Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace."— Transkript prezentace:

1 Tomáš Seidl 1 c

2 Prezentace

3

4

5

6

7 Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace

8 S posluchači je nutné aktivně komunikovat. Oční kontakt Kladení jednoduchých otázek Pohybová prezentace a gestikulace. Pozitivní výraz v obličeji Uvolněný postoj Naučte se začátek a konec zpaměti

9 Rychlý výklad. × Pomalý a monotónní výklad. Pouhé předčítání zobrazeného textu. Používání parazitních slůvek.

10 Z(a)jištění podmínek prezentace. Kde budu přednášet? Kdo jsou posluchači? Jak dlouho budu přednášet? Volba cíle prezentace. Příprava materiálů (texty, fotografie).

11 První snímek Název, Autor Hlavní část Text Grafické objekty Závěr Poděkování za pozornost

12 Pravidlo 6 x 6. Maximálně šest bodů, šest hesel Text zvýrazněte tučným písmem. Důležité informace na konci řádky. Používejte kvalitní obrázky. Méně je občas více. Číselné údaje zkuste nahradit grafem.

13 Správná velikost. Bezpatkový řez. Maximálně tři druhy písma. Okrasná písma pouze pro nadpisy.

14 Používejte maximálně tři barvy. Kontrastní barevné kombinace. Pozor na extrémně křiklavé barvy. Pozadí snímku by nemělo působit rušivě. Text nesmí splývat s pozadím.

15 Prezentace v aplikaci PowerPoint: 10 zásad Jak vytvořit dobrou prezentaci Sazba a typografie Typografie - základní pravidla

16 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace."

Podobné prezentace


Reklamy Google