Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Moderní škola Název materiálu: VY_52_INOVACE_S2_PR_20_MH Vzdělávací oblast: Přírodověda Tematický okruh: Voda a její vlastnosti Téma: Koloběh vody v přírodě Anotace: Žák získá znalosti o koloběhu vody v přírodě a jeho význam pro vznik sladké vody Ročník: 4.ročník Datum vytvoření:

2 Koloběh vody Pro koloběh vody je důležité teplo, které vydává Slunce.
Průběh: Voda z moří, oceánů, rybníků, řek a půdy (kapalná) se vypařuje a jako pára (plynná) stoupá vzhůru k obloze. Díky studenému vzduchu vysoko nad zemí se pára ochlazuje a sráží a mění se na kapičky (kapalná), které tvoří mraky. V mracích se kapičky pomalu spojují do větších kapek – déšť (kapalná) nebo do pevných kousků – sníh (plynná) a následně dopadají zpátky na povrch Země.

3 Koloběh vody Část vody ze sněhu či deště se hned vypaří do vzduchu a vzniknou z nich mraky (plynné). Další část z deště či sněhu vsáknutím do půdy vytvoří zásoby podzemní vody (kapalné). Z podzemí se voda dere zpátky na povrch v podobě pramene (kapalné), který se stává součástí vodních toků. Vodní toky – potoky, řeky (kapalné) přitékají zpět do moří a oceánů, kde se koloběh vrací na začátek a to k vypařování.

4 Vlastní materiál. Zdroj Microsoft PowerPoint


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715."

Podobné prezentace


Reklamy Google