HLUŠICE Obec sportovní a kulturní. Pojďme si v pár krocích představit sportovní a kulturní život v obci Hlušice. A že je bohatý, to uvidíme v následujících.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Skupina 1 Vize přestane být snem… KONCEPCE REVITALIZACE MĚSTA AŠ.
Advertisements

Spolu si pomáháme, společně se vzděláváme aneb místně zakotvené učení v praxi Závěrečné setkání škol -ŠUŽ - Praha dne Projekt - Úprava okolí.
Plzeň Olympijská 5. – Olympijský park Plzeň LOH Rio 2016.
Hlavní akce v areálu zámku a Barok pas 2016 Zažijte Zámek ve Žďáru nad Sázavou.
Starší přípravka + mladší přípravka A,B sezóna 2014/2015 trenér starší přípravky Allan Kheil, trenér mladší přípravky A Petr Vokáč trenér mladší přípravky.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
DEN ZEMĚ –orientační závod Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
TJ Spartak Nové Město nad Metují. Informace o klubu a zimním stadionu Zimní stadion byl slavnostně otevřen V sezoně byl zprovozněn.
Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A.
PREZENTACE aktivit MC KAŠPÁRKOV o.s., v roce 2013 Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Landek park s expozicí hornického muzea - - nabídka prostor na firemní akce.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
,, O.S. ZA KRÁSNÉ A VESELÉ OTICE,, Tak šelll čas … a rok 2014.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_3_Vlastní a obecná jména Téma: 6A_ČJ7.roč.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_10_PSANÍ.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
OBEC PODHRADNÍ LHOTA.
Zdravá škola Křižánky Dotace Kraje Vysočina – MA 21, Zdraví 21
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
(kůň domácí) Anna Bittersmannová
Investice do modernizace českých sportovišť
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Proč ZŠ Hostýnská?. Proč ZŠ Hostýnská? Dětské hřiště ZŠ Hostýnské disponuje dětským hřištěm, které nevyhovuje z hlediska bezpečnosti (chybějící dopadové.
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
V sobotu 25.března 2017 se konalo v hospodě
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Mimoškolní aktivity dětí
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_23_FYZIKA
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Moravskoslezský kraj – využití areálu Bílá
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Základní informace o poskytovateli
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Význam utkání v sportovních hrách
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
  Autor: Mgr. Pavla Jeníková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Les v průběhu roku 2 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
MÁ NĚKOLIK moderních ODBORNÝCH UČEBEN NAŠE ŠKOLA MÁ NĚKOLIK moderních ODBORNÝCH UČEBEN.
ABC Braník fotbal představuje
SPORTU A SPORTOVNÍCH HER
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Windows – práce s okny VY_32_INOVACE_32_641
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Phdr. hana pazlarová ph.d.
SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ,
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola a Mateřská škola příspěvková organizace
MŮJ DOMOV ANOTACE Pracovní listy, které shrnou znalosti o obci a jejím okolí. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Samostatné.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
Základní ovládání „Windows“
Transkript prezentace:

HLUŠICE Obec sportovní a kulturní

Pojďme si v pár krocích představit sportovní a kulturní život v obci Hlušice. A že je bohatý, to uvidíme v následujících snímcích. Ale hezky po pořádku. Nejprve si představíme sport, protože ve zdravém těle zdravý duch. Následně duchu poskytneme bohatou stravu a představíme si i kulturní akce. Nyní pozor, začínáme:

Hlušice sportovní Sportem číslo 1 je v obci zajisté fotbal. Hlušický areál je domovem hned dvou velkých fotbalových klubů. SK Čechie Hlušice a RMSK Cidlina Nový Bydžov. Ale nejprve si představme sportovní areál. Na venkovské poměry je opravdu kvalitativně i možnostmi nadstandardní:

Hlavní fotbalové hřiště - kvalitní trávník, moderní kabiny

Pohled na hřiště v zápasovém zatížení

Ke kvalitní ploše patří i kvalitní zázemí. Pohled na kabiny s občerstvením a posezením.

K areálu, který leží uprostřed obce a je situován do těsné blízkosti Základní a Mateřské školy, patří i druhá, tzv. tréninková hrací plocha, menší hřiště s umělou trávou, tenisový a volejbalový kurt s moderním, umělým povrchem a dětské hřiště vybavené atrakcemi pro dovádění těch nejmenších.

Hřiště s umělou trávou

záběr ze slavnostního otevření

a záběr Dream teamu z úvodního utkání

zde je tenisový kurt před dokončením

slavnostní otevření

a jedno z prvních utkání

záběr na dětské hřiště

Nyní mi dovolte představit týmy, které společně s veřejností tento nádherný areál užívá. SK Čechie Hlušice – klub, který se v současné době těší největším úspěchům. Muži se prokousali z nejnižší organizované soutěže až do kraje a v současnosti hrají krajskou B třídu, dorost krajskou soutěž a svoji soutěž, byť jen okresní, hrají i žáci.

Druhým klubem, respektive jeho mládež, který areál využívá, je RMSK Cidlina Nový Bydžov. Tento druhý největší fotbalový klub Královehradeckého kraje si areál tak oblíbil, že je tréninkovým i zápasovým centrem těch nejmenších fotbalistů. Proto zde můžeme shlédnout i zápasy týmů Sparty či Slávie proti dětem z naší obce a okolí.

Další sportovní aktivity Kromě již zmíněných možností, které obecní areál nabízí a které vyplývají z jeho vybavení, tedy tenis, volejbal, nohejbal a atletika, se může naše obec pyšnit i dalšími příležitostmi. Tělocvičnu v Základní škole využívá klub karate a místní ženy ke cvičebním a zkrášlujícím aktivitám, salónek v restauraci U Krále pak k různým stolním turnajům, např. ve stolním tenise, šachách, šipkách a mariáši.

turnaj ve stolním tenise

obrovské hráčské zaujetí

K dalším možnostem sportovního vyžití patří areál Střední školy. Ten se nachází v krásném udržovaném parku a přímo vybízí z relaxačním a joggingovým aktivitám. Součástí parku je i hřiště na basketbal a menší travnatá plocha s atletickou dráhou. Další velké uplatnění nabízí sportovní hala, která sousedí s parkem a na celou zimu se stává centrem fotbalu a na celé víkendy láká mládežnické týmy z celé republiky i ze zahraničí.

hřiště na košíkovou v areálu parku

Hlušice kulturní O kulturu se v obci stará celá řada dobrovolných složek a organizací. Obec má pro tuto činnost hned několik areálů. Hlavní a dominantní je Kulturní dům, který tvoří stavební celek s restaurací U Krále. Pro svoji taneční plochu je vyhledáván milovníky tance. Kromě Kulturního domu je pro kulturní a společenské akce využíván sportovní areál, salónek restaurace a především hasičský areál u rybníka Hliňák.

Kulturní dům Kulturní dům je domovem především tanečních akcí a koncertů. V obci je pořádáno hned několik plesů, myslivecký, hasičský, maškarní, maturitní a v letošním roce i ples fotbalistů. Kromě toho pouťová a posvícenská zábava, dětské maškarní i mikulášská. Prohlédněte si hned několik záběrů humorných i roztomile dětských.

záběr z maškarního plesu

dětské maškarní

mikulášská

básnička pro anděla

a vánoční besídka

Areál u rybníka „Hliňák“ Významným kulturním centrem je v letním období hasičský areál u rybníka Hliňák. Místní hasiči na něm organizují celou řadu akcí, zejména pro děti a mládež. Za zmínku stojí čarodějný rej, oslava dne dětí, neckyáda, výlov rybníka či rozloučení s prázdninami.

rybník Hliňák

Obec se nebojí ani uspořádání velkých akcí. Příkladem můžou být oslavy založení Hasičské organizace. Akce to byla velkolepá a ukázala činorodost místních obyvatel. Na závěr si proto prohlédněte několik záběrů z této akce. Děkujeme za pozornost a jsme rádi, že jsme vám mohli v útržcích představit naši obec, kterou můžeme právem nazvat sportovní a kulturní.

trocha historie

příprava k útoku - závody

už to stříká - závody

příprava oslav