Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od 1.1.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Farní charita Litomyšl
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PREZENTACE ORGANIZACE
Sociální služby města Velké Meziříčí
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Veřejné setkání – informace o komunitním plánování sociálních služeb ve Zlíně
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Název projektu: INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH Registrační.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kontaktní centra.
Pečovatelská služba.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Sociálně terapeutické dílny
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terénní programy.
Terapeutické komunity
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Sociálně aktivizační služby
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Humanitární sdružení PERSPEKTIVA

Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od  Působnost - Roudnice nad Labem a její spádové oblasti v dosahu 20 km

Cílová skupina  Osoby s tělesným, či lehkým nebo středním mentálním postižením, možná je i kombinace obou druhů postižení.  Osoby po úraze nebo při takovém zhoršení zdravotního stavu, které jim výhledově brání postarat se o sebe dosud obvyklým způsobem.  Osoby s chronickým duševním onemocněním ve stabilizovaném stavu  Věkové složení cílové skupiny: let

Poslání  zvýšení samostatnosti osob s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením, tak aby dokázaly žít bez závislosti na rodině či jiné blízké osobě  pomoci lidem po úraze nebo při zhoršení zdravotního stavu znovu nabýt ztracených nebo jiných schopností a dovedností potřebných pro zvládání běžných životních situací  pomoci lidem s duševním onemocněním k obnově a udržení sociálních dovedností potřebných pro společenský a pracovní život

Obsah služby  základní sociální poradenství  nácvik dovedností pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnosti a dalších činností vedoucích k sociálnímu začlenění  zprostředkování kontaktu se společenským prostředím  sociálně terapeutické činnosti  pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí

Kapacita a druh služby  15 uživatelů  Ambulantní a terénní forma  V roce unicitních uživatelů služby, z toho 8 z Roudnice n/L.

Zdroje financování  Město Roudnice n/L  MPSV  Úřad práce  Dary, sponsoring

Rozpočet služby rok 2014  Náklady mzdové – ,-Kč  Náklady provozní – ,-Kč  Vzhledem ke snížené dotaci Města Roudnice n/L na rok 2015 došlo ke snížení počtu pracovníků a tím i okamžité kapacity služby.

Personální zajištění služby  Vedoucí organizace – 1 úvazek  Vedoucí sociální pracovník - 0,5 úvazek  Pracovník v sociálních službách – 3,5 úvazku  Průměrná mzda pracovníka v sociálních službách – ,-Kč hrubého  Ostatní pracovníci (administrativa, úklid) – 0,5 úvazku

Kontakty  Havlíčkova 276, Roudnice nad Labem   Tel: ,  Vedoucí sociální pracovník – Mgr. Jana Přibíková