C HARAKTERISTIKA ORGANIZACE školské zařízení zapsané v rejstříku škol poskytujeme zájmové a neformální vzdělání v pravidelné, příležitostné a táborové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Od integrace k inkluzi Mgr. Jitka Topičová , Chomutov.
ZDROJE FINANCOVÁNÍ MAJETKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Fondy. Nekrytí fondů Fondy nemusí být vždy kryty penězi (241) s výjimkou FKSP Fondy mohou být kryty zásobami, pohledávkami apod. 2.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Opatření k zajištění kvalifikované pracovní síly Mgr. Jana Majerová vedoucí oddělení koncepcí a strategií trhu práce Odbor trhu práce MPSV
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
MATURITNÍ GENERÁLKA 2010 Jedinečná příležitost pro studenty i učitele středních škol připravit se na změnu maturitní zkoušky v roce 2011 tisková konference.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2013 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy a výdaji ve výši tis.Kč.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Rozpočet přímých NIV na rok 2011 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2011 KÚ Liberec.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Ing. Ladislav Friedrich, CSc. Prezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR Nákupy léčivých přípravků a zdravotnických prostředků do nemocnic.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výdaje finančních prostředků naší organizace Bělá pod Bezdězem
Zdravá škola Křižánky Dotace Kraje Vysočina – MA 21, Zdraví 21
Obchod, trh Základy hospodaření.
Hana Hašková Místo konání stáže DRUMEL a Co. s. r. o. Obor stáže
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
NOVÉ TRENDY VPODOPŘE ZÁJMU O OBOR A NÁBOROVÉM PROCESU
Transparentní nástroj pro správu majetku
Místní rozpočtové jednotky
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Domovní elektrická instalace
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
Společenská odpovědnost ve školství
Systém sdružených nákupů,
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Výchozí vnější situace:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Vzdělávací projekt v prostředí příspěvkové organizace kraje
Zdroje financování majetku - PASIVA
Podpora rozvoje venkova v ČR
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Členský zpravodaj OS KOVO ZO ALCZ :
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Přípravné soustředění studentů vybraných oborů 1
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Pojištění českého exportu do ZEMÍ SNS
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Šablony I a jejich realizace
Odbor majetkových účastí a sdruženého nákupu Ing. Slavomír Bretz
HOSPODAŘENÍ , Rada ÚŽFG AV ČR, v.v.i.
Dotace pro jednotky SDH obcí
Transkript prezentace:

C HARAKTERISTIKA ORGANIZACE školské zařízení zapsané v rejstříku škol poskytujeme zájmové a neformální vzdělání v pravidelné, příležitostné a táborové činnosti, v soutěžích vyhlašovaných MŠMT 3 střediska, 16 interních a 50 externích zaměstnanců s pedagogickým vzděláním více něž klientů v 95 pravidelných kroužcích více než 300 akcí s cca účastníky

E KONOMICKÉ PODMÍNKY ORGANIZACE - ROK 2014 malá příspěvková organizace s náklady 10,5 mil. Kč investice 12 mil. Kč (rekonstrukce všech budov) výnosy z nároků na prostředky ÚSC 7,8 mil. Kč - příspěvek od zřizovatele 1,4 mil. Kč - příspěvek z KÚ na mzdy 4,9 mil. Kč - dotace a granty 1,2 mil. Kč - odpisy apod. 0,3 mil. Kč výnosy z prodeje služeb 2,7 mil. Kč

N ÁKUPY SLEDOVANÉ SYSTÉMEM SDRUŽENÝCH NÁKUPŮ nákupy v organizaci celkem za 4,1 mil. Kč nákupy zařazené do eVŘ 722 tis Kč (17,53%) úspory celkem 190 tis. Kč v komoditní skupině KS I + KS II (20,83%) úspora KS I 129 tis. Kč úspora KS II 61 tis. Kč z nákupů za 380 tis. Kč nákupy KS II cca 300 tis. Kč z dotací a grantů, tj. 25 % z celkového objemu dotací, úspora 5% z objemu dotací

P OZITIVNÍ ZKUŠENOSTI SE SYSTÉMEM SDRUŽENÝCH NÁKUPŮ volba termínu a místa dodání soutěže zboží, které si organizace specifikuje - nůžkový party stan (cena s potiskem ,- Kč, po soutěži ,- Kč) - bezdrátový set s mikrofonem (cena bez soutěže 6 000,- Kč, po soutěži 5 000,- Kč) - žíněnky (cena bez soutěže 7 500,- Kč, po soutěži 6 000,- Kč) - atletická přípravka - sada pomůcek (cena bez soutěže ,- Kč, po soutěži ,- Kč )

N EGATIVNÍ ZKUŠENOSTI SE SYSTÉMEM SDRUŽENÝCH NÁKUPŮ omezený výběr zboží (snižující se nabídka) vysoutěžené zboží firmy nedodají, protože cenu nejsou schopni dodržet (v roce 2015 častá zkušenost) firmy nabízejí jiné a dražší zboží někdy je zboží nekvalitní nebo horší jakosti

D ĚKUJI ZA POZORNOST. TĚŠÍME SE NA NÁVŠTĚVU V NAŠÍ ORGANIZACI NEBO NA AKCÍCH, KTERÉ POŘÁDÁME.