1 R ozpočet města Police nad Metují na rok 2013. 2 Rozpočet 2013 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy a výdaji ve výši 67.878 tis.Kč.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Advertisements

Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2015 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy, výdaji a financováním ve výši.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Rozpočtové právo Základy finančního práva Olga Sovová.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb – vyrovnávací platba Ing. Hana Doleželová,
Obsah prezentace 1. Zhodnocení roku 2015: - příjmy, - výdaje, - celkem. 2. Srovnání s minulými lety: - celkem 2008 – ukazatele, rozpočtový výsledek,
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Tisková konference dne Ekonomické záležitosti Pk Ing. Roman Línek náměstek zodpovědný za finance a majetek Ing. Oldřich Felgr vedoucí odboru.
Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory, se starostkami a starosty obcí Rozpočet 2015 Marek Pieter Liberec,
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2014 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy a výdaji ve výši tis.Kč.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
O RGANIZACE ZAJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Organizační a příspěvkové organizace.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_26_Státní rozpočet Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Vlastní zdroje - fondy.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1. Podnikání 1.část členění organizací podnikání (definice podnikání, kdo může podnikat) obchodní firma živnostenský rejstřík živnosti (podmínky, druhy,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_255_TÉMA_ Rezervy a fondy Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomická příprava výroby.
Dopravní modely v SUMP Jitka Ondráčková
PŘÍJMY A VÝDAJE DOMÁCNOSTÍ
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Odpisové plány Inventarizační zpráva
Místní rozpočtové jednotky
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Státní organizace.
Malé a střední podnikání
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda Autor: Pavla Lukešová.
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
Jednoduché účetnictví
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
IAS 36 Snížení hodnoty aktiv.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Financování přímých NIV
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Zdroje financování majetku - PASIVA
Aktualizace organizační struktury ÚMČ
Řešení příkladů z minula
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
FINANČNÍ GRAMOTNOST Daně a veřejné rozpočty
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Rozpočet a plány na rok 2019 Město Vimperk.
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Příspěvek na konferenci Příspěvková organizace slabá místa - ekonomický pohled Lektor : Ing. Jiří Lorenc.
HOSPODAŘENÍ , Rada ÚŽFG AV ČR, v.v.i.
Dotace pro jednotky SDH obcí
Transkript prezentace:

1 R ozpočet města Police nad Metují na rok 2013

2 Rozpočet 2013 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy a výdaji ve výši tis.Kč ( tis.Kč skutek r.2012) Celkové příjmy nestačí na pokrytí rozpočtovaných výdajů a rozdíl je pokryt zapojením přebytku hospodaření v roce 2012 ve výši tis.Kč a provozní revolvingový úvěr ve výši tis.Kč, při navrhovaných investicích ve výši tis.Kč

3 Rozpočtované příjmy na rok 2013

4 Celkové příjmy = tis.Kč Celkový pokles příjmů o 1,5% tzn. o 924 tis.Kč nárůst daňových příjmů o 9,9 % tzn tis.Kč pokles dotačních příjmů o 48,2 % tzn. – tis.Kč pokles nedaňových příjmů o3,8% tzn. – 409 tis.Kč pokles příjmů je kompenzován zapojením přebytku z r tis.Kč zapojením revolvingu tis.Kč *

5 Příjmy – daňové příjmy Předpokládaný nárůst daňových příjmů SMO o tis.Kč díky novému rozpočtovému určení daní tzn. celkové příjmy tis.Kč Do rozpočtu zařazeny daňové příjmy ve výši tis.Kč tzn. o 7,2% méně, což je navýšení ve výši tis.Kč a to z důvodu zachování opatrnosti Rozdíl ve výši tis.Kč kryt zapojením revolvingového úvěru (2.673 tis.Kč) tzn. pokud se budou daňové příjmy vyvíjet dle předpokladu SMO nebude nutné čerpat revolvingový úvěr.

6 Příjmy – daňové příjmy

7 Příjmy – z dotací

8 Příjmy – z dotací 2012

9

10 Příjmy – nedaňové příjmy

11 Příjmy – souhrn Daňové příjmy - celkově meziroční změnu daňových příjmů negativně ovlivňuje rozpočtovaná daň z nemovitostí. V roce 2012 zřejmě vlivem vymáhání nedoplatků a dalších skutečností byla tato daň ve výši tis. Kč a letos je do rozpočtu dáváno tis. Kč, což odpovídá předcházejícím letům a zřejmě i skutečnosti 2013 Odvod z loterií - v loňském roce získalo město na základě smlouvy s firmou Gapa Group a.s tis. Kč - což je částka, o které mohla firma rozhodnout, na jaké veřejně prospěšné účely přispěje. Letos již tento způsob rozdělování příjmů z loterií není možný Dotace - rozpočtují se pouze dotace v rámci souhrnného dotačního vztahu se státním rozpočtem O zbylé dotace, které se podaří získat během roku se pak následně rozpočet upravuje. Není dotace na školu od obcí (4121) - loni to bylo 760 tis. Kč (možnost zrušena školským zákonem - dotace na žáky získáváme v rámci rozpočtového určení daní)

12 Rozpočtované výdaje na rok 2013

13 Celkové výdaje = tis.Kč Celkové navrhované výdaje jsou o tis.Kč vyšší než skutek v r.2012, což je částečně kompenzováno snížením finančních výdajů - nižší splátky úvěru za Pellyho domy – tis.Kč

14 Celkové výdaje = tis.Kč * Investice do víceúčelového hřiště *

15 Celkové výdaje = tis.Kč

16 Celkové výdaje = tis.Kč

17 Výdaje – IMŽP snížení bilance v kapitole Územní rozvoj jde za nižšími příjmy z prodeje majetku a snížení výdajů na opravy a udržování z důvodu vyšších investičních nákladů v kapitole Lesy byl v r.2012 zahrnut příspěvek DSO Lesy na rekonstrukci zábradlí ve starém parku ve výši 316 tis.Kč, který v r.2013 nebude. Realizace zábradlí bude v r negativní bilance v odpadech je zařazením položek na výběr nového poskytovatele služeb (60tis.Kč) a /zařazení příspěvků k dotacím/ použití dotace získané v roce 2012 v rámci soutěže Čisté město na program odpadového hospodářství (40 tis.Kč) a na projekt a realizaci zlepšení kontejnerových míst (80tis.Kč)

18 Výdaje – CKV Infocentrum nižší příjmy z prodejů propagačních materiálů a nulové příjmy z dotací (v r.12 cca 36 tis.Kč) Divadlo – do výdajů zahrnuto 30 tis.Kč na projekt přestavby hlediště Kino bylo samo financovatelné v r.2011 a v r tis.Kč a v r tis.Kč, Pellyho domy - rozpočet na úrovni skutečnosti 2012 Kultura - zásadní zvýšení výdajů díky zahrnutí nákladů ve výši 180tis.Kč na oslavy 760 let založení města MPM – zásadní snížení nákladů, které v r.2012 byly dány hlavně prvotním vybavením MPM.Zahrnuta rezerva na grant ve výši 200tis.Kč Celkem výdaje na kulturu sníženy o 694 tis.Kč.

19 Výdaje – příspěvkové organizace

20 Investice – příspěvkové organizace ZŠ investice r : osvětlení 12-ti tříd 1. stupně 170 tis.Kč osvětlení 4 tříd družiny 60 tis. Kč výměna podlahy - 1. stupeň/ 1.patro 500 tis.Kč dokončení vestibulu 200 tis.Kč Celkem930 tis.Kč

21 Základní škola – plán realizováno

22 Výdaje – Mandátní účet

23 Výdaje – ostatní Sociální péče nižší příjmy o 100 tis.Kč – vloni 100tis.Kč darů, MP – nárůst v položce mezd – rezerva na přesčasové hodiny Hasiči - zařazeno 60 tis.Kč na nákup vyprošťovací techniky Měsíčník- zvýšeno o odměnu za opravy a redigování PM v CKV Pellyho domy Městský úřad - nárůst v položkách mzdy + odvody tis.Kč DHIM +70 tis.Kč ostatní služby +40 tis.Kč (web,SW)

24 Výdaje – Granty Na grantový program je vyčleněno celkem tis.Kč a to takto :  Účelové přiděleno tis.Kč  Sport 752 tis.Kč  Kultura 199 tis.Kč  Sociální oblast 56 tis.Kč  Rezerva na granty v II.pololetí tis.Kč

25 Výdaje – Granty – Sport – 752 tis.Kč

26 Výdaje – Granty – Sport – 752 tis.Kč

27 Výdaje – Granty – Sport – 752 tis.Kč

28 Výdaje – Granty – Sport – 752 tis.Kč

29 Výdaje – Granty – Kultura – 199 tis.Kč

30 Výdaje – Granty – Kultura – 199 tis.Kč

31 Výdaje – Granty – Kultura – 199 tis.Kč

32 Výdaje – Granty – Sociální oblast – 56 tis.Kč

33 Výdaje – Investice Na základě investičního plánu na roky 2011 – 2014 Rada města navrhuje zařadit do rozpočtu rok 2013 investice v celkové výši tis.Kč (v rozpočtu r.2012 bylo tis.Kč) K zamezení problému s financováním investic bylo rozdělení investic do rozpočtu rozčleněno takto :  Investice zařazené přímo do rozpočtu tis.Kč  Investice podmíněné získáním dotace tis.Kč  Investice nezařazené do rozpočtu tis.Kč (realizace těchto investic je podmíněna vývojem příjmové stránky rozpočtu a budou zařazovány v jednotlivých rozpočtových změnách)

34 Investice – zařazené přímo do rozpočtu

35 Investice – zařazené přímo do rozpočtu

36 Investice – zařazené přímo do rozpočtu

37 Investice – podmíněné získáním dotace

38 Investice – nezařazené do rozpočtu

39 Detailní rozpad výdajů na rok 2013

40 Detailní rozpočty Detailní rozpočty jednotlivých kapitol jsou uvedeny v zaslaném Excelovském souboru, popř. jsou k dispozici u tajemníka městského úřadu.