Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.12 Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace PODMÍNKY PRO ŽIVOT- VODA
Advertisements

PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Voda a vzduch = základ života
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ŽIVOTODÁRNÁ KAPALINA CHEMIE TÉMA: Koloběh vody v přírodě,
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: Přírodověda.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM VODA, VZDUCH, PŮDA
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
Voda, vzduch, půda a oheň 3. ročník
Člověk a jeho svět 4. ročník
Člověk a jeho svět Rozmanitost přírody Mgr. Renata Nogolová
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
Voda je jedna z nejdůležitejších látek na Zemi. Převážná část 97% tvoří oceány a moře (slaná voda). jezera a řeky tvoří 3% (sladká voda), a 2% tvoří.
Prvouka 3. ročník ZŠ „Neživá příroda“
Prvouka 2.roč.ZŠ „NEŽIVÁ PŘÍRODA – VODA“
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Present simple, present continuous II. Název sady: Project.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.1 Ekosystémy České republiky Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Násobení a dělení v oboru do 1000 Název sady: Matematika 3.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
VY_32_Inovace_ Svět kolem nás Člověk a jeho svět 3. ročník
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 s přechodem Název sady:
Voda Mgr. Helena Roubalová
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Anotace: Výklad nového učiva. Autor: Mgr.Eva Palovská,2011 Ověření ve výuce: 5. 3.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NEŽIVÁ PŘÍRODA VLASTNOSTI VODY.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
VY_32_Inovace_ Písemné odčítání v oboru do 100
VY_32_Inovace_4.3.7 Násobení a dělení 7 Matematika 3. ročník
Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník)
VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 bez přechodu
VODA Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_528.
VY_32_INOVACE_09_PRV_Voda
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_Inovace_4.3.6 Násobení a dělení 6 Matematika 3. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
VY_32_Inovace_ Násobení a dělení 10 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_2.3.5 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 5
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_07_Voda a její okolí
DUM II. / 18. voda v přírodě Bc. Zdeněk Klíma.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_ZEMĚPIS
VY_32_Inovace_4.3.1 Opakování učiva 2.ročníku (1)
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
VY_32_Inovace_4.3.8 Násobení a dělení 8 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.32_U_vody Datum: 4.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_19_Voda pro život
Hydrosféra koloběh vody v přírodě
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Transkript prezentace:

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen k seznámení a procvičení učiva o vodě v přírodě. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animace.

VODA V PŘÍRODĚ

Voda je nezbytnou součástí neživé přírody, bez které by nemohl být život na Zemi. Vodu obsahují všechna těla rostlin, zvířat a lidí. Lidé a zvířata vodu potřebují, jinak by zemřeli žízní. Rostliny bez vody usychají a hynou.

Voda v přírodě – slaná (moře, oceány)

Voda v přírodě – sladká (potoky, řeky, rybníky, jezera, přehrady)

Křížovka – Vodní zdroje umím …………… ŘH PK R K J Každý řádek skrývá jeden z vodních zdrojů v přírodě.

Křížovka ŘEŠENÍ PŘEHRADA POTOK RYBNÍK ŘEKA JEZERO Vodní zdroje umím DOBŘE.

Říkej, jaká voda je v těchto vodních zdrojích. Sladká nebo slaná? MOŘE JEZERO ŘEKA RYBNÍK POTOK OCEÁN PŘEHRADA

Voda z potoků a řek nemusí být vždy tak čistá, abychom ji mohli pít. Úpravny vod přeměňují tuto vodu na vodu pitnou. V čističkách se voda čistí a zbavuje všech nečistot.

Voda pitná. Voda užitková

Voda se vyskytuje v několika formách DÉŠŤ MLHA

SNÍH LED

JINOVATKA ROSA

KOLOBĚH VODY V PŘÍRODĚ Koloběh vody je stálý oběh povrchové a podzemní vody, doprovázený změnami skupenství. Voda se vypařuje z moří, oceánů, jezer, přehrad, rybníků, řek a potoků. Stoupá vzhůru. Ve větších výškách se ochlazuje a v podobě deště, sněhu, krup se vrací na zem. Část vody se vsákne do půdy. Voda, která zůstala na povrchu země pak stéká do potoků, řeka dále pak do moří a oceánů.

Použité zdroje a materiály: Obrázky z galerie Klipart ŠTIKOVÁ, Věra. Prvouka 3, Pracovní sešit pro 3.ročník základní školy. Brno: Nová škola, 2003, ISBN X. ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět prvouka pro 3. ročník. Brno: Nová škola, 2011, ISBN Archiv autora