Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 2. Přírodovědný pobyt 4. skupina.
E XKURZE NA SPŠ V T ÁBOŘE. Dne jsme my,9.A -navštívili Střední průmyslovou školu v Táboře. Hned po příchodu nás přivítal pan ředitel Marcel.
Beseda s paní spisovatelkou
Technika,tak jak ji vidím já…
Den Země Dvaadvacátého dubna lidé na celém světě opět oslaví Den Země - svátek naší modré planety. Svátek to není příliš starý, daly mu vzniknout studentské.
Dobrý den online příteli - přítelkyně!.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Byl to týden plný zajímavých události,ne jen ze života Modré ústřice ale taky ze života Růžového šneka. Po roce se opět konal skvělý seminář v Divišově.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Koupil jsem si malý, roztomilý domeček v horách a měl bych radost, kdybys přijel na návštěvu…
Jarní prázdniny ve školní družině
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Cesta do EP - Štrasburk. Dorazili jsme před Evropský parlament ve Štrasburku.
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Cesta do třetího rozměru
Adaptační kurz
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Adaptační kurz 1.A Veronika Bystrá Kristýna Kerberová
Spolupráce dětmi z Víru v roce 2011 Zdeňka Chaloupková.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Věta vedlejší příslovečná podmínková
Jeníček a Mařenka Třídění Odpadu. Žili, byli Jeníček a Mařenka v jednom činžovním domě, kdesi za sedmero horami a sedmero řekami.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
eTwinningové odpoledne s rodinou ZŠ Hustopeče, Nádražní ul.
Školní výlet 4. třídy Čtyři palice, Perníčky, Zkamenělý zámek, zámeček Karlštejn, Lukásova lípa.
Hodina Prvouky- Rok, roční období
Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, e:mail: Tel.: www: zsvraclav.cz Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Bruncvíkovi VY_32_INOVACE_17 Sada 9
Čertí škola - Mikuláš. Čertí škola Na 5.prosince 2011 jsme si měli do školy přinést čertí masky. Paní učitelka pro nás připravila na tento den zajímavé.
KrkonošeKrkonoše Přestěhovali jsme se do našeho nového domu v Krkonoších. Bože, jak je zde krásně! Už se nemohu dočkat až majestátné horské vrcholy pokryje.
Jakou událost si Židé o Velikonocích připomínají?
Prohlídka SPŠ.  Hned co jsme přišli do školy nás posadily do zasedací místnosti. První co jsme uviděli byli sušenky a voda hned jsme se do toho vrhli.
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
Krkonoše.
Tak zase Josefové slaví 19.března svátek. Již několik roků jsem jim touto cestou blahopřál a tak i letos malé přání, v tom jejich těžkém životě. Bohužel,
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
EXKURZE DO SPŠ TÁBOR TECHNIKA OČIMA DĚTÍ. V pátek šli žáci 9. třídy ZŠ Bernarda Bolzana na Exkurzi do Střední Průmyslové školy v Táboře.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Perníková chaloupka aneb
Jak na bezpečný internet?
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Téma: Člověk a jeho svět –Vlastivěda
BARRANDOV PRAHA TROCHU JINAK Poznávací výlet A3V TOTEM Plzeň.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
SLOVENSKO 2016.
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
ZÁJMENA – ON, JENŽ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Příchod Slovanů, praotec Čech.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.10_Orientace_v_textu.
Opakujeme druhy slov Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
V červnu jsme se už všichni těšili na prázdniny
Jádro jádro Studujeme srážky jader olova , které mají 82 protonů a 125 neutronů. Jádra o sebe mohou jen škrtnout nebo se opravdu dramaticky srazit s velkou.
Krkonoše.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Mimořádné události u nás a ve světě
Nejdřív jsme si ukázali, co kočička s pejskem do dortu všechno dali.
Krkonoše.
Transkript prezentace:

Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram

Článek v měsíčníku MÚ Příbram

Po mém návratu z Bruselu jsem dětem vyprávěla, kde jsme byli a slíbila jim, že je brzy vezmu také na výlet. A tak jsme se vydali na dalekou cestu : Po mém návratu z Bruselu jsem dětem vyprávěla, kde jsme byli a slíbila jim, že je brzy vezmu také na výlet. A tak jsme se vydali na dalekou cestu :

Nejdřív jsme cestovali prstem po mapě a našli místa, kde jsem byla. Pak jsme si o nich vyprávěli. Nejdřív jsme cestovali prstem po mapě a našli místa, kde jsem byla. Pak jsme si o nich vyprávěli. Nejdříve jsme byli ve Štrasburku. Pouštěli jsme si na počítači fotografie a video, které paní učitelka natočila při návštěvě Evropského parlamentu a hledali jsme českou vlajku v řadě ostatních. Viděli jsme loď, která vozí lidi na vyhlídkovou jízdu i most, který se otočí, aby loď mohla proplout, pak se vrátí zpátky a mohou po něm zase jezdit auta. Naučili jsme se francouzský pozdrav BON JOUR. Nejdříve jsme byli ve Štrasburku. Pouštěli jsme si na počítači fotografie a video, které paní učitelka natočila při návštěvě Evropského parlamentu a hledali jsme českou vlajku v řadě ostatních. Viděli jsme loď, která vozí lidi na vyhlídkovou jízdu i most, který se otočí, aby loď mohla proplout, pak se vrátí zpátky a mohou po něm zase jezdit auta. Naučili jsme se francouzský pozdrav BON JOUR.

Pak jsme se krátce zastavili v Luxemburku Pak jsme se krátce zastavili v Luxemburku a „prošli“ se po hradbách. a „prošli“ se po hradbách.

No a už jsme byli v Belgii. A protože nám vyhládlo, ochutnali jsme výborné pralinky. No a už jsme byli v Belgii. A protože nám vyhládlo, ochutnali jsme výborné pralinky. Zajímaly nás velké domy ze skla a prohlédli si je i zevnitř. Ukázala jsem dětem obrázky zasedacího sálu parlamentu s mnoha křesly, povídala jim o vymoženostech v Parlamentáriu. No a na závěr cesty jsme navštívili Minievropu a Atomium a už jsme si potřebovali po cestě odpočinout. Zajímaly nás velké domy ze skla a prohlédli si je i zevnitř. Ukázala jsem dětem obrázky zasedacího sálu parlamentu s mnoha křesly, povídala jim o vymoženostech v Parlamentáriu. No a na závěr cesty jsme navštívili Minievropu a Atomium a už jsme si potřebovali po cestě odpočinout.

Pohodlně jsme se usadili a povídali si o tom, že když se hodně lidí spojí, mohou si vzájemně pomáhat a pomoci i dalším lidem na naší planetě. A že si pomáhají lidé z různých zemí. Teď přišla na řadu malovaná mapa Evropy s významnými znaky a také vlajkami jednotlivých zemí Pohodlně jsme se usadili a povídali si o tom, že když se hodně lidí spojí, mohou si vzájemně pomáhat a pomoci i dalším lidem na naší planetě. A že si pomáhají lidé z různých zemí. Teď přišla na řadu malovaná mapa Evropy s významnými znaky a také vlajkami jednotlivých zemí

. Tu českou jsme našli hned, ostatní jsme si řekli a také jsme zjistili, že některé mají stejné barvy, jenom jinak uspořádané v pruzích. Také jsme znali různé země, kde jsme byli na dovolené, tak jsme je na mapě našli.. Tu českou jsme našli hned, ostatní jsme si řekli a také jsme zjistili, že některé mají stejné barvy, jenom jinak uspořádané v pruzích. Také jsme znali různé země, kde jsme byli na dovolené, tak jsme je na mapě našli.

No a když se všichni sejdou, tak mají společnou vlajku, aby se poznali. Je modrá a je na ní kruh z hvězdiček – hned jsme je spočítali.Je jich 12. No a když se všichni sejdou, tak mají společnou vlajku, aby se poznali. Je modrá a je na ní kruh z hvězdiček – hned jsme je spočítali.Je jich 12. A protože setkání je slavnostní událost, hraje se na nich také slavnostní hudba, které se říká hymna. Nejdříve jsme poslouchali tu českou Kde domov můj a pak i Ódu na radost – hymnu EU. A protože setkání je slavnostní událost, hraje se na nich také slavnostní hudba, které se říká hymna. Nejdříve jsme poslouchali tu českou Kde domov můj a pak i Ódu na radost – hymnu EU.

To už jsme byli odpočinutí a měli sílu pustit se do práce. To už jsme byli odpočinutí a měli sílu pustit se do práce. Na stole byla připravená na vybarvení česká vlajka a také modrá vlajka, na kterou jsme lepili hvězdičky. Někomu to tak úplně nevyšlo do kruhu, někdo neumí ještě dost dobře počítat do 12 a tak hvězdiček byla plná vlajka. Ale to nevadí. Na stole byla připravená na vybarvení česká vlajka a také modrá vlajka, na kterou jsme lepili hvězdičky. Někomu to tak úplně nevyšlo do kruhu, někdo neumí ještě dost dobře počítat do 12 a tak hvězdiček byla plná vlajka. Ale to nevadí.

Dostali jsme všichni totiž omalovánky se všemi těmi vlajkami i s tou evropskou hvězdičkovou a také jedno veliké kulaté EURO z papíru. To abychom věděli, za jaké penízky si v létě u moře koupíme zmrzlinu. Dostali jsme všichni totiž omalovánky se všemi těmi vlajkami i s tou evropskou hvězdičkovou a také jedno veliké kulaté EURO z papíru. To abychom věděli, za jaké penízky si v létě u moře koupíme zmrzlinu. Paní učitelka by nám prý ráda dala každému to malé opravdové, ale už jí nezbylo, protože nám koupila ty pralinky. Tak jsme si dali nakonec každý ještě jednu. Paní učitelka by nám prý ráda dala každému to malé opravdové, ale už jí nezbylo, protože nám koupila ty pralinky. Tak jsme si dali nakonec každý ještě jednu. Za odměnu. Za odměnu.