aktuální k MASPočet Zaregistrováno do MS Načtené údaje se SZIF25 Podalo Žádost o realizaci SCLLD4

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Václav Pošmurný, předseda NS MAS Telefon: