Algoritmizace a programování Algoritmy 5 – Myšlenkové mapy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
L 04 – Záhlaví / Zápatí § Pojem Záhlaví – Zápatí
Advertisements

Jak se UČIT, aby mě to nebolelo
Your name your caption here NTTP 2010 Mozkové hemisféry Logika Detaily Fakta Pravidla Slova, jazyk Matematika Současnost Budoucnost Bezpečí Realita Pocity.
KIP - KM 3. Myšlenkové mapy.
XII/2007 Gepro, spol. s r.o. Ing. Stanislav Tomeš Struktura výkresu - titulní strana Struktura výkresu WKOKEŠ.
Algoritmizace a programování
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
POJMOVÁ MAPA JAKO NÁSTROJ AKTIVNÍHO UČENÍ V MATEMATICE
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Miloslav Mazanec © 2013 Počítačová grafika.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Myšlenkové mapy Nina Čevorová
Imaginace.
Efektivní učení.
UMĚNÍ UČIT SE Mgr. Michal Oblouk. UČENÍ  měli bychom: a)zjistit, jaký způsob učení nám nejvíce vyhovuje a používat ho b)uvědomit si, že je důležité procvičování.
Úvod do managementu1 Rozhodování Kreativita. Úvod do managementu seminář Manažerské rozhodování, Deming, Juran, Pareto, Osborne proces rozhodování.
Databázové systémy Přednáška č. 7 Uživatelské rozhraní.
PPC workshop Lukáš Pokorný RobertNemec.com. PPC audit Podle struktury účtu: kampaně, sestavy, slova, inzeráty První věc po převzetí účtu nebo při zjišťování.
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ
Jak psát texty ke kombinované formě studia Projekt Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji.
Myšlenkové mapy Michal Černý
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
MYŠLENKOVÉ MAPY Udělej si svoji myšlenkovou mapu „Smysluplný obchod“ (semináře)
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
FÁZE NÁCVIKU SLOHOVÉHO PROJEVU
Alternativní a augmentativní komunikace
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Využití dotazníku při evaluaci Mgr. Miroslava Dvořáková 2007.
Návrh vizuální identity StreamTV Strana | 2 Východiska projektu Představit pomoci logotypu nový zábavný internetový portál StreamTV.cz, který.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ EFEKTIVNOST ALGORITMŮ – PRVOČÍSLO Vytvořila: RNDr. Ivanka Dvořáčková Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova 55 březen.
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ
Myšlenkové mapy Jedním z prvních uživatelů byl Porfyrios z Tyru (232–304) -novoplatónský filosof. Jeho rodné jméno bylo Malchos („král“), ale po příchodu.
MYŠLENKOVÉ MAPY ÚVOD A PRÁCE S NIMI MODUL KURZU PRÁCE S INFORMACEMI
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Exekutivní funkce Literatura:  Moraine Paula. Helping Students Také Control of Everyday Executive Functions.  Učebnice psychologie.
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Vedení týmů a týmová práce
Myšlenkové mapy Myšlenkové mapy ("Mind maps") jsou jedním z mnoha způsobů strukturovaného záznamu informací. K vynálezu "moderních" myšlenkových map se.
PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s. PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s.
Algoritmizace a programování Algoritmy 4 – Vývojové diagramy (cykly)
Algoritmizace a programování Soubory. Oč jde? Vytvoření externího souboru Vytvoření externího souboru Tento soubor může být: Tento soubor může být: Textový.
Algoritmizace a programování Algoritmy 2 – Vývojové diagramy (sekvence)
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY MYŠLENOVÉ MAPY a jejich využití při.
Algoritmizace a programování Příkaz IF 2 – Příklady.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
ČAS Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_14.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
PRACUJEME S TEXTY TEXTOVÉ EDITORY
KOMBINATORIKA Je část matematiky, která se zabývá uspořádáním daných prvků podle určitých pravidel do určitých skupin Máme množinu n různých prvků, z níž.
Inf Prezentace informací
Vyhrál jsem Rady, nápady, pravidla
Vedení poznámek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Bělková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PRŮBĚH DOKUMENTACE UNIVERZITNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU MZLU V BRNĚ
Bc. Helena Selucká Podpora čtenářství – podzim 2011
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Geografické informační systémy
Sociální čtení.
Jak si připravit prezentaci
Témata kognitivní psychologie
Rozvoj IT kompetencí Pavla Kovářová.
TVORBA POSTERU V MICROSOFT POWERPOINT
Transkript prezentace:

Algoritmizace a programování Algoritmy 5 – Myšlenkové mapy

Myšlenkové mapy Někdy také označovány jako mentální mapy Někdy také označovány jako mentální mapy Graficky uspořádaný text doplněný obrázky s vyznačením souvislostí Graficky uspořádaný text doplněný obrázky s vyznačením souvislostí Po staletí byla využívána k: Po staletí byla využívána k: Učení Učení Pamatování Pamatování grafickému zobrazení grafickému zobrazení nebo řešení problémů nebo řešení problémů Jedním z prvních uživatelů byl Porfyrios z Tyru. (232–304) Jedním z prvních uživatelů byl Porfyrios z Tyru. (232–304)

Jak tvořit mapu Obecný postup tvorby mapy, který je však třeba pozměnit, aby nejlépe vyhovoval individuálním záměrům Obecný postup tvorby mapy, který je však třeba pozměnit, aby nejlépe vyhovoval individuálním záměrům ručně kreslená myšlenková mapa ručně kreslená myšlenková mapa Začít ve středu papíru hlavním námětem Začít ve středu papíru hlavním námětem Využít obrázků, symbolů, kódů Využít obrázků, symbolů, kódů Vybrat hlavní témata a zdůraznit pomocí velkých a malých písmen Vybrat hlavní témata a zdůraznit pomocí velkých a malých písmen Využít barev Využít barev Vytvořit si svůj osobní styl tvorby Vytvořit si svůj osobní styl tvorby

Myšlenkové mapy – Příklady (1/2)

Myšlenkové mapy – Příklady (2/2)

5 pravidel (1/5) Mít svůj styl Mít svůj styl Každý člověk je originál, jinak myslí, líbí se mu různé věci a uvažuje rozmanitým způsobem. A to se bude samozřejmě odrážet také na tom, jak myšlenkové mapy bude každý tvořit Každý člověk je originál, jinak myslí, líbí se mu různé věci a uvažuje rozmanitým způsobem. A to se bude samozřejmě odrážet také na tom, jak myšlenkové mapy bude každý tvořit Kvalitní myšlenková mapa bude kopírovat struktury myšlení, nikoli kolegu v práci či sebe lepší knihu Kvalitní myšlenková mapa bude kopírovat struktury myšlení, nikoli kolegu v práci či sebe lepší knihu

5 pravidel (2/5) Nechat se inspirovat Nechat se inspirovat Vždy je možné se učit od druhých, zjišťovat, jak věci fungují, co se jim osvědčilo a experimentovat Vždy je možné se učit od druhých, zjišťovat, jak věci fungují, co se jim osvědčilo a experimentovat Jen tak je možné se posunout kupředu. I když to bude ve variantě, že zjistíte, že právě daný postup vám vůbec nevyhovuje a rozhodně jej nebudete zkoušet Jen tak je možné se posunout kupředu. I když to bude ve variantě, že zjistíte, že právě daný postup vám vůbec nevyhovuje a rozhodně jej nebudete zkoušet

5 pravidel (3/5) Používat obrázky Používat obrázky Téměř každý myšlenkový podnět je spojený s určitým obrazem Téměř každý myšlenkový podnět je spojený s určitým obrazem Jsou to právě obrázky, grafické prvky či značky, které nám pomáhají s učením, ale také stimulují naši paměť – věci si lépe pamatujeme i vybavujeme, jsme schopni grafický podnět rozvíjet často mnohem lépe, než pouhý pojem Jsou to právě obrázky, grafické prvky či značky, které nám pomáhají s učením, ale také stimulují naši paměť – věci si lépe pamatujeme i vybavujeme, jsme schopni grafický podnět rozvíjet často mnohem lépe, než pouhý pojem

5 pravidel (4/5) Experimentovat Experimentovat Platí, že dobrých výsledků se dosáhne, jen když se bude experimentovat a zjistíme, co vyhovuje právě nám Platí, že dobrých výsledků se dosáhne, jen když se bude experimentovat a zjistíme, co vyhovuje právě nám Také mozek se v čase mění a s tím i potřeby jeho stimulace Také mozek se v čase mění a s tím i potřeby jeho stimulace

5 pravidel (5/5) Kombinovat více metod Kombinovat více metod Jednotlivé části mozku jsou citlivé na různé metody a jejich kombinací je tak možné podstatným způsobem zvýšit celkový potenciál kreativity Jednotlivé části mozku jsou citlivé na různé metody a jejich kombinací je tak možné podstatným způsobem zvýšit celkový potenciál kreativity Proto je důležité ještě šesté pravidlo Proto je důležité ještě šesté pravidlo Vždy se u myšlení bavit Vždy se u myšlení bavit Jen tak se dosáhne dobrých výsledků a bude motivace jít stále dál Jen tak se dosáhne dobrých výsledků a bude motivace jít stále dál

SW pro myšlenkové mapy FreeMind FreeMind Mind Map Architect Mind Map Architect 3D Topicscape – podporuje 3D mapy 3D Topicscape – podporuje 3D mapy iMindMap iMindMap Open Mind Open Mind SmartDraw SmartDraw XMIND XMIND

Pěkný zbytek dne Pěkný zbytek dne