Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2014 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Advertisements

Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Pronájem nebo prodej objektu bývalé základní školy č.p Kamenný vrch v Chomutově.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Určeno pro: žáky 2.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Ekonomika Téma: Centrální banka Jméno.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Rozpočtové právo Základy finančního práva Olga Sovová.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Obsah prezentace 1. Zhodnocení roku 2015: - příjmy, - výdaje, - celkem. 2. Srovnání s minulými lety: - celkem 2008 – ukazatele, rozpočtový výsledek,
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Ing. Michaela Stříbrná.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Tisková konference dne Ekonomické záležitosti Pk Ing. Roman Línek náměstek zodpovědný za finance a majetek Ing. Oldřich Felgr vedoucí odboru.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
E K O N O M I K A Soustava veřejných příjmů. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2013 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy a výdaji ve výši tis.Kč.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2014 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy a výdaji ve výši tis.Kč.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_26_Státní rozpočet Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
PŘÍJMY A VÝDAJE DOMÁCNOSTÍ
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Financování dopravní infrastruktury v období
Místní rozpočtové jednotky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Zdanění subjektů terciárního sektoru
12. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
MOC VÝKONNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Rozpočet přímých NIV na rok 2010
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
STÁTNÍ FONDY.
Obsah veřejných rozpočtů I
Výchozí vnější situace:
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Daň z příjmů právnických osob
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Ekonomika veřejného sektoru
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Zdroje financování majetku - PASIVA
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
ministr práce a sociálních věcí
Rozvoj a financování železniční infrastruktury
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Rozpočet a plány na rok 2019 Město Vimperk.
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Transkript prezentace:

Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok

2  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2014 a doporučila jeho schválení ZJMK dne  byl návrh rozpočtu JMK uveřejněn v zestručněné podobě na úřední desce JMK.  Plné znění návrhu rozpočtu je k dispozici na informacích hlavní budovy KrÚ JMK, odboru ekonomickém KrÚ JMK a internetových stránkách v tématu „Ekonomika a finance“

3 Připomínky k návrhu rozpočtu JMK na rok 2014 mohou občané uplatnit do :  písemně poštou  elektronicky na adrese  ústně na zasedání ZJMK dne

Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2014 (v tis. Kč) 4

Návrh rozpočtu příjmů Jihomoravského kraje na rok 2014 (v tis. Kč) 5

 zákon č. 243/2000 Sb. o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům (zákon o rozpočtovém určení daní)  od došlo ke změně podílu krajů na výnosu daně z přidané hodnoty, který se v souvislosti s reformou penzijního systému a s navýšením snížené sazby DPH z 10 % na 14 % snížil z 8,92 % na 8,29 %  od – „stabilizační balíček“ – kraje v letech 2013 až 2015 neparticipují na efektech z daňových opatření, dochází k dalšímu snížení podílu krajů na sdílených daních  podíl Jihomoravského kraje činí 9, % Daňové příjmy Jihomoravského kraje 6

Vývoj procentních podílů krajů na sdílených daních – 2015od roku 2016 DPH8,928,297,868,28 DPFO (z podnikání)8,92 DPFO (závislá činnost)8,92 8,658,92 DPFO (vybíraná srážkou) 8,92 DPPO (sdílená část)8,92

Návrh rozpočtu daňových příjmů Jihomoravského kraje na rok 2014 (v tis. Kč) 8

Návrh rozpočtu nedaňových příjmů Jihomoravského kraje na rok 2014 (v tis. Kč) 9

Návrh rozpočtu kapitálových příjmů Jihomoravského kraje na rok 2014 (v tis. Kč) 10

 příspěvek na výkon státní správy v rámci souhrnného dotačního vztahu státního rozpočtu k rozpočtu kraje ve výši tis. Kč  do objemu příspěvku na rok 2014 promítnuto 185 tis. Kč na výdaje dle zákona č. 226/2013 Sb., o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh a tis. Kč na převod státoobčanských agend (zákon č. 186/2013 Sb.)  ostatní dotace jsou do rozpočtu zapojovány v průběhu roku Přijaté dotace v rozpočtu Jihomoravského kraje na rok

Návrh rozpočtu výdajů Jihomoravského kraje na rok 2014 dle oblastí hospodaření (v tis. Kč) 12

Návrh rozpočtu výdajů Jihomoravského kraje na rok 2014 dle jejich charakteru (v tis. Kč) 13

 oblast dopravy45 projektů např. projekty: II/380 Těšany – Borkovany, II/430 Rousínov – Tučapy, II/379 Deblín – Tišnov  oblast sociálních věcí2 projekty např. projekt: Domov seniorů Újezd u Brna - novostavba  oblast školství17 projektů např. projekty: DM a Zařízení školního stravování Brno, Klášterského 4 - rekonstrukce obvodového pláště a Gymnázium Blansko - tělocvična, přístavba, spojovací lávka - rekonstrukce  oblast zdravotnictví6 projektů např. projekt: Nemocnice Znojmo - rekonstrukce a dostavba II. etapa - 2. část - akce I.  ostatní oblasti5 projektů např. projekt: CEITEC Science Park Projekty financované z úvěru od EIB v roce tis. Kč 14

 oblast dopravy22 projektů např. projekt: Modernizace odbavování cestujících v IDS JMK – Elektronické odbavování cestujících, II/408 Hrádek průtah, II/408 Přímětice - Suchohrdly - I/38  oblast sociálních věcí2 projekty projekty: Srdce v domě v Lednici a Mikulově  oblast kultury3 projekty např. projekt: Archeologický park Pavlov  ostatní oblasti4 projekty např. projekt: Moravian Science Centre Brno Projekty financované z EU v roce tis. Kč 15

 v rozpočtu financování je zohledněna splátka jistiny úvěru poskytnutého Evropskou investiční bankou v roce 2005 ve výši tis. Kč  financování (po odečtu splátky) činí tis. Kč Struktura návrhu rozpočtu financování Jihomoravskéh kraje na rok

 Celkem bylo odevzdáno 451 dotazníků od občanů JMK Preference občanů:  doprava, dopravní obslužnost  školství, tělovýchova  zdravotnictví Návrh rozpočtu JMK na rok 2014 je v souladu s preferencemi občanů. „Váš kraj, Váš rozpočet” 17