Nadřazená ÚPD a její aktualizace ÚAP průběžná aktualizace KÚÚK porada, 19.5.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
ZDROJE FINANCOVÁNÍ MAJETKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
Pronájem nebo prodej objektu bývalé základní školy č.p Kamenný vrch v Chomutově.
Ochrana urbanistických a architektonických hodnot zástavby poznatky veřejného ochránce práv Kancelář veřejného ochránce práv JUDr. Marek Hanák, JUDr. Jana.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Žďár nad Sázavou , Jihlava.
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Návrh věcného záměru zákona o stavebních úřadech - co by bylo, kdyby… Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o. 1.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Ernest Seifert Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_05.
Využití 3D dat při územním plánování v Českém Krumlově (Regulační plán Rybářská) Miluše Dolanská odbor územního plánování a památkové péče (OUPPP) pořizovatel.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
1 Dotčené orgány Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský úřad Plzeňského.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
PŘÍKLADY vše převzato ZELENÁ ÚSPORÁM PŘÍKLADY vše převzato
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Zákon o sociálním podnikání
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Zpráva o uplatňování ÚP
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Stavební uzávěra základní informace
Zákon o sociálním podnikání
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Krajský úřad Libereckého kraje
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Využití metodiky MMR ČR k aktualizaci ÚAPo Zpracované kartogramy k vyhodnocení stavu územních podmínek jednotlivých obcí
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Územně analytické podklady obcí ÚÚP a „jeho“ údaje o území Brno, 6
Seminář s krajskými úřady
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Zpráva o uplatňování územního plánu
Pozemkové úpravy.
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Větrné elektrárny v ZÚR
Velkokapacitní skleníky
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Vytváření podmínek pro podporu populací vranky obecné (Cottus gobio) v EVL Krkonoše Přednášející : Jiří KŘESINA.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Připravovaná metodika na ochranu nerostného bohatství
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Svaz měst a obcí RNDr. Ivo Šanc Stakeholder Meeting, Praha,
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Cvičení Nauka o stavbách I. Část 1. Člověk v prostoru
Územní plán s prvky regulačního plánu
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Sociální a dostupné byty
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Informace k územním studiím krajiny z hlediska metodického
Transkript prezentace:

Nadřazená ÚPD a její aktualizace ÚAP průběžná aktualizace KÚÚK porada,

Aktualizace PÚR + aktualizace ZÚR Nutno zapracovat veškeré změny do ÚP, a to jak přidané tak i vypouštěné záměry, problémy, limity. Např. VVTL plynovod Gazela, který je již zrealizován – nutno vypustit záměr, zakreslit limit. Kdy? Ideálně ihned, reálně při nejbližší změně ÚP. Zpráva o uplatňování ÚP na rozpory s nadřazenou ÚPD poukáže se závěrem, že je nutné pořídit změnu či nový ÚP. Samospráva nemusí pořízení schválit, pro tento případ doporučujeme úzkou součinnost se stavebním úřadem. Práce na ZOU není zbytečná!!! KÚÚK porada,

Aktualizace č.1 PÚR úkol (167) LAPV - Kryry Zajištění dlouhodobé územní ochrany lokalit vhodných pro akumulaci povrchových vod (LAPV) před jinými aktivitami, které by mohly podstatně ztížit nebo znemožnit jejich budoucí využití pro tento účel se provádí na základě zpracovaného Generelu území chráněných pro akumulaci povrchových vod a základních zásad využití území. ÚP musí respektovat tento generel. KÚÚK porada,

Jak je zakreslena v ZÚR Výřez z koordinačního výkresu platných ZÚR ÚK. Platný limit využití území!! LAPV Kryry Aktualizace č.2 ZÚR – se LAPV dostane do návrhových ploch. KÚÚK porada,

LAPV - Kryry KÚÚK porada, < < < ÚAP ORP Podbořany ÚP Kryry výřez >>> kolize dvou stávajících ploch Nerespektování nadřazené ÚPD není možné. Stávající ÚP jev neobsahuje, je tedy nutno pořídit změnu ÚP a zajistit, že nedojde ke změnám, které by znemožnily umístění záměru (výše uvedené musí být vtěleno do ZOU a doporučujeme dát na vědomí stavebnímu úřadu).

Těžená území a jejich následná ochrana Račiněves – výřez z ÚP a regulativy KÚÚK porada, Řešení v ÚP umožňuje umístění široké škály staveb a záměrů. Není zde prostorová regulace.

Těžená území a jejich následná ochrana Račiněves v ÚP není zcela řešena ochrana území po těžbě KÚÚK porada, Regulace umožňuje stavět, za podmínek daných v ÚP. Ochrana daná územním plánem je nedostačující. Co dělat? Opřít se o plán rekultivací a veškeré hodnoty dané lokality vložit, co nejdříve do ÚAP ORP, tak je nebude možné opomenout, přistoupit k regulaci změnou ÚP. Schválit pořízení změny a poté vyhlásit stavební uzávěru do doby pořízení změny. Podpora v ZÚR: Priority č.: 4 pokračovat v trendu nápravy poškozených a narušených složek život. prostředí(voda, půda, ekosystémy) 5 chránit nezastupitelné přírodní hodnoty, 10 Plán dobývání x rekultivační opatření, 33 zamezovat fragmentaci krajiny 46 zajistit ochranu ploch a koridorů….pro umisťování protipovodňových opatření OS2 rozvojová osa Praha-UL hranice SRN- úkol č. 6 vytvářet podmínky pro řešení negat.dopadů velkoplošné a pohledově exponované těžby surovin

Těžená území a jejich následná ochrana Území obce Záluží KÚÚK porada,

Těžená území a jejich následná ochrana ÚPnSÚ Záluží, Račiněves, Předonín – platný plán sídelního útvaru pro Záluží KÚÚK porada, SM-SR smíšené území sportu a rekreace a)slouží pro rekreaci a lázeňství, bydlení b)přípustné – zařízení individuální i hromadné rekreace, veřejné stravování a ubytování, maloobchod - sportovní zařízení -lázeňská zařízení všeho druhu -obytné domy -kulturní a zdravotnická zařízení c) Výjimečně přípustné -sociální zařízení -nerušící zařízení služeb a drobné výroby, sloužící pro obsluhu tohoto území VS-Ž území výroby, výrobních a nevýrobních služeb a)Slouží pro umístění obtěžujících zařízení drobné výroby a služeb b)Přípustné -zařízení drobné výroby a služeb všeho druhu, sklady, veřejné provozy -sklady a skládky materiálu -obchodní a administrativní a správní budovy -sportovní zařízení -motoristické služby vč. Čerpacích stanic pohonných hmot c) Výjimečně přípustné -byty služební, pohotovostní a majitelů zařízení -kulturní, zdravotnická a sociální zařízení -nákupní centra

Těžená území a jejich následná ochrana ÚP Záluží – nová plocha navrhující stav po vytěžení DP KÚÚK porada,

Děkuji za pozornost. Loučím se s přáním krásného léta! Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu - oddělení územního plánování Ing. arch. Diana Juračková Tel , KÚÚK porada,