Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak vytvořit dobrou prezentaci

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak vytvořit dobrou prezentaci"— Transkript prezentace:

1 Jak vytvořit dobrou prezentaci
Vyvarujte se nejčastějších chyb… Mgr. Václav Vávra

2 Pravidla dobré prezentace
Nepište dlouhé a souvislé texty prezentace je jen vodítkem měla by být stručná, jasná, výstižná méně snímků je mnohdy lépe než více snímků Dodržujte jednotný grafický styl používejte šablony textu použijte max. 3 druhy písma nepoužívejte nadbytečně grafické prvky zachovejte stejný typ, velikost a barvu písma pro stejnou úroveň textu Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Pravidla dobré prezentace
Promyslete si barvy to, co vypadá dobře na monitoru, nemusí být dobře čitelné na dataprojektoru a velkém plátnu Animací raději méně nastavíte-li každému snímku jinou animaci, odvedete čtenáře (posluchače) od tématu Používejte standardní písma = fonty ne každý počítač má stejná písma chcete-li i přesto použít jiné písmo, musíte jej do prezentace přímo uložit Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Pravidla dobré prezentace
Pozor při kopírování obrázků z internetu ne všechny obrázky jsou zdarma (licenční práva) využijte raději tzv. kliparty (zdarma on-line) Myslete na čtenáře a posluchače nečtěte jen to, co jste si připravili vymyslete si nějaký vtip, pobavení, překvapení… nezapomeňte na vhodné tempo mluveného projevu vracejte se, opakujte, pokládejte otázky… Prezentaci podepište, nezapomeňte na datum a kontakt Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Konec Zdroje Mgr. Václav Vávra únor 2009
Autor prezentace zpracoval a upravil informace z následujících zdrojů: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Jak vytvořit dobrou prezentaci"

Podobné prezentace


Reklamy Google