Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – 15. 2. 2013, Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Představení nových objektů pro poskytování sociálních služeb
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Přechod z ústavní do komunitní služby
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Prezentace pečovatelské služby
Centrum Služeb Budějovická Tisková konference,
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
STUŽKONOSKA-II- pyramida areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Deinstitucionalizace: Od expertních posudků k praktickým experimentům Jan Paleček Centrum pro výzkum a inovaci v sociálních službách, o.s.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Vliv podpory na uživatele Bc. Zuzana Thürlová Transformace sociálních služeb: Příležitost pro lidi 4. Prosince 2012, Brno.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Ústav vs. Komunitní služba
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb
Aktivní senior v České Skalici.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Znaky a vodítka deinstitucionalizace a Kritéria komunitních služeb
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Aktuální dotační příležitosti IROP
Ing. Dana Kucharčíková, Dis.
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Ústav vs. Komunitní služba
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Financování sociálních služeb
Transkript prezentace:

Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha

o příspěvková organizace Kraje Vysočina, se sídlem v Náměšti nad Oslavou o pro muže i ženy s mentálním, případně kombinovaným postižením nad 18 let věku o 70 uživatelů s věkovým průměrem 56 let o sociální služby: DOZP, CHB, OS, DS, STD o Od r v projektu MPSV „Podpora transformace sociálních služeb“

potřebná míra podpory

…ANEB ŽIVOT NA ZÁMKU Historie (ústav sociální péče jinošov)

První sportovní hry pro muže z ústavu Mříže byly ve všech oknech

rok 2002

poznaná zkušenost Ústav je jako celoživotní internát o režim dne se přizpůsoboval personálu, ne klientům o jedna budova sloužila k mnoha účelům – ústavní kuchyně, prádelna, údržba, společenské prostory, ložnice klientů, ošetřovna, kanceláře atd. o klienti se museli přizpůsobit velké skupině lidí a pravidlům pro provoz specifických pracovišť – hromadnému ubytování, veřejnému stravování, hygienickým normám o personál vnímal celou budovu jako své pracoviště o rodinní příslušníci nebyli partnery personálu

R definitivní opuštění zámku o časté stěhování vždy do pronájmů bytů či domů o v Náměšti nad Oslavou a přilehlých obcí o v současné době poskytujeme služby ve čtyřech lokalitách ve 12 domácnostech po dvou až jedenácti lidech o vliv prostředí na aktivitu lidí

Domky z transformačního projektu

Péče o domácnost jako přirozený aktivizační faktor

Spolutvůrci vlastního života o Mohu se rozhodnout a vybrat si z nabízených pracovních i zájmových aktivit, kam budu docházet o Mohu si vybrat z několika druhů jídel, také co si uvařím, obléknu, kdy se vykoupu, koho navštívím o Mohu si vybrat svého lékaře, kadeřníka, pedikéra o Mohu se registrovat jako uchazeč o zaměstnání o Mohu se vzdělávat o Možnost seberealizace snižuje pravděpodobnost vzniku problémů

Přirozené zapojování do společnosti

Spolupráce s neziskovými organizacemi

Krátké příběhy o lidech mezi lidmi o Hada vyměnila za psa o Josefova první láska o Práce v tiskárně o Změna lékaře o Rybařím s náměšťskými rybáři o Hovořil jsem v rádiu o Výstava fotografií na Městském úřadu o Nechráněný vlakový přejezd o Nakupuji v obchodech někdy i bez peněz

Ve druhé a třetí etapě plánujeme výstavbu a rekonstrukci domácností v dalších 4 obcích v lokalitě do 40 km od Náměště nad Oslavou

Děkuji Vám za pozornost. Alena Brožková Národní centrum podpory transformace sociálních služeb 3P Consulting, s. r. o., Římská 12, Praha 2 Součást individuálního projektu MPSV Podpora transformace sociálních služeb.