Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Regionální funkce knihoven v roce 2005 a v roce 2006 současný stav, problémy a perspektivy Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – Pardubice.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
Vypracovaly: Nevrtalová Michaela Šlechtová Nikola Uhllířová Jana
1 Regionální funkce v roce 2004 Výchozí stav pro krajské spravování RF Pardubice, 1. listopadu 2005 Celostátní seminář.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Financování regionálního školství
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Dotační projekty Vysokého Mýta
PROVOZNÍ ONIV 2015 Pro rok 2015 byl rozpočet provozních ONIV stanoven ve výši tis. Kč Do příjmů rozpočtu kraje byl stanoven odvod z investičních.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2015 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy, výdaji a financováním ve výši.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Regenerace městské památkové zóny. Městská památková zóna MPZ vyhlášena rozloha 52 ha na území MPZ je 85 nemovitých KP zapsaných v seznamu.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků za rok 2005 Mgr. Oldřich Hájek.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2016 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy, výdaji a financováním ve výši.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Rozpočet hl. m. Prahy 2017 (Tisková konference dne ) prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc. náměstkyně primátorky hl. m. Prahy
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
statutární náměstkyně hejtmana
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Michal Šperling - EUREDIS
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Návrh rozpočtu kraje na rok 2018 a návrh střednědobého výhledu rozpočtu kraje na léta 2019 – 2021 úvodní slovo Ing. Jaroslav Kania
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování OE
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Transkript prezentace:

Oddělení kultury a památkové péče

2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské muzeum v Pardubicích příspěvek na provoz 2009 – tis. Kč, počet zaměstnanců Regionální muzeum v Chrudimi příspěvek na provoz 2009 – tis. Kč, počet zaměstnanců Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě příspěvek na provoz 2009 – tis. Kč, počet zaměstnanců Regionální muzeum v Litomyšli příspěvek na provoz 2009 – tis. Kč, počet zaměstnanců Východočeská galerie v Pardubicích příspěvek na provoz 2009 – tis. Kč, počet zaměstnanců Krajská knihovna v Pardubicích příspěvek na provoz 2009 – tis. Kč, počet zaměstnanců - 56

3 Výběrová řízení – PO Pk v oblasti kultury  výběrová řízení na ředitele/ředitelku PO: - vyhlašována na základě Pravidel pro vypisování konkurzních řízení pro příspěvkové organizace zřizované Pardubickým kraje – schválená R/862/03  v roce 2009 vypsána 3 řízení: - VČM – PhDr. František Šebek odchází k do starobního důchodu – od Mgr. Jitka Rychlíková - RM Lit – potvrzení Mgr. Romana Koška ve funkci - RM VM – příjem žádostí do ledna 2010  v roce 2010 budou vypsána 2 řízení na ředitele KK a RM CR

4 Investiční akce – PO Pk v oblasti kultury  významné investice v roce 2009: - pokračování oprav hradeb na zámku Pardubice – úsek C,D – 3 mil. Kč (v roce 2010 bude dokončeno) - RM VM – rekonstrukce střechy, krovů …č.p. 125 – 4 mil. Kč  připravované investice v roce 2010: - VČG – dislokace prostor v areálu zámku Pardubice a úpravy prostor domu U Jonáše – 178 mil. Kč státní dotace - Revitalizace historické budovy Regionálního muzea v Litomyšli – 87 mil. Kč – projekt do ROP NUTS II SV - Zvýšení atraktivity a rozšíření návštěvnických služeb v areálu zámku Pardubice – 38 mil. Kč – projekt do ROP NUTS II SV - Depozitář Dolní Roveň – 15,5 mil. Kč

5 Granty a dotace v oblasti kultury a PP  granty a dotace v oblasti kultury – rok 2009: - celkem rozděleno tis. Kč na 196 projektů a kulturních akcí - z toho 6,5 mil. Kč bylo poskytnuto na provoz Východočeského divadla a Komorní filharmonie  tis. Kč poskytnuto na regionální funkce knihoven – finanční prostředky určené na nákup, zpracování a distribuci knih do obecních a městských knihoven  granty a dotace v oblasti památkové péče – rok 2009: - celkem rozděleno tis. Kč na opravy 156 kulturních či historicky hodnotných objektů

6 Ostatní činnosti v oblasti samosprávy  zpracovává a naplňuje koncepční materiály kraje: - Koncepce podpory státní památkové péče - Koncepce rozvoje muzejnictví  podílí se na plnění koncepčních materiálů na celostátní úrovni  zahájení spolupráce s Destinační společností Východní Čechy – příprava brožury o kulturních památkách a výstavy kreseb „Památky Pk“  poskytuje poradenskou a metodickou pomoc v oblasti kultury a památkové péče

7 Výkon státní správy  péče o památkový fond v Pk, zejména Národní kulturní památky (NKP) - mimořádně náročné v roce 2009: zámek Litomyšl, Národní hřebčín Kladruby nad Labem - od budou 4 nové – celkem tedy 11 NKP  výkon kontroly nad vedením agendy pověřených obcí v oblasti památkové péče  povinnosti v oblasti kultury vychází z tiskového zákona, zákona o neperiodických publikacích, autorského zákona a zákona o audiovizi

8 Vývoj rozpočtu kapitoly Kultura druh příjmů a výdajů rok návrh 2010 příjmy: dotace MmPce pro KK odvody PO příjmy CELKEM výdaje: běžné výdaje * - z toho příspěvky PO z toho dotace VČD a KF ** - z toho dotace v oblasti PP granty kapitálové výdaje * výdaje CELKEM výdaje - příjmy *+ převedené finanční prostředky z roku 2009 do roku 2010 (kapitálové výdaje tis. Kč a běžné výdaje tis. Kč – depozitář Dolní Roveň) ** výše dotace není v rozpočtu navržena

9 Vývoj rozpočtu kapitoly Kultura  navrhovaný rozpočet kapitoly Kultura na rok 2010: - běžné výdaje jsou nižší než v roce příspěvky na provoz PO ve výši roku dotace v oblasti památkové péče nižší o více jak 2 mil. Kč oproti roku granty nižší cca o 1,8 mil. Kč než v minulých letech

10 Cíle oddělení pro rok 2010  administrace grantových programů (nové – podpora publikační činnosti)  realizace investičních akcí  tvorba Koncepce muzejnictví na další roky  vypsání 2 výběrových řízení  vytvoření pracovní skupiny pro propagaci kulturního dědictví v Pk (cestovní ruch, Destinační společnost, NPÚ, OKPP aj.)

11 Personální zajištění oddělení  vedoucí oddělení: Ing. Milada Valečková  3 odborní památkáři: Mgr. Michal Drkula, Ing. Milan Mariánek, Bc. Tomáš Slonka  referent pro poskytování dotací v oblasti PP a investiční referent – Ing. Vladimír Růžička  referent pro PO a muzejní granty – Jitka Habartová  referent pro živou kulturu, zahraniční vztahy a ekonom kapitoly – Ing. Lucie Charousová celkem 7 osob před rokem 2009 – odbor kultury a PP – 10 osob

12 Děkuji za pozornost