Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.4.00/21.1621 Tematický celek: PŘÍRODOVĚĎA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.4.00/21.1621 Tematický celek: PŘÍRODOVĚĎA."— Transkript prezentace:

1

2 Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.4.00/21.1621 Tematický celek: PŘÍRODOVĚĎA Téma: Voda a její proměny Klíčová slova: skupenství kapalné, plynné, pevné Ročník: 3 Vytvořila: Mgr. Dagmar Šišková ČÍSLO MATERIÁLU: VY_52_INOVACE_PR.18.3.Voda a její proměny ANOTACE: materiál slouží k osvojení učiva METODIKA: prezentace slouží k předvedení na interaktivní tabuli

3 metodika Metodické pokyny jsou uvedeny na stránce, nebo se žáci řídí přímo pokyny učitele, který odpovídá také za správné plnění úkolů popř. hodnocení žáků.

4 Voda a její proměny

5 Tři podoby vody: a) v kapalném stavu b) v plynném stavu c) v pevném stavu

6 Voda - kapalina voda v moři, v rybníku, v řekách…. kapky ( déšť) rosa

7 Voda - plyn k přeměně z kapaliny v plyn dochází zahřátím ( prší, pak svítí slunce a voda se vypařuje, vaříme vodu, voda se mění v páru – plyn) ( unikájící pára z rozbitého parovodu)

8 Voda – pevný stav led – voda kolem 0°C zmrzne rampouchy jinovatka sněhové vločky

9 Opakování – žáci vypracují do sešitu 1. V jaké podobě se vyskytuje voda v přírodě? 2. Proč je voda na Zemi tak důležitá? 3. Kdo potřebuje vodu – rostliny nebo živočichové? 4. Jaká je chuť vody?

10 Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Water_droplet_blue_bg05.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Glacial_iceberg_in_Argentina.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Steam_denver_market_street.jpg Jarmila Mladá,Ladislav Podroužek: Prvouka pro 3. ročník základní školy, SPN, Praha 2003.


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.4.00/21.1621 Tematický celek: PŘÍRODOVĚĎA."

Podobné prezentace


Reklamy Google