Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Program „Podpora bydlení“
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
ODBOR POLITIKY BYDLENÍ
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR ODBOR POLITIKY BYDLENÍ Podpora výstavby podporovaných bytů.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele IROP
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
odbor politiky bydlení
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Podpora obnovy a rozvoje venkova
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení

Podpora oprav domovních olověných rozvodů Cíl: Snížení obsahu olova v pitné vodě výměnou domovních olověných rozvodů vody za rozvody zdravotně nezávadné (max. koncentrace 10 mikrogramů na 1 litr pitné vody) v bytových a rodinných domech. Příjemce dotace Vlastník nebo spoluvlastník domu či bytu v objektu s domovními olověnými rozvody. Výše podpory 10 tisíc Kč na jednu bytovou jednotku, výměna olověných rozvodů musí být provedena v celém domě Dotace má neinvestiční charakter Maximálně 200 tis. EUR na 3 roky – dle pravidla de minimis Parametr akce – bytová jednotka

Podpora oprav domovních olověných rozvodů Základní náležitosti žádosti  výpis z katastru nemovitostí domu, kde má být oprava prováděna;  právnické osoby – výpis z obchodního rejstříku, tato podmínka neplatí pro obce;  originál protokolu dokládající výsledky Monitoringu obsahu olova (protokol nesmí být starší než 10 měsíců);  technické řešení zpracované oprávněnou osobou* zahrnující: rozsah technologický postup oprav; předběžný položkový rozpočet;  prohlášení o čerpaných (nečerpaných) podporách dle pravidla de minimis. *Oprávněná osoba je autorizovaný inženýr nebo autorizovaný technik nebo stavitel, kterému byla udělena autorizace. Seznam těchto osob naleznete na internetových stránkách

Podpora oprav domovních olověných rozvodů Podmínky pro získání dotace  příjemce dotace má vypořádané veškeré splatné závazky vůči orgánům státní správy;  nebyl na jeho majetek prohlášen konkurz;  není v úpadku nebo likvidaci;  nebylo proti němu zahájeno, nebo vedeno trestní řízení;  v domě jsou olověné rozvody pitné vody;  příjemce dotace provede výměnu olověných rozvodů ve všech bytových jednotkách v domě.

Podpora oprav domovních olověných rozvodů Podmínky pro využití získaných prostředků  příjemce dotace je povinen akci realizovat v souladu s doklady předloženými se žádostí a v souladu s Rozhodnutím o poskytnutí dotace;  dotace je poskytována pouze na celý dům, přičemž dotace nepřesáhne skutečně vynaložené náklady na opravu;  dotace musí být vyčerpána v roce 2011, akce může být ukončena až v roce následujícím;  ukončení realizace akce, na kterou byla poskytnuta dotace, je doloženo předávacím protokolem.

Podpora oprav domovních olověných rozvodů Doplňující náležitosti  Smlouva o dílo se zhotovitelem akce (dodavatelem akce);  Prohlášení o vlastních zdrojích účastníka, potřebných k dofinancování opravy (čestné prohlášení účastníka, že má k dispozici finanční prostředky k dofinancování akce, nebo kopie výpisu z účtu;  Aktualizované údaje o akci (např. na základě uzavřené smlouvy o dílo) tzn. Změnový formulář EDS/Isprofin uvedený na (Bytová politika, Dotace a programy).

Podpora oprav domovních olověných rozvodů Na co lze dotaci čerpat  Bourací práce související s demontáží stávajících rozvodů;  vysekání drážek;  rozvod zaizolovaných nových vodovodních rozvodů;  montáž vnitřních závitů a bytových uzávěrů vody;  odvoz suti;  zazdívání, betonování rýh, drážek a otvorů;  dodávka a montáž trubek včetně spojovacího materiálu;  dodávka a montáž termoizolace;  tlaková zkouška;  proplach dezinfekcí;  rohový a kulatý ventil.

Podpora oprav domovních olověných rozvodů Hodnocení žádostí Žádosti s obsahem olova v pitné vodě nad 10  g/1, budou seřazeny dle hodnot olova v pitné vodě sestupně. Uspokojeny budou všechny žádosti dle stanoveného pořadí až do výše alokace. V případě stejného počtu bodů u více žádostí – datum doručení žádosti na MMR.

Podpora oprav domovních olověných rozvodů Nejčastěji kladené otázky: Jakým způsobem probíhá proplácení dotace? UniCredit Bank provádí proplácení dodavatelských faktur z limitního účtu, založeného na základě Rozhodnutí a Pokynu k nastavení rozpočtového limitu. Poskytuje se dotace zpětně? Dotace se zpětně neposkytuje. Ukončení realizace akce nesmí být dříve než je vydáno Rozhodnutí o poskytnutí dotace.

Bc. Marcela Frantiková Tel.: Děkuji Vám za pozornost Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení Staroměstské náměstí Praha 1