Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/518.05.03.02.0002 Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
[ 1 ] RNDr. Pavla Coufalová Symposium Strategie servisní podpory zdravotnických pracovišť, Praha, © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Věcné autority v roce 2016
Standardy funkčního programu prevence a kontroly infekcí
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
model fungování a praxe
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Úřad práce České republiky
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Plánování ve školní tělesné výchově
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Stipendijní řád MU Jiří Nantl 17. května 2006.
Školení ve standardu dokumentace
Aplikace Monitorovací systém
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Školení ve standardu dokumentace
eRecept – komunikace se základními registry
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Aplikace Monitorovací systém
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
OSOBNÍ AUTOMOBILY OCHRANNÉ PROSTŘEDKY.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Seminář ke kódování studijních programů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Kódování studijních programů
Hledáme klíč k právům dětí
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Matriční úřad.
Novela zákona o léčivech v souvislosti se změnou EU legislativy
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Informační systém základních registrů
Přijímací řízení, odvolací řízení
Transkript prezentace:

Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou republiku STAPRO, s.r.o. Ministerstvo zdravotnictví ČR Školení v katalozích zdravotních služeb

Katalogy zdravotních služeb Blok III

Katalog zdravotních služeb blok III : Aplikace katalogů - část 1 1.Udržování katalogů zdravotních služeb 2.Role katalogů v dohledu nad poskytováním zdravotních služeb : udělování oprávnění a určení rozsahu oprávnění 3. Registr poskytovatelů a registr zdravotních služeb

Definice zdravotní služby Zdravotní služba ve smyslu položky katalogu zdravotních služeb je nejmenší jednotka produkce: ke které je možno přiřadit hodnotu pro „odběratele“ a tedy ji vyjádřit cenou kterou lze rozlišovat při formulaci oprávnění k poskytování zdravotních služeb Kterou lze rozlišovat při formulaci poptávky

Aktualizace katalogu zdravotních služeb Katalogy zdravotních služeb jsou klasifikačním systémem Aktualizace katalogu zdravotních služeb znamená Kultivace katalogu jako klasifikačního systému Katalogizace zdravotních služeb Zařazování nových zdravotních služeb (variant) Změny starých v důsledku kultivace Tyto dvě úrovně aktualizace je nutné striktně oddělit

Kultivace katalogů zdravotních služeb = kultivace nástroje pro katalogizaci Formulace principů (metodický rámec) Kultivace jako projekt Ad hoc, později periodický (?) proces Výsledkem je nová platná verze: Struktury katalogů zdravotních služeb Pravidel katalogizace Katalogů zdravotních služeb Projekt „Zbývá dodělat“ ?

Katalogizace zdravotních služeb Administrativní proces spravovaný státní autoritou Podle věcných pravidel katalogizace = metodika Podle procesních pravidel = popis (správní) procedury Interakce mezi státní autoritou a „průmyslem“ Průběžný, nikoli periodický proces

Proces katalogizace Konceptuální vzor : registrace léčiva Oč se jedná ? Laboratoř ! Klinická diagnostická metoda ! Intervence ! Konsultační služba? Nová metoda intenzivní péče? Dokumentace k žádosti : Věcný popis služby (varianty) Návrh zařazení Dokumentace účinnosti a bezpečnosti

Proces katalogizace Správní řízení Žádost o zařazení zdravotní služby do katalogu Žádost o zařazení varianty zdravotní služby do katalogu Žádost o změnu definice varianty zdravotní služby (?) Návrh na vyřazení zdravotní služby (varianty) z katalogu ?? Podmínky zahájení řízení Náležitosti osoby Náležitosti věci (dokumentace) Účastníci řízení Lhůty Opravné prostředky

Agenda udělování oprávnění a vedení registru poskytovatelů zdravotních služeb Administrativní proces spravovaný státní autoritou Podle publikovaných pravidel : Základní typologie zdravotních služeb Katalogy zdravotních služeb Příslušenství katalogů zdravotních služeb Podle procesních pravidel = popis (správní) procedury Interakce mezi státní autoritou a „průmyslem“ Průběžný, nikoli periodický proces Výsledkem je: Registrace Aktualizace registrace

Registr poskytovatelů zdravotních služeb Registrace = zápis do registru poskytovatelů Aktualizace registrace = aktualizace zápisu do registru Struktura registru poskytovatelů: Poskytovatel = : „seznam míst poskytování zdravotních služeb“ „seznam odborných zástupců“ Místo poskytování zdravotních služeb: Faktografie Odborný zástupce Typologické zařazení Rozsah oprávnění vyjádřený seznamem zdravotních služeb (variant) Seznam nabízených REGISTROVANÝCH SLUŽEB včetně cen

Registr zdravotních služeb Registr zdravotních služeb = služba veřejné správy Registrace zdravotní služby je povinná Co lze registrovat : Zdravotní službu Balík zdravotních služeb v rámci jedné dílčí epizody zdravotní péče Registrace zdravotní služby: Podmnožina rozsahu oprávnění Určení je povinnou součástí procedury registrace Registrace balíku zdravotních služeb: Již zaregistrovaného Nového Procedura řešení konfliktů (snaha zaregistrovat „nový“ balík) ?