Důvěryhodnost křesťanského politika a jeho strany.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

DUVHOVNÍ PÉČE V NEMOCNICI
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Naučil jsem se....
Jak na to, aniž bychom se zničili
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Děti se učí kvůli budoucnosti, ne kvůli známkám! Analýza dotazníkového šetření projektu Pohoda.
Poslání, principy a metoda skautingu
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Vize, Strategie, Cíle.
Tereza Podaná Lucie Řeřábková
Jak se uplatnit na trhu práce
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Život.
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Lidská komunikace.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Cíle při výuce etiky/náboženství Zuzana Svobodová.
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
HUMANISTICKÁ PSYCHOLOGIE
Myšlenkové základy skautingu
Důstojnost člověka ve zdraví a v nemoci Viola Svobodová Hospic sv
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
OSOBNOST.
Řešení konfliktů. Vyjednávání.
KOMPETENČNÍ MODEL DŮLEŽITÝ PRVEK ŘÍZENÍ LIDÍ
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
1 K čemu ještě 8. návyk S.R. Covey „Od efektivnosti k velikosti, vyjímečnosti“ Obsah: 1.Proč 8. návyk 2.Rámcové objasnění 8. návyku 3.Úloha leadership.
Motivační témata a životní příběhy
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Jak efektivně komunikovat s klientem?
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Motivační témata a životní příběhy
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
12. října  z řeckého filein – milovat / sofia – moudrost  touhu po vědění, které by obsáhlo celou skutečnost a vyjevilo člověku smysl jeho života,
Klíčové kompetence, výchovné a vzdělávací strategie Náměty a zkušenosti, jak pracovat s KK a VVS.
Definice a vlastnosti Typy sociálních institucí Hodnoty a normy
Thomas International Analýza osobních a pracovních profilů
Pedagogická fakulta Masarykovy university v Brně Katedra pedagogiky
Přístup k OM v pojetí posunu paradigmatu v managementu k principiálnímu vedení Osnova Připomenutí „co znamená posun paradigmatu v managementu k principiálnímu.
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 10. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
KOMUNIKACE.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
1 Úloha vůdců, úloha vůdcovství -Poznat a dělat správné věci -Definovat vize -Ukazovat cestu, jak vizi realizovat.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Finanční gramotnost: Kdo nám může poradit. NA PORADCI ZÁLEŽÍ … 10 Kdo nám může poradit Člověk s kufříkem se ptá jiného čekajícího na tramvaj: „Promiňte,
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_50_Občanská výchova_Morálka.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U O s o b n o s t Mgr. Marie Mikulcová.
„SAMOSPRÁVA 2020“ (Řešení pro budoucnost) – Zlín Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Million Leaders Mandate
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Naučil jsem se....
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
Seminář z cyklu „Hodnocení kvality VŠ“
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Transkript prezentace:

Důvěryhodnost křesťanského politika a jeho strany

Důvěra je postoj, který se opírá o minulost a směřuje k budoucnosti. Její charakteristická vlastnost je spoléhání na - Osobu (osoby) - Instituci (instituce) - Systém (systémy)

Záleží na důvěryhodnosti opravdu HODNĚ?

Proč potřebuje být důvěryhodný POLITIK?

Proč potřebuje být důvěryhodný POLITIK? Politika je odpovědí na očekávání lidí, že se někdo bude starat o společné dobro. Očekávání je přímo vázáno na důvěru.

Proč potřebuje být důvěryhodný POLITIK? Politika je odpovědí na očekávání lidí, že se někdo bude starat o společné dobro. Očekávání je přímo vázáno na důvěru. Přímým vyjádřením důvěry, kterou lidé k politikovi mají, jsou hlasy, které dají buď osobně jemu, nebo straně, jíž je reprezentantem.

Proč potřebuje být důvěryhodný POLITIK? Politika je odpovědí na očekávání lidí, že se někdo bude starat o společné dobro. Očekávání je přímo vázáno na důvěru. Přímým vyjádřením důvěry, kterou lidé k politikovi mají, jsou hlasy, které dají buď osobně jemu, nebo straně, jíž je reprezentantem. Podstatou politikovy činnosti je vyjednávání s politickými partnery i oponenty. Důvěra podstatně zvyšuje efektivitu takových jednání: zrychluje je a snižuje náklady na „zajišťování se“.

Je tu něco specifického pro KŘESŤANSKÉHO POLITIKA?

Je tu něco specifického pro KŘESŤANSKÉHO POLITIKA? Zastupuje nejen svou politickou stranu, ale i svou církev a křesťany vůbec. Jeho věrohodnost tedy bude mít vztah s věrohodností církví i křesťanství celkově.

Je tu něco specifického pro KŘESŤANSKÉHO POLITIKA? Zastupuje nejen svou politickou stranu, ale i svou církev a křesťany vůbec. Jeho věrohodnost tedy bude mít vztah s věrohodností církví i křesťanstvím celkově. I křesťanský politik se účastní soutěže o moc. Je však vždy poměřován tím, zda jsou pro něj důležitější křesťanské hodnoty, než je politický úspěch.

Je tu něco specifického pro KŘESŤANSKÉHO POLITIKA? Zastupuje nejen svou politickou stranu, ale i svou církev a křesťany vůbec. Jeho věrohodnost tedy bude mít vztah s věrohodností církví i křesťanství celkově. I křesťanský politik se účastní soutěže o moc. Je však vždy poměřován tím, zda jsou pro něj důležitější křesťanské hodnoty, než je politický úspěch. Křesťanské založení jím zastupované politiky upřednostní určitý politický styl, zatímco jiný prakticky vyloučí. To jej činí jak zranitelnějším, tak efektivnějším.

Je tu něco specifického pro KŘESŤANSKÉHO POLITIKA? Zastupuje nejen svou politickou stranu, ale i svou církev a křesťany vůbec. Jeho věrohodnost tedy bude mít vztah s věrohodností církví i křesťanství celkově. I křesťanský politik se účastní soutěže o moc. Je však vždy poměřován tím, zda jsou pro něj důležitější křesťanské hodnoty, než je politický úspěch. Křesťanské založení jím zastupované politiky upřednostní určitý politický styl, zatímco jiný prakticky vyloučí. To jej činí jak zranitelnějším, tak efektivnějším. Vždy bude do jeho politického působení zahrnován i jeho osobní život

Důvěryhodnost institucí (10/2009) (v %)

Vývoj důvěryhodnosti médií od roku 1995 do 2009

Hodnocení pravdivosti a úplnosti informací poskytovaných médii (2009) (v %)

CVVM 2005

Poznámka: Hodnotí se stejně jako ve škole: 1 nejlepší, 5 nejhorší

CVVM Březen 2010

CVVM září 2008

CVVM únor 2010

Důvěra je postoj, který se opírá o minulost a směřuje k budoucnosti. Její charakteristická vlastnost je spoléhání na - Osobu (osoby) - Instituci (instituce) - Systém (systémy)

Čtyři základní prvky důvěryhodnosti CHARAKTER INTEGRITA ÚMYSLY VÝSLEDKY ZPŮSOBILOST KOMPETENTNOST CHARAKTER 1. Integrita 2. Úmysly KOMPETENTNOST 3. Způsobilost 4. Výsledky

V čem je typický „světský“ OMYL? O důvěře rozhodují pouze výsledky a odbornost Nezáleží na tom, jaký má politik charakter Na osobním životě politika nezáleží – tam, ať si dělá, co chce

V čem je typický „křesťanský“ OMYL? O důvěře rozhoduje pouze charakter Ten, kdo je dobrým člověkem, bude i dobrým politikem V dnešní době nemůže mít křesťan, natož politik, skutečně dobré výsledky

CHARAKTER - INTEGRITA Říkám a dělám přesně to, co si myslím a co cítím.

CHARAKTER - INTEGRITA Říkám a dělám přesně to, co si myslím a co cítím. Je shoda mezi mými slovy a činy

CHARAKTER - INTEGRITA Říkám a dělám přesně to, co si myslím a co cítím. Je shoda mezi mými slovy a činy Jsem upřímný vůči svým partnerům

CHARAKTER - INTEGRITA Říkám a dělám přesně to, co si myslím a co cítím. Je shoda mezi mými slovy a činy Jsem upřímný vůči svým partnerům Své hodnoty a zásady důsledně a nebojácně obhajuji

CHARAKTER - INTEGRITA Říkám a dělám přesně to, co si myslím a co cítím. Je shoda mezi mými slovy a činy Jsem upřímný vůči svým partnerům Své hodnoty a zásady důsledně a nebojácně obhajuji Trvale a důsledně přijímám i plním přijaté závazky

CHARAKTER - INTEGRITA Odvaha je nejdůležitější lidská vlastnost, protože je zárukou všech ostatních. Winston Churchill

CHARAKTER - INTEGRITA Odvaha je nejdůležitější lidská vlastnost, protože je zárukou všech ostatních. Winston Churchill

CHARAKTER - INTEGRITA Je celý můj život – osobní i veřejný – sjednocený jedním hodnotovým základem, řízený dospělým svědomím, naplňovaný jasným posláním a vztahující se k jeho Dárci? Můj život je nedělitelný celek a všechny mé činnosti do sebe zapadají: Můj život je tím, co chci říct světu Mahátmá Gandhí

CHARAKTER - ÚMYSLY Proč lidé vstupují do politiky?

CHARAKTER - ÚMYSLY Jsem si dobře vědom svých motivů.

CHARAKTER - ÚMYSLY Jsem si dobře vědom svých motivů. Zušlechťuji své motivy, abych měl jistotu, že správné důvody mě vedou ke správným věcem

CHARAKTER - ÚMYSLY Jsem si dobře vědom svých motivů. Zušlechťuji své motivy, abych měl jistotu, že správné důvody mě vedou ke správným věcem Opravdu upřímně se zajímám o druhé a o jejich blaho

CHARAKTER - ÚMYSLY Jsem si dobře vědom svých motivů. Zušlechťuji své motivy, abych měl jistotu, že správné důvody mě vedou ke správným věcem Opravdu upřímně se zajímám o druhé a o jejich blaho Snažím se o řešení, která jsou výhodná pro všechny zúčastněné

CHARAKTER - ÚMYSLY Jsem si dobře vědom svých motivů. Zušlechťuji své motivy, abych měl jistotu, že správné důvody mě vedou ke správným věcem Opravdu upřímně se zajímám o druhé a o jejich blaho Snažím se o řešení, která jsou výhodná pro všechny zúčastněné Druzí mají možnost pravdivě poznávat mé úmysly

CHARAKTER - ÚMYSLY 1.Zkoumejte a kultivujte své úmysly – PROČ? 2.Dejte najevo své úmysly jasným způsobem – JAK? 3.Mentalita hojnosti je naše volba – S KÝM se podělit?

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST Která strana je v dané oblasti nejlepší ( )

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST To, co dělám, je v souladu s mým nadáním

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST To, co dělám, je v souladu s mým nadáním Znám své silné i slabé stránky a podle toho přistupuji k řešení úkolů

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST To, co dělám, je v souladu s mým nadáním Znám své silné i slabé stránky a podle toho přistupuji k řešení úkolů Mám znalosti a schopnosti pro to, abych svou činnost dělal efektivně

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST To, co dělám, je v souladu s mým nadáním Znám své silné i slabé stránky a podle toho přistupuji k řešení úkolů Mám znalosti a schopnosti pro to, abych svou činnost dělal efektivně Dál se vzdělávám ve všech důležitých sférách svého života

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST To, co dělám, je v souladu s mým nadáním Znám své silné i slabé stránky a podle toho přistupuji k řešení úkolů Mám znalosti a schopnosti pro to, abych svou činnost dělal efektivně Dál se vzdělávám ve všech důležitých sférách svého života Vědomě usiluji o posilování vzájemné důvěry

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST Nadání: Čím jsme vybaveni, abychom tím sloužili ostatním?

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST Nadání: Čím jsme vybaveni, abychom tím sloužili ostatním? Postoje: Za čím opravdu stojíme, abychom to hájili do posledního dechu?

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST Nadání: Čím jsme vybaveni, abychom tím sloužili ostatním? Postoje: Za čím opravdu stojíme, abychom to hájili do posledního dechu? Schopnosti: Co dokážeme lépe, než ostatní, abychom jim byli užiteční?

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST Nadání: Čím jsme vybaveni, abychom tím sloužili ostatním? Postoje: Za čím opravdu stojíme, abychom to hájili do posledního dechu? Schopnosti: Co dokážeme lépe, než ostatní, abychom jim byli užiteční? Znalosti: Co víme lépe, než ostatní, abychom jim byli užiteční?

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST Nadání: Čím jsme vybaveni, abychom tím sloužili ostatním? Postoje: Za čím opravdu stojíme, abychom to hájili do posledního dechu? Schopnosti: Co dokážeme lépe, než ostatní, abychom jim byli užiteční? Znalosti: Co víme lépe, než ostatní, abychom jim byli užiteční? Styl: Co jedinečně charakterizuje naše jednání?

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST Jednejte v souladu se svými silnými stránkami a hodnotami, které určují smysl vašeho života

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST Jednejte v souladu se svými silnými stránkami a hodnotami, které určují smysl vašeho života Poznejte svůj cíl => mějte vizi

KOMPETENTNOST ZPŮSOBILOST Jednejte v souladu se svými silnými stránkami a hodnotami, které určují smysl vašeho života Poznejte svůj cíl => mějte vizi Buďte pro ostatní nepostradatelní

KOMPETENTNOST VÝSLEDKY Mám již za sebou prokazatelné výsledky, které mohou být zdrojem mé důvěryhodnosti

KOMPETENTNOST VÝSLEDKY Mám již za sebou prokazatelné výsledky, které mohou být zdrojem mé důvěryhodnosti Své úsilí zaměřuji na dosažení výsledků, nikoliv na hledání alibi, proč to nešlo

KOMPETENTNOST VÝSLEDKY Mám již za sebou prokazatelné výsledky, které mohou být zdrojem mé důvěryhodnosti Své úsilí zaměřuji na dosažení výsledků, nikoliv na hledání alibi, proč to nešlo O výsledcích své práce dokážu přiměřeně komunikovat

KOMPETENTNOST VÝSLEDKY Mám již za sebou prokazatelné výsledky, které mohou být zdrojem mé důvěryhodnosti Své úsilí zaměřuji na dosažení výsledků, nikoliv na hledání alibi, proč to nešlo O výsledcích své práce dokážu přiměřeně komunikovat Důvěřuji tomu, že dosáhnu svého cíle

KOMPETENTNOST VÝSLEDKY Mám již za sebou prokazatelné výsledky, které mohou být zdrojem mé důvěryhodnosti Své úsilí zaměřuji na dosažení výsledků, nikoliv na hledání alibi, proč to nešlo O výsledcích své práce dokážu přiměřeně komunikovat Důvěřuji tomu, že dosáhnu svého cíle Dotahuji věci do konce

KOMPETENTNOST Na VÝSLEDCÍH záleží Nedůvěra Důvěra

KOMPETENTNOST Na VÝSLEDCÍH záleží

KOMPETENTNOST Na VÝSLEDCÍH záleží 1.Výsledky je třeba opravdu mít Test: -Jakých skutečně výrazných výsledků dosáhli politici KDU-ČSL za posledních 10 let? -Jaký z politiků KDU-ČSL je z hlediska významu pro společnost skutečnou osobností? 2.Výsledky je třeba umět „prodat“ Test: -Jak si počínala strana v souvislosti s „kauzou Čunek“? -Jak si počínal předseda Jiří Čunek v kontaktu s médii?

DŮSLEDKY pro konkrétní politiku 1.Pravdivé zrcadlo věrohodnosti politiků na celostátní, regionální i místní úrovni

DŮSLEDKY pro konkrétní politiku 1.Pravdivé zrcadlo věrohodnosti politiků na celostátní, regionální i místní úrovni 2.Systematická personální práce včetně vzdělávání a účinných „čistících nástrojů“

DŮSLEDKY pro konkrétní politiku 1.Pravdivé zrcadlo věrohodnosti politiků na celostátní, regionální i místní úrovni 2.Systematická personální práce včetně vzdělávání a účinných „čistících nástrojů“ 3.Skutečná znalost silných a slabých stránek a z nich vycházející dlouhodobá práce na všech úrovních

DŮSLEDKY pro konkrétní politiku 1.Pravdivé zrcadlo věrohodnosti politiků na celostátní, regionální i místní úrovni 2.Systematická personální práce včetně vzdělávání a účinných „čistících nástrojů“ 3.Skutečná znalost silných a slabých stránek a z nich vycházející dlouhodobá práce na všech úrovních 4.Činnost řízená vizí a zaměřená na výsledky

DŮSLEDKY pro konkrétní politiku 1.Pravdivé zrcadlo věrohodnosti politiků na celostátní, regionální i místní úrovni 2.Systematická personální práce včetně vzdělávání a účinných „čistících nástrojů“ 3.Skutečná znalost silných a slabých stránek a z nich vycházející dlouhodobá práce na všech úrovních 4.Činnost řízená vizí a zaměřená na výsledky 5.Brát vážně „to lepší v nás“

DŮSLEDKY pro konkrétní politiku 1.Pravdivé zrcadlo věrohodnosti politiků na celostátní, regionální i místní úrovni 2.Systematická personální práce včetně vzdělávání a účinných „čistících nástrojů“ 3.Skutečná znalost silných a slabých stránek a z nich vycházející dlouhodobá práce na všech úrovních 4.Činnost řízená vizí a zaměřená na výsledky 5.Brát vážně „to lepší v nás“ 6.Nestačí „vypadat“, je třeba „být“

DĚKUJI