Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Advertisements

Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
1. Úvod do profesního poradenství Dagmar Svobodová.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Didaktika TV jako součást kinantropologie Kinantropologie = vědní obor, jehož předmětem zkoumání je lidská pohybová činnost ve všech souvislostech. Má.
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
Změny v požadavku na proces edukace vojenských profesionálů Radomír Saliger,Vratislav Pokorný Katedra řízení lidských zdrojů Fakulta ekonomiky a managementu.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Autor: Mgr. Tomáš SládekGVH HořoviceVY_52_INOVACE_ZSV1_21 POZORNOST.
EMOCE - jsou psychické procesy, které hodnotí různé skutečnosti, situace, události, průběh a výsledky jednání člověka; - vyjadřují prožívání subjektivního.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 Anotace.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Povolání, zaměstnání, práce
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Správa sociálního zabezpečení
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Krajina, krajinné složky, krajinotvorné procesy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Mgr. Radek Pospíšil Katedra pedagogiky
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Společenská odpovědnost ve školství
Téma: Světlo Vypracoval: Bohumil Baroch
ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ.
Náměty pro činnost Národního fóra
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Vznik pracovního poměru
VY_32_INOVACE_18_12_Zdravý životní styl
HYGIENA PRÁCE.
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
UČENÍ.
PSYCHICKÉ STAVY OSOBNOSTI POZORNOST - VĚDOMÍ.
CÍLE ŠKOLNÍ TĚLESNÉ VÝCHOVY
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Stylistika Příruční mluvnice češtiny. Kolektiv autorů ÚČJ FF MU v Brně, 1996, s
Odměňování zaměstnanců
Tělesná zdatnost ve školní tělesné výchově
Právo sociálního zabezpečení
K SOCIALIZACI – VLČÍ DĚTI
Manažer ve firmě. Manažer ve firmě Osobnost manažera Vrozené vlastnosti Získané dovednosti Temperament Inteligence Potřeba řídit činnost jiných lidí.
Organizační struktura
Systém cílů organizace, nástroje a principy řízení
Pedagogika školního sportu
Eva Tomášková Základní ekonomické pojmy Ekonomické souvislosti právní úpravy obchodních společností 2. přednáška.
Správa sociálního zabezpečení
Přehled nejdůležitějších novinek
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
OSOBNOST.
Právo sociálního zabezpečení
Organizace práce na prodejně
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Diferencované stravování
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
DOMÁCÍ NÁSILÍ UTEČ, DOKUD JE ČAS
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/ PRACOVNÍ VÝKONNOST A HODNOCENÍ PRÁCE

VÝKON PRACOVNÍKA Výsledek určité pracovní činnosti člověka, dosažený v určitém čase a za daných podmínek = VÝKON pracovníka VÝKONNOST pracovníků tvoří soubor jejich vlastností a dispozic, které podmiňují úroveň plnění zadaných úkolů. Lze ji chápat i jako PŘIPRAVENOST pracovníků podávat určité výkony.

Výkonnost ovlivňuje řada činitelů : Technické, ekonomické a organizační podmínky Společenské podmínky Osobní determinanty pracovníka Situační podmínky

Technické,ekonomické a organizační podmínky: úroveň technického vybavení pracoviště úprava a uspořádání pracoviště postupy práce vnější podmínky práce způsob přidělováním a organizace práce úroveň hygieny a bezpečnosti práce hodnocení práce, odměňování pracovní doba, směnnost…….

Společenské podmínky výkonnosti : způsob práce s lidmi uplatňovaný v organizaci úroveň a kvalita vedení lidí vedoucími pracovníky pozice pracovníka v profesi a ve společnosti úroveň sociálních vztahů, míra osobní prestiže podmínky osobního a rodinného života pracovníka kvalita a formy komunikace osobní aspirace pracovníků širší společenské podmínky života

Osobní determinanty výkonnosti tělesné a duševní předpoklady pro práci odborná připravenost, úroveň kvalifikace osobní vlastnosti, včetně morálních pracovní a zájmové zaměření, motivace k práci trvalý a aktuální zdravotní stav ( tělesný a psychický)

Situační podmínky ( například): celospolečensky aktuální události podnikové vlivy, reorganizace, inovace, rekvalifikace,hrozba ztráty zaměstnání mimořádné situace ( nečekaná nemoc, úraz…) konflikty na pracovišti

Výkonová křivka se bude lišit u jednotlivých pracovníků. Osobní a pracovní rytmus – biologické a duševní děje probíhají v určitém rytmu Osobní rytmus – specifický průběh jeho fyziologických a psychických procesů; narušení vnímá jedinec jako nepříjemné. Důsledek = poruchy organismu, snížení výkonu. Osobní a pracovní tempo – základní charakteristiky fyziologie člověka a průběhu práce. Je pro daného jedince typické.

Práce převážně smyslová : Klade nároky především na psychické funkce a na základní intelektové dovednosti. Může mít rutinní charakter ( administrativa….) Mnohé nároky jsou z kategorie tvůrčí činnosti ( kreativita a její podmínky pro práci člověka) Výrazný vliv zde má individualita jedince.

Práce převážně duševní : Pracovní činnosti převážně s lidmi Výkonnost pracovníků je výrazně individualizovaná Význam zde má hlavně osobní motivace a osobní zájem daného pracovníka.

PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ Soubor činitelů působících na činnost člověka v určitém prostoru, anebo soubor podmínek, za jakých se uskutečňuje pracovní proces Např.: světlo, hluk,mikroklima, pracovní prostředky,osobní pomůcky,technické zařízení pracoviště…. MUSÍ být v souladu fyziologickými, hygienickými, psychologickým a estetickými požadavky pracovníků.

Podmínky práce – škodlivé vlivy Lze dělit na : obtěžující, rušivé, škodlivé vlivy hluku a vibrací, osvětlení, teploty, prachu a chemických škodlivin

KŘIVKA DENNÍHO VÝKONU