Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín"— Transkript prezentace:

1 ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
AUTOR: Mgr. Eva Cigániková NÁZEV: VY_32_INOVACE_OV,6_11_DOMOV JE TAM, KDE… TEMA: MÍSTO, KDE ŽIJEME ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Výukový materiál: EUPŠ _OP VK_Cigániková_OV,6_11_Domov je tam,… Šablona: III/2 Sada: OV,6 Autor: Mgr. Eva Cigániková Vytvořeno: leden 2012 Ověřeno: – VI.třída Ročník: 6 Druh učebního materiálu: Prezentace Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská výchova Tematický okruh: DOMOV JE TAM,… Téma: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace prohlubuje znalosti o obci Velké Karlovice, o její historii, významných místech a současnosti. Umožňuje orientaci na mapě. tento úkol je možné využít i jako domácí, nebo pro opakování. Úkol s mapou je možné využít i jako domácí, nebo pro opakování. Poznámky:

3 Místo, kde ……

4 Obec Velké Karlovice se rozkládá na území vytvořeném Vsetínskou Bečvou, v podhůří Javorníků a Beskyd, v místě zvaném Dolina Urgantina. V obci se dochovalo několik kulturních památek, z nichž asi nejznámější je dřevěný Karlovský kostel z roku 1754 a Karlovské muzeum s národopisnými sbírkami. V katastru obce se nachází přírodní rezervace Razula, pralesní jedlová bučina. Díky své krásné přírodě se Velké Karlovice staly vyhledávaným rekreačním centrem v létě i v zimě.

5 Popiš podle obrázků, kde je tvůj domov :

6 Jak dobře znáš svoji obec ?
V kterém roce byly Velké Karlovice založeny? Kolik mají obyvatel? Na jaké ploše se rozprostírají? Kolik základních škol tu je? Vyjmenuj alespoň 3 významná místa obce. Umíš popsat znak Velkých Karlovic ? Znáš jména alespoň 2 významných osobností, jejichž život je nebo byl spojen s Velkými Karlovicemi ? Jaká je nejstarší stavební památka obce? Víš, co to jsou Machůzky? Víš, kde najdeš : Dynčák, Škaredicu nebo Ďobák ? Zakresli si je do mapy a zaznač ještě jedno místo, které znáš.

7 Zaznač na mapě svoji školu, poštu a zdravotní středisko :

8 Obec - obytné části - volná krajina - obyvatelé
je základní (nejmenší) samosprávnou jednotkou státu. Tvoří ji : - obytné části - volná krajina - obyvatelé

9 popis - Jaký je? (2 přídavná jména)
DOMOV popis - Jaký je? (2 přídavná jména) Co dělá (co se s ním děje)? (3 slovesa) …………………………….. věta vyjadřující něco podstatného o domově (4 slova)   …………………....    podstata domova (synonymum – 1 slovo)

10 Použité zdroje : dostupné z www:
foto : archiv autora


Stáhnout ppt "ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín"

Podobné prezentace


Reklamy Google